Kurs SEO? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pozycjonowanie i Optymalizacja (/Forum-Pozycjonowanie-i-Optymalizacja-341) +--- Wątek: Kurs SEO? (/Temat-Kurs-SEO-171891) Strony: 1 2 |
RE: Kurs SEO? - Oskarqq - 10-06-2021 13:19 (06-06-2021 12:04)kontars napisał(a): Oskarqq zanim będziesz w przyszłości stosował pomówienia i fałszywe informacje to najpierw sprawdź źródło, a najlepiej w ogóle jak za cokolwiek będziesz się zabierał w SEO to użyj ahrefs lub semrush i sprawdź ile ruchu mają osoby które wypisują głupoty Napisałeś, że mam sprawdzić ruch jaki mają osoby które wypisują głupoty, więc sprawdziłem Twoje (osobiście ruch strony agencji nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem, bo dobry specjalista nie ma czasu się zajmować swoją stroną). Nie rozumiem do czego teraz pijesz. Rozumiem, że jeśli wkleję ssa z analyticsa serwisu generującego kilka milionów miesięcznie to będę większym prosem od Ciebie, mimo że zajmuje się SEO dopiero parę lat? I w jakim stopniu ja Cię trolluje? xD Zrobiłem szybką analizę Twoich serwisów, bo sam o to prosiłeś, użyłem Ahrefsa, jak prosiłeś. Uważam, że jest słabym wynikiem, kiedy zdobywasz ruch w ogóle nie konwertujący, bo za taki uważam Twój ruch, który w ogóle nie jest powiązany z tematyką serwisu. A i moje imię masz w nicku - nazywam się Oskar, cześć. RE: Kurs SEO? - kontars - 10-06-2021 15:28 wytłumaczę Ci jedną rzecz, marketing to nie jest tylko SEO że musisz rankować na główne frazy. Np. audyt, dostaję z niego zapytania przesyłam dalej i mam $$ za leada. Dwa, tym czasem się też zajmuję bo ładnych parę lat temu zrobiłem podyplomówkę na uniwerku z audytu wewnętrznego i rachunkowosci. To samo tyczy się innych treści, bo kto ma ruch ten może z nim dużo robić, w tym remarketingować reklamami z których jest zawsze większy ROAS PS ja też SEO zajmuję się kilka lat, zaczynałem w czasach kiedy nie było opcji coś napisać i rankować, a moje domeny zanim weszły w google to minęło sporo czasu. A efekt jest mega więc się opłacało. PS2, a widzisz dla mnie ruch agencji jest bardzo ważny, bo tu masz paradoks. Ja widze czy ktoś sciemnia. Zadaj sobie to pytanie- Dlaczego ruch agencji jest nieważny skoro i tak musza go kupować z innych źródeł i reklam? SEOwcy tłumaczą klientowi że organik jest najważniejszy i reklamy to szit, a w międzyczasie sami je kupują i nie inwestują w swoje seo. Paradoks, czy lenistwo? A może brak umiejętności? RE: Kurs SEO? - s_matysik - 08-09-2022 09:32 W temacie kursów seo: Polecam książkę Pozycjonowanie i optymalizacja stron WWW. Jak się to robi. Wydanie III" Autorzy: Bartosz Danowski, Michał Makaruk W dużej mierze większość rzeczy aktualnych, taka podstawowa wiedza. A dalej to najlepiej w praktyce poprzez testy. Warto podstawić kilkanaście stron i testować na nich zarówno kwestie onsite jak i offsite RE: Kurs SEO? - seogorek - 10-07-2023 06:38 Jeśli chodzi o kursy SEO: https://papaseo.com/ - polecany przez wielu początkujących Jako baza: https://www.lexy.com.pl/blog/produkt/slownik-pojec-seo-wyd-2-rozszerzone Ale prawda jest taka, że najwięcej się nauczysz jak sam zaczniesz coś w temacie robić. Każda branża jest inna i w niektórych nawet black hat jest super. RE: Kurs SEO? - s_matysik - 20-07-2023 07:42 Zmiany w algorytmie są tak często, że bez aktualnie przeprowadzonych testów żaden kurs seo nie da aktualnej wiedzy co należy zrobić, aby był efekt. Trzeba cały czas testować. |