Bitcoin, śledzenie ruchów "grubej ryby" - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Kryptowaluty (/Forum-Kryptowaluty-374) +--- Dział: Dyskusje o Kryptowalutach (/Forum-Dyskusje-o-Kryptowalutach-458) +---- Dział: Bitcoin (/Forum-Bitcoin-372) +---- Wątek: Bitcoin, śledzenie ruchów "grubej ryby" (/Temat-Bitcoin-sledzenie-ruchow-grubej-ryby-172394) Strony: 1 2 |
RE: Bitcoin, śledzenie ruchów "grubej ryby" - SkylineR34 - 14-08-2021 06:56 (13-08-2021 23:46)adamcio99922 napisał(a): 1. Bierzesz pod uwagę aspekt, że często "grube ryby" to giełdy? Weryfikujesz to?1. Giełdy najczęściej są oznaczone. 2. Skrill czy Revolut mają tylko ekspozycję na crypto - nie masz tam fizycznie crypto /nie możesz ich nigdzie przesłać/ A co do samego śledzenie grubych ryb to nic nowego, Phil Konieczny czy Jarzombek od lat to robią. Też śledzę, tak samo jak i oni obaj w swoich nagraniach na jutub śledzą m.in ten 3 największy portfel Btc. Warto też śledzić co robią masowo wieloryby (posiadacze ponad 1000BTC, w darmowej wersji np tu - https://www.lookintobitcoin.com/charts/wallets-greater-than-1000-btc/ Phil w nagraniach ma płatnych dostęp do szczegółowych statystyk z glassnode. Ps. Śledzenie też nie może być dosłowne, bo ruch wieloryba to jedynie fakt wysłania przez niego gdzieś crypto - ale to nie koniecznie znaczy, że sprzedał swoje crypto. Mógł wysłać z jednego portfela na drugi, podzielić większy portwel na mniejszy /nawet dla zmyłki - to też kiedyś ładnie Phil pokazywał na wykresach/ czy też wysłać na giełdę. RE: Bitcoin, śledzenie ruchów "grubej ryby" - xdax1 - 14-08-2021 08:45 (13-08-2021 23:46)adamcio99922 napisał(a): 1. Bierzesz pod uwagę aspekt, że często "grube ryby" to giełdy? Weryfikujesz to? 1. Tak jak napisał to @up, giełdy mają swoje oznaczenia, jak wejdziesz na link z pierwszego postu to zobaczysz, że top 1 i 2 to giełdy. 2. Przelać z skrilla btc na inny portfel btc się nie da, ale da się kupić za pln i wysłać na inny portfel. Co też zrobiłem i obecnie jestem na binance. Cytat:A co do samego śledzenie grubych ryb to nic nowego, Phil Konieczny czy Jarzombek od lat to robią. Jasne, że nic nowego, ale w sumie na forum nigdy nic nie widziałem o tym, a temat jest ciekawy moim zdaniem. Dzięki za link, przyda się Cytat:Ps. Śledzenie też nie może być dosłowne, bo ruch wieloryba to jedynie fakt wysłania przez niego gdzieś crypto - ale to nie koniecznie znaczy, że sprzedał swoje crypto. Mógł wysłać z jednego portfela na drugi, podzielić większy portwel na mniejszy /nawet dla zmyłki - to też kiedyś ładnie Phil pokazywał na wykresach/ czy też wysłać na giełdę. Co do tego, to trochę wyjaśniłem to w jednym z postów tutaj: (11-08-2021 11:46)xdax1 napisał(a): Zapomniałem dodać, że śledzę również jego dodatkowy portfel, bo widać że te 1500 btc przelał dalej - ale co z nim zrobił? Nie wiadomo czy sprzedał czy nie, ale da się mniej więcej oszacować wchodząc w kolejne adresy gdzie ta kwota wędruje. Warto prześledzić po prostu co się dalej dzieje z tymi przesłanymi BTC, ja doszedłem do momentu, gdzie poszły na giełdę wymiany OKEx - grube ryby raczej nie trzymają pieniędzy na giełdach, więc można się domyśleć, że zostały sprzedane z btc. I tak jak mówisz, nie warto śledzić 1:1 bo gdy powiedzmy pewnego dnia sprzeda ogromne ilości BTC i kurs mocno spadnie to będzie już po fakcie. W takiej sytuacji, albo trzeba poczekać albo dokupić btc bo taka osoba najpewniej odkupi je taniej gdy zacznie się panika i kurs jeszcze bardziej zacznie spadać. Co do śledzenia, ostatnio na jego drugim portfelu (ja go nazwałem "pomocniczym") pojawiły się małe transakcje, przy kursie $46k i 44k, zrobiłem tak samo zyskując około 5% zysku na mniejszej kwocie. RE: Bitcoin, śledzenie ruchów "grubej ryby" - xdax1 - 21-08-2021 17:35 W ostatnim czasie jakoś dużo się nie działo, parę razy zyskałem około 5% śledząc ten portfel bo w zasadzie kurs skakał pomiędzy $44-48k. Obecnie są wzrosty od wczoraj i akurat dzień przed wzrostami gość sobie przelał 1500 btc na drugi portfel. Na razie czeka, pewnie na większe wzrosty i wtedy sprzeda, zobaczę co z tego wyniknie. |