Spółka offshore, czy ktoś z Was posiada? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Własna Firma (/Forum-Wlasna-Firma-447) +--- Dział: Działalność gospodarcza (/Forum-Dzialalnosc-gospodarcza-387) +--- Wątek: Spółka offshore, czy ktoś z Was posiada? (/Temat-Spolka-offshore-czy-ktos-z-Was-posiada-157311) |
RE: Spółka offshore, czy ktoś z Was posiada? - schab - 16-08-2018 16:28 Investment-Accounting.pl - pisz do nich ja korzystałęm i polecam RE: Spółka offshore, czy ktoś z Was posiada? - MaLiN - 26-08-2018 23:07 (16-08-2018 16:28)schab napisał(a): Investment-Accounting.pl - pisz do nich ja korzystałęm i polecam @[schab] można wiedzieć, w jakim Państwie dokładnie założyłeś spółkę? RE: Spółka offshore, czy ktoś z Was posiada? - schab - 04-09-2018 17:21 (26-08-2018 23:07)MaLiN napisał(a):(16-08-2018 16:28)schab napisał(a): Investment-Accounting.pl - pisz do nich ja korzystałęm i polecam jedną w UK i teraz jedną w Estonii RE: Spółka offshore, czy ktoś z Was posiada? - kokos765 - 18-10-2018 20:04 Ja polecam LTD Consulting (ltdconsulting.pl) Swego czasu współpracowałam na modelu dropshippingu majac spolke ltd w uk i wszystko było ok. Konto bankowe też zakładają (w uk lub w pl). Wydaje mi sie ze maja darmowe konsultacje, jezeli model Twojego biznesu nie bedzie odpowiedni pod LTD prawdopodobnie powiedza Ci ze nie ma sensu zakladac. RE: Spółka offshore, czy ktoś z Was posiada? - Admin - 26-10-2018 12:09 (18-07-2018 19:17)MaLiN napisał(a): Słyszałem, że Wapniak miał właśnie uciekać z firmą do Estonii. Jednak mam wrażenie, że fakt iż ten kraj leży w UE, prędzej czy później może zmienić zasady podatkowe. Aczkolwiek to zawsze lepsza alternatywa niż Państwo PiSiogrodu i Pełogrodu. taaa a za rok będzie płakać jak jego kolega od pranków ravgor, jak go czasem słucham i tego jego wywody bitcoinowe to mam wrażenie że to typowy członek FM GROUP bez własnych przemyśleń papugujący innych... RE: Spółka offshore, czy ktoś z Was posiada? - Maarcin80 - 19-02-2019 11:54 Mając spółkę za granicą gdziekolwiek by to nie było ,a jesteś rezydentem Polski musisz zapłacić podatek dochodowy 19% w polsce od całej sumy przychodu ( nie myl z dochodem) RE: Spółka offshore, czy ktoś z Was posiada? - Obywatel - 22-02-2019 12:45 (19-02-2019 11:54)Maarcin80 napisał(a): Mając spółkę za granicą gdziekolwiek by to nie było ,a jesteś rezydentem Polski musisz zapłacić podatek dochodowy 19% w polsce od całej sumy przychodu ( nie myl z dochodem) Aby nie być rezydentem PL, musisz przebywać powyżej 6 m-cy poza granicami Polski. Zresztą, offshore (mam na myśli faktyczne raje podatkowe) zakłada się po to, aby być anonimowym oraz nie płacić podatków. Więc, o co chodzi? RE: Spółka offshore, czy ktoś z Was posiada? - Maarcin80 - 22-02-2019 12:47 No tak 6 miesięcy ale w takim razie musisz np zdobyć rezydencję innego kraju co się łączy z kosztami i to nie małymi RE: Spółka offshore, czy ktoś z Was posiada? - Obywatel - 13-08-2019 21:26 (18-10-2018 20:04)kokos765 napisał(a): Ja polecam LTD Consulting (ltdconsulting.pl) Skończyły się dobre czasy, obecnie samemu trza drałować do banku, aby otworzyć konto biznes. Zalecam, aby konsultować się w kilku firmach. Tak zrobiłem, i trafiłem na uczciwego księgowego. Dzięki niemu, nie umoczyłem sporej gotówki, w tzw "gotowe rozwiązanie". Wiele firm, tzw. "księgowych", zarabia na niewiedzy, oraz lenistwie klientów. Jest duża konkurencja, i należy z tego korzystać. RE: Spółka offshore, czy ktoś z Was posiada? - MaLiN - 06-04-2022 18:27 Jako, że temat nadal jest aktualny, chciałbym zaprosić Was do grupy discord, którą stworzyliśmy razem z @[Ropsont] Grupa jest dla osób, które chciałyby otworzyć działalność gospodarczą / prowadzić biznes poza granicami Polski, a także dla osób, które już mają jakieś doświadczenie lub wiedzę na temat zakładania/prowadzenia firm za granicą Link do grupy: https://discord.gg/79tEmTbKa9 Zapraszam chętnych do dyskusji. Grupa ma na celu zebranie aktualnych oraz niezbędnych informacji, wymiany opinii ułatwiających założenie działalności zagranicznej. |