![]() |
Osuszacz powietrza pochłaniacz wilgoci - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Osuszacz powietrza pochłaniacz wilgoci (/Temat-Osuszacz-powietrza-pochlaniacz-wilgoci-172374) Strony: 1 2 |
RE: Osuszacz powietrza pochłaniacz wilgoci - Ropsont - 07-08-2021 11:53 (07-08-2021 11:26)itmaster napisał(a): Zgodnie z czujnikiem PM 2.5 na zewnątrz jest 5 µg/m³ Dokładnie tak, czyli ja mam podobnie jak Sebastian. Patrzę i powietrze wokół jest ogólnie czyste, obecnie niezłe w całej Polsce, nawet w większych miastach. Skacze od 001 do 003. EDIT - Dzięki itmaster za spostrzeżenia, dałem Ci plusiki. RE: Osuszacz powietrza pochłaniacz wilgoci - MaLiN - 07-08-2021 12:00 Co do pochłaniacza wilgoci - kiedyś z ciekawości kupiłem taki zwykły w granulkach (w pojemniku). Zostawiłem go w łazience z myślą, że gdy bierze się gorący prysznic to wszystko w środku paruje. Jak się okazało, żeby cały pojemnik mógł się napełnić, potrzeba było z 6 miesięcy ![]() RE: Osuszacz powietrza pochłaniacz wilgoci - vipmen - 07-08-2021 13:00 Kiedyś kupiłem jonizator powietrza to już zupełnie ciężko ocenić skuteczność takiego wynalazku. RE: Osuszacz powietrza pochłaniacz wilgoci - DDK - 19-08-2021 13:25 Odkopie delikatnie odnośnie pochłaniacza wilgoci ( nie oczyszczacza bo to dwa różne urządzenia ). Jesienią i zimą kiedy wilgotność powietrza jest spora w pokoju potrafiłem mieć po 70-80% wilgotności co sprawiało że szyby parowały w rogach itp. oraz było wrażenie duchoty w pokoju, więc kupiłem osuszacz anslut z Juli za jakieś 400zł i ku zdziwieniu zbijał wilgotność do poziomu 50%, a w zbiorniku co dwa, czasem 3 dni spora ilość wody ( litr, czasem dwa ) no i problem parowania szyb zniknął. @op pisze, że ma suche powietrze, a kupił osuszacz. Trochę się to nie klei ![]() Osuszacz =/= oczyszczacz, no ale to chyba wiadomo ![]() PS. Polecam termometr z higrometrem od xiaomi za jakieś 20zł RE: Osuszacz powietrza pochłaniacz wilgoci - vipmen - 04-09-2021 08:28 Osuszacz okazał się wadliwy już go oddałem ![]() Stosował ktoś ozonator? Jaka wydajność jest dobra do domu? RE: Osuszacz powietrza pochłaniacz wilgoci - itmaster - 04-09-2021 10:23 Chodzi Ci chyba o jonizator? RE: Osuszacz powietrza pochłaniacz wilgoci - vipmen - 04-09-2021 11:18 Generator ozonu - ozonator. Niszczy zapach np. dymu z papierosów, bakterie, grzyby, pleśnie i ma wiele zastosowań podobno. RE: Osuszacz powietrza pochłaniacz wilgoci - itmaster - 04-09-2021 12:21 Ale wiesz że z ozonem trzeba ostrożnie, bo jest toksyczny dla człowieka? Trzeba potem dobrze przewietrzyć po ozonowaniu. Według mnie lepszym rozwiązaniem jest dobry oczyszczacz powietrza z lampą UV (+ z ew. jonizatorem), który pochłonie i zabije wszystko to o czym piszesz. |