Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
pobieraczek.pl pomocy! - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: pobieraczek.pl pomocy! (/Temat-pobieraczek-pl-pomocy-15986)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RE: pobieraczek.pl pomocy! - Admin - 02-11-2010 20:27

(02-11-2010 19:48)omisiu napisał(a):  Nie nie wypowiedziałem umowy w ciągu 10 dni od jej zawarcia (rejestracji). Ale to nie jest powód aby od razu naliczać kwotę za cały rok z góry.

Mylisz sie, bo to wlasnie jest powod w regulaminie jest to napisane. Jednak wiadomo mało kto go czyta...

RE: pobieraczek.pl pomocy! - Wojtas100 - 02-11-2010 20:30

Właśnie przed jakąkolwiek rejestracją czytaj regulamin. Ja czytam chociaż te najważniejsze.

RE: pobieraczek.pl pomocy! - Driver - 02-11-2010 21:07

Powiem CI cos :

Kiedys na TVP , bodajże Ekspres Reporterów był reportaż o tym serwisie i ludzie opowiadali jakie maja długi ... Ty sie ciecz ,że takie małe , bo tam niektórzy mieli większe niż tysiac złotych

RE: pobieraczek.pl pomocy! - omisiu - 02-11-2010 21:09

Oglądałem ten program własnie i tam były 2 tyś. ale za pobieranie czyli naliczanie za "usługi"

RE: pobieraczek.pl pomocy! - Driver - 02-11-2010 21:12

omisiu wiesz co , wydaje mi się,że powinienes :

a) pójść po porade prawna do dobrego prawnika
b) zapłacić im i mieć swiety spokój
c) olac to

co wybierzesz?

RE: pobieraczek.pl pomocy! - omisiu - 02-11-2010 21:29

a i b na jedno wyjdzie bo ok 100 bym musiał zapłacić
wybieram c ale teraz już nie wiem. Mam 17 lat więc konsekwencji prawnej ode mnie nie wyegzekwują (w ekspresie reporterów tak gościu powiedział)

[EDIT1]Poczekam co odpiszą z UOKiK u
[EDIT2] Znalazłem takie coś w necie:
Cytat:EDIT:
Czy dostaliście od tej firmy jakiekolwiek pisemne informacje?

Polecam ten artykuł:
http://www.uokik.gov.pl/pl/informacj...we/art613.html
Szczególnie ten fragment:
"Przed zawarciem umowy na odległość konsument powinien zostać poinformowany m.in. o:

* imieniu i nazwisku przedsiębiorcy;
* cenie i zasadach jej zapłaty;
* koszcie, terminie i sposobach dostawy;
* prawie odstąpienia od umowy w terminie 10 dni;
* miejscu i sposobie składania reklamacji;
* prawie wypowiedzenia umowy.

Po zawarciu umowy wszystkie te dane przedsiębiorca powinien potwierdzić na piśmie. Urząd podkreśla, że jednym z podstawowych praw konsumentów korzystających z usług portali oferujących pobieranie plików czy kupujących w Internecie, jest prawo do odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni. Warto pamiętać, że jeżeli nie otrzymamy od przedsiębiorcy pisemnego potwierdzenia wszystkich wymaganych przepisami danych, termin ten wydłuża się do trzech miesięcy. Odstępujemy od umowy, składając odpowiednie oświadczenie na piśmie, podając swoje dane - nie musimy przy tym wskazywać powodu. Pamiętajmy, że przedsiębiorca nie ma prawa pobierać od nas opłat za odstąpienie od umowy. "
Czyli mam 3 m-ce na zerwanie "umowy" bez konieczności uiszczenia opłaty.

RE: pobieraczek.pl pomocy! - michal2612 - 02-11-2010 22:03

Nie wysyłaj im kasy!!!
Olej to!!!
Miałem te same "groźby", wysłali pare maili i się uspokoili

RE: pobieraczek.pl pomocy! - omisiu - 02-11-2010 22:09

Wysłałem im teraz rezygnację z ""usług"" i "pogroziłem", ze jak dalej będą mi wysyłać takie gówno to poinformuję UOKiK. A wiem, że tak będzie bo te pogróżki bot generuje jak na lockerz :]

RE: pobieraczek.pl pomocy! - Wojtas100 - 02-11-2010 22:14

Radzę CI porozmawiać na ts'ie z tndykiem on CI pomoże za friko. Albo dasz mu za to reputka.

RE: pobieraczek.pl pomocy! - Takahari - 02-11-2010 22:14

ja kary za jazde bez biletu nie zapłaciłem i żyje wiec nie ma się co martwić Smile