Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Siec partnerska i wymóg założenie działalności gospodarczej - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Własna Firma (/Forum-Wlasna-Firma-447)
+--- Dział: Działalność gospodarcza (/Forum-Dzialalnosc-gospodarcza-387)
+--- Wątek: Siec partnerska i wymóg założenie działalności gospodarczej (/Temat-Siec-partnerska-i-wymog-zalozenie-dzialalnosci-gospodarczej-167052)

Strony: 1 2

RE: Siec partnerska i wymóg założenie działalności gospodarczej - Twarzy - 15-06-2020 20:23

(15-06-2020 12:45)twardy napisał(a):  
(15-06-2020 12:28)Twarzy napisał(a):  Jeżeli zarabiasz 3 tys. zł co miesiąć to jaki problem założyć DG? Przecież przy tego typu działalności to nie są jakieś wielkie koszty i do tego możesz brać sporo rzeczy w koszty.

Jerk

8,5% z 3k to sa jakies 3 stowki. Obstawiam, ze koszty prowadzenia dzialalnosci sa wyzsze niz 300zl miesiecznie Wink Prowadzenie dzialalnosci bo "mozesz brac sporo rzeczy w koszty" mija sie troche z sensem jej prowadzenia Wink

Nie napisałem, że koszty nie będą większe, ale patrząc w perspektywie długoterminowej, to lepiej początkowo obniżyć zysk, żeby w ogóle mieć potencjał na rozwój. Tak samo jak koszty, nigdzie nie napisałem, że jest to celem samym w sobie, tylko miłym dodatkiem. Jeśli naszym głównym narzędziem pracy jest komputer to sprzęt wartości 3000 zł możemy mieć realnie za ok. 2 000. Jeśli zakładamy jakieś inwestycje to w praktyce też przekłada się na nasz zysk.

(15-06-2020 12:51)TriQel napisał(a):  Ogólnie to nie wiem jak w przypadku affiliacji ale ja np. jak pracowalem w sprzedazy to po przejsciu na dzialalnosc do tego co mi płacili dorzucili jeszcze vat. Moze uda ci sie dogadac Wink

Nie wiem jak w innej branży, ale w finansowej to normalne praktyka, że wynagrodzenie w programach affilacyjnych jest podowana w cenach netto dla DG.

RE: Siec partnerska i wymóg założenie działalności gospodarczej - KingaSkyShop - 15-07-2020 23:22

Tak, jak ktoś wyżej napisał. Zapytaj o możliwość rozliczenia przez useme. Możliwe, że firma chce sobie uprościć kwestie księgowe i rozliczać się na podstawie faktury.
Minus useme jest taki, że pobierana jest prowizja od transakcji, ale na stronie jest kalkulator, na którym w każdej chwili możesz sobie zrobić symulację.

RE: Siec partnerska i wymóg założenie działalności gospodarczej - alexandr - 30-11-2020 15:04

Wszystko zależy jakie dochody uzyskujesz z tego programu partnerskiego. zawsze możesz spróbować uderzać bezpośrednio do tego reklamodawcy.

RE: Siec partnerska i wymóg założenie działalności gospodarczej - JakubZakrzewski - 23-03-2021 00:22

Załóż spółkę zoo, brak zusu, niższe podatki, podwójne opodatkowanie nie występuje z dobrym księgowym Smile
Jak coś to pisz Smile