Allegro - próba oszustwa? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +--- Wątek: Allegro - próba oszustwa? (/Temat-Allegro-proba-oszustwa-176143) Strony: 1 2 |
RE: Allegro - próba oszustwa? - wysoki01 - 26-09-2023 18:14 Czy ja dobrze rozumiem? Nawet jak uznają moją reklamację to nie oddadzą mi kasy za prowizję tylko jak wystawię ponownie jakiś przedmiot to wtedy dadzą rabat na opłaty? A jak ja nie chcę już sprzedawać na Allegro? Albo wystawię drugi raz i się nie sprzeda? Mam kilka zapytań przez OLX i może ktoś tam kupi. Mało prawdopodobne, żebym w najbliższym czasie sprzedawał coś innego... zwłaszcza w takiej cenie. RE: Allegro - próba oszustwa? - xdax1 - 26-09-2023 19:43 (26-09-2023 17:09)Gremquen napisał(a): Wiem, w sensie ja nie pisałem żeby dogryźć Tobie tylko allegro - sprzedawałem kiedyś sporo, jestem tez na grupie sprzedawców i po prostu to jest śmieszne na allegro jak głeboko potrafią wejść kupującym w tyłki. Mało powiedziane xD Nawet zwrócili kasę bo tak im się nie chciało dalej tego prowadzić. Polecam obejrzeć cały, istny cyrk z tym allegro. https://www.youtube.com/watch?v=DpyFgDCFNg8 RE: Allegro - próba oszustwa? - Artinesse - 27-09-2023 08:16 Skontaktuj się z allegro i opisz im sytuację. Jak wpłaci pieniądze to wyślij przedmiot. A jak nie to zgłosić do allegro. Dużo jest osób z zagranicy, które kupują na allegro. Mnie ostatnio zdarzyło się sprzedać przedmiot, który wysłałam do Grecji. Wszystko było w porządku. Przed wysyłką zrób zdjęcia lub nagraj filmik abyś miał dla siebie jako dowód. RE: Allegro - próba oszustwa? - itmaster - 27-09-2023 08:51 (27-09-2023 08:16)Artinesse napisał(a): Mnie ostatnio zdarzyło się sprzedać przedmiot, który wysłałam do Grecji. Dużo wyszło za przesyłkę? RE: Allegro - próba oszustwa? - wysoki01 - 27-09-2023 09:16 Spoko... tylko, że jak ktoś mieszka za granicą to raczej nie kupuje przedmiotu, który ma zaznaczoną wyłącznie opcję odbioru osobistego (dodatkowo jest to napisane w treści aukcji) i po dwóch dniach od zakupu wysyła maila, żeby mu to wysłać do Turynu bo ma problemy rodzinne. Normalna osoba pytanie o wysyłkę zadaje przed zakupem. A i telefon podany na Allegro nadal jest wyłączony. Z ciekawości sprawdziłem na Google Street View i nie ma takiego adresu. Niby mapa go znajduje, ale na zdjęciach budynek jest pod 64 i 68, a tam gdzie powinien być 66 droga prowadzi na pole xD Zdjęcia z 2021 roku więc w miarę świrze (27-09-2023 08:16)Artinesse napisał(a): Skontaktuj się z allegro i opisz im sytuację. Jak wpłaci pieniądze to wyślij przedmiot. A jak nie to zgłosić do allegro. Dużo jest osób z zagranicy, które kupują na allegro. Mnie ostatnio zdarzyło się sprzedać przedmiot, który wysłałam do Grecji. Wszystko było w porządku. Przed wysyłką zrób zdjęcia lub nagraj filmik abyś miał dla siebie jako dowód. RE: Allegro - próba oszustwa? - Artinesse - 27-09-2023 09:40 To w takim razie poprzestań na zgłoszeniu do allegro a przedmiotu nie wysyłaj. Jeżeli poinformujesz allegro jaka jest sytuacja z adresem kupującego i że opcja była tylko z odbiorem osobistym to nie powinni robić problemu. Zapytaj w wiadomości do nich czy możesz ponownie wystawić przedmiot. RE: Allegro - próba oszustwa? - wysoki01 - 27-09-2023 10:28 Zgłoszone do Allegro... Szok i niedowierzanie już dostałem odpowiedz z Allegro (myślałem, że będę czekać 3 dni ) Reklamacja uznana. Chyba wcześniej ktoś zgłaszał tego gościa bo napisali, że konto jest już zablokowane. Prowizję zwrócili |