Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
od 0 do stałej pensji dzięki SEO - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166)
+--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352)
+--- Wątek: od 0 do stałej pensji dzięki SEO (/Temat-od-0-do-stalej-pensji-dzieki-SEO-160720)

Strony: 1 2

RE: od 0 do stałej pensji dzięki SEO - SEOmocni.pl - 31-01-2019 21:23

Koniec stycznia więc czas na małe podsumowanie tych pierwszych kilku dni Smile

Na razie za wiele się nie dzieje, zrobione:
  • optymalizacja wszystkich 3 stron
  • blog 1# - dodanych 21 wpisów
  • blog 2# - dodanych 10 wpisów + opisy kategorii, teksty na stronie głównej
  • sprzedaż kursów - dodane teksty sprzedażowe na stronie głównej
  • każda strona ma stworzone profile na fb, g+, twitter i pinterest
Plany na luty:
  • dodanie 3-4 wpisów na blog 1#
  • dodawanie minimum 1 wpisu dziennie na blog 2#
  • dodać opisy wszystkich tagów
  • linkowanie do stron głównych: wybrane katalogi, profile na forach, precle z wysokim TF
  • szeptanka na forach i blogach z linkiem do konkretnych wpisów,
  • uruchomienie sprzedaży kursu
Jak pojawi się pierwsza widoczność uderzę bardziej z linkami już w konkretne frazy, tak aby jak najszybciej zdobyć ruch.
Pierwszą rzeczą, którą chce jak najszybciej zrobić to uruchomienie sprzedaży kursu. Tak jak wcześniej wspominałem podstawą będzie płatny traffic - aczkolwiek jest również kilka fraz (łącznie na kilkadziesiąt wyszukiwań mc) na które łatwo można się wbić - z czego zamierzam skorzystać Smile

Cena kursu będzie ruchoma - od kilkudziesięciu do kilkuset złotych - w zależności od tego jaki kod rabatowy zostanie użyty.

DOCHODY I WYDATKI - STYCZEŃ:
-470zł (copywriter)
ŁĄCZNIE: -470zł

RE: od 0 do stałej pensji dzięki SEO - SEOmocni.pl - 14-05-2019 17:02

Hej, mała aktualizacja z ostatnich 30 dni.
Wejścia na blog pod ceneo, adsense i pp:

[Obrazek: O0lFqEE.png]

...a zarobione:

[Obrazek: c8kdxQF.png]

+ do tego jakieś drobne na ceneo Smile Jak widać mimo, że nie bardzo mam czas się udzielać, cały czas działam. Powoli przebijam się z jedną niszą do top. Niestety ceneo słabo wypada, spróbuję trochę przerobić posty, może uda się zwiększyć konwersję.
Jeśli chodzi o sposoby monetyzacji - tak jak wcześniej wspominałem - będzie ich kilka. Teraz oprócz mylead i ceneo dojdzie adsense oraz płatne publikacje na whitepress.

Więcej szczegółów opisujących jak działam opiszę w większej aktualizacji, pod koniec miesiąca Smile

RE: od 0 do stałej pensji dzięki SEO - SEOmocni.pl - 03-07-2019 18:57

Blogowe statystyki z czerwca Smile
Wejścia:
7700+ uu (5200+ organic)

Frazy:
TOP3 - 32
TOP10 - 160
TOP50 - 4.65k

Co przełożyło się na:
547zł - MyLead 
46zł - Ceneo

Duża część postów jest skierowanych na long taile, których zadaniem jest zbierać ruch i linkować wewnętrznie do głównego posta z rankingiem/porównaniem. Dlatego z ceneo nie ma jeszcze kokosów... ale na wszystko przyjdzie czas Smile