![]() |
Czy to wina sterowników? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116) +---- Dział: Informatyka (/Forum-Informatyka-121) +---- Wątek: Czy to wina sterowników? (/Temat-Czy-to-wina-sterownikow-171178) Strony: 1 2 |
RE: Czy to wina sterowników? - Shimeon - 10-04-2021 12:07 (09-04-2021 17:22)qwertybsk napisał(a):(30-03-2021 16:27)Shimeon napisał(a): Znalazłem źródło problemu - Trojan Symmi. Od jutra zaczynam skanowanie i może uda mi się usunąć to dziadostwo z systemu. Sytuacja wygląda tak, że w zeszłym tygodniu spyhunter usunął mi dwa trojany, po czym sytuacja się na chwilę unormowała. Niestety po wykonaniu drugiego skanu znalazło jeszcze jednego trojana o wysokim stopniu zagrożenia (70%). Obecnie testuję programy skanerskie i czasem coś wyłapuje, a czasem nie. Z kolei zaskakuje mnie fakt, że grając na średnich ustawieniach, gierka chodzi bardzo płynnie, nawet nagrywając bandicamem. Jednak z biegiem czasu, przy mocnym użytkowaniu, stąd ni zowąd obraz zaczyna migotać, w następstwie czego laptop się zawiesza i wówczas konieczny jest restart całego urządzenia. Temperatura procesora wynosi u mnie ok. 64°. Przy okazji chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej: 1. Czy da się jakoś przeinstalować Windows Defender w 10-ce? 2. W menedżerze zadań spostrzegłem ewidentne nieprawidłowości - aktywność moich obydwu procesorów graficznych (intel/nvidia) jest bardzo niska lub prawie znikoma. Co może być tego przyczyną i jak to naprawić? RE: Czy to wina sterowników? - twardy - 10-04-2021 12:12 Nie mozesz jak po prostu zrobic formata? ![]() RE: Czy to wina sterowników? - Shimeon - 10-04-2021 15:13 Ba. Mogę nawet system przeinstalować. ![]() RE: Czy to wina sterowników? - Shimeon - 16-04-2021 10:41 No więc na początku tygodnia sformatowałem dysk + zainstalowałem system od nowa - usterka z defenderem została naprawiona. Windows Security już normalnie chodzi w tle, ochrona w czasie rzeczywistym jest włączona, skanować skanuje. Ponadto żaden błąd nie wyskakuje oraz mogę normalnie instalować aktualizacje. Przyczyną były błędy w rejestrze, wywołane zapewne przez jakiś ukryty trojan w systemie, który dostał się tamże drogą mailową, ewidentnie poprzez reklamy z sejfika. ![]() Co do wywalania blue screena to mogło być to spowodowane przestarzałym sterownikiem od karty Nvidia (której zresztą nie używam). Ponieważ instalując nowe stery, program Driver Booster znalazł mi ich aż w liczbie 20-stu do aktualizacji. I właśnie przy tym jednym, konkretnym sterowniku komputer dwa razy się zawiesił w trakcie. Niemniej jednak i ten jakimś cudem udało się zaktualizować, także jestem zadowolony. Procesor raczej na pewno już się tak nie przegrzewa jak przedtem, bo z kolei wczoraj nagrywałem materiały do gry w 1360x768, 60fps i tym razem wszystko poszło sprawnie, dlatego temat uważam za rozwiązany. |