![]() |
Glovo - Oszustwo Scam wymuszanie danych osobowych - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +--- Wątek: Glovo - Oszustwo Scam wymuszanie danych osobowych (/Temat-Glovo-Oszustwo-Scam-wymuszanie-danych-osobowych-173101) Strony: 1 2 |
RE: Glovo - Oszustwo Scam wymuszanie danych osobowych - itmaster - 25-11-2021 09:27 Ja to jeszcze bym zgłosił ich od UODO - https://uodo.gov.pl/pl/83/155 Jakim prawem jakaś apka, chce skanu dowodu osobistego. ![]() A co to, jakaś instytucja finansowa? RE: Glovo - Oszustwo Scam wymuszanie danych osobowych - karuzel - 25-11-2021 11:58 (24-11-2021 17:33)Ropsont napisał(a): >Ukraińcy/Inni ludzie ze wschodu Teraz to pojechałeś po całości. To nawet nie wymaga komentarza, bo sam wystawiłeś sobie opinię (chwała tobie, że ty chociaż myślisz cywilizowanymi kategoriami). RE: Glovo - Oszustwo Scam wymuszanie danych osobowych - xdax1 - 25-11-2021 21:13 (24-11-2021 14:15)dawid327 napisał(a): Ja zamawiałem 2 razy przez glovo. Jeden raz zamówiłem jedzenie + cole. Przyjechało tylko jedzenie bez coli (płatność była kartą) Napisałem na czacie, że jedzenie było kiepskie (bo takie było ale to już nie wina glovo) i nie dostałem coli którą zamówiłem. Dostałem zwrot za całosć zamówienia + 8 zł zniżki na następne. A za drugim razem zamówiłem 2 powiększone zestawy z mcdonalds. I podczas transportu wylała się kawa (nic innego nie było zalanego kawą). Napisałem do supportu i od razu wysłałem zdjęcie kawy. Pani tylko zapytała czy kawa była zapakowana osobno itp i powiedziała mi, że zwrócą mi za cale zamówienie i tak też zrobili. Także zamawiałem 2 razy i 2 razy jadłem za free A dawno to było? Bo teraz widać całkowicie olali i zaczęli oszukiwać konkretnie, bo inaczej się tego opisać nie da. Coś mi się wydaję, że ich "biznes" może działa jak podobny scam na allegro gdzie oszust pośredniczy pomiędzy kupującym i sprzedającym a sam zgarnia kasę. RE: Glovo - Oszustwo Scam wymuszanie danych osobowych - dawid327 - 25-11-2021 22:45 Obie sytuacje w tym miesiącu RE: Glovo - Oszustwo Scam wymuszanie danych osobowych - Kirito92 - 20-12-2021 10:52 Zamawiałem wielokrotnie z glovo i nigdy nie miałem problemów za to z Uber eats same problemy w postaci znikających zamówień i pieniędzy |