Co warto zwiedzić w pl? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Co warto zwiedzić w pl? (/Temat-Co-warto-zwiedzic-w-pl-161884) Strony: 1 2 |
RE: Co warto zwiedzić w pl? - Nubit - 12-08-2022 11:03 Warszawa w sumie na wiele ciekawych miejsc do zaoferowania centrum nauki Kopernik muzeum powstania Warszawskiego łazienki - bardzo mi się ostatnio podobało w tym parku RE: Co warto zwiedzić w pl? - Sakla13 - 12-09-2022 10:43 Polecam Bieszczady, zwłaszcza poza sezonem wakacyjnym. Można tak znaleźć fajne szklaki i naprawdę odpocząć. RE: Co warto zwiedzić w pl? - tadant - 13-10-2022 13:11 Ja osobiście polecam polskie góry, w szczególności Beskidy. Będąc w Beskidzie Śląskim można zwiedzać atrakcje w Szczyrku - i mam tutaj na myśli nie tylko szczyty jak Skrzyczne czy Klimczok, ale również i galerie lokalnych artystów czy najdłuższą zjeżdżalnię wodną w polskich górach! Generalnie atrakcje w polskich górach to kierunek, który warto obrać i to niekoniecznie będąc na emeryturze. W końcu np. na emeryturze ciężko byłoby pouczyć się jazdy na nartach, a tak np. we wspomnianym Szczyrku, śmiało można to uczynić na oślej łączce ośrodku narciarskiego Beskid Sport Arena. RE: Co warto zwiedzić w pl? - Lysyyy - 14-10-2022 15:56 Gory sa najlepsze RE: Co warto zwiedzić w pl? - hubson16 - 11-11-2022 18:36 Tak jest wiele wspaniałych miejsc. Znaleźć coś naoewni można RE: Co warto zwiedzić w pl? - Blaszczaks - 17-02-2023 13:51 A ja polecam Kraków, moim zdaniem jedno z najładniejszych miast w Polsce. Oprócz tych bardziej znanych atrakcji turystycznych, takich jak Wawel i Stare Miasto, istnieją również wiele innych ciekawych miejsc, które warto zobaczyć. Oto kilka propozycji: Podziemia Rynku - w centrum Rynku Głównego znajdują się podziemia, które zostały odkryte i udostępnione dla zwiedzających. Możesz zwiedzić labirynt tuneli, zobaczyć wykopaliska archeologiczne i poznać historię miasta z innej perspektywy. Muzeum Schindlera - Muzeum poświęcone historii Oskara Schindlera i Żydów, którzy zostali uratowani przez jego działalność w czasie II wojny światowej. Znajduje się w fabryce emaili Schindlera, która jest jednym z najważniejszych zabytków przemysłowych w Polsce. Nowa Huta - to dzielnica Krakowa zbudowana w latach 50-tych, z zamiarem stworzenia nowoczesnego miasta socjalistycznego. Warto zobaczyć Plac Centralny, kościół Arka Pana i osiedla zbudowane w stylu socrealistycznym. RE: Co warto zwiedzić w pl? - Rvptlk - 28-02-2024 21:09 W okolicach Warmii i Mazur polecam Lidzbark Warmiński. |