Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Pomysł na biznes - Myjnia bezdotykowa - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Własna Firma (/Forum-Wlasna-Firma-447)
+--- Dział: Pomysły na biznes (/Forum-Pomysly-na-biznes-444)
+--- Wątek: Pomysł na biznes - Myjnia bezdotykowa (/Temat-Pomysl-na-biznes-Myjnia-bezdotykowa-156486)

Strony: 1 2 3

RE: Pomysł na biznes - Myjnia bezdotykowa - elpapa - 23-07-2018 10:22

Witam,

myjnie bezdotykowe są i będą wydajne niezależnie czy taka myjnia funkcjonuje w miejscowości gdzie jest 5 tys mieszańców czy w większych miastach. Wiadomo ta myjnia w mniejszych miejscowościach będzie się spłacać dłużej to logiczne.

Proszę się zastanowić czy ktoś widział aby taką myjnię po jakimś czasie zamknięto ? Ja osobiście z takim przypadkiem się nie spotkałem owszem widziałem na sprzedaż myjnie ale nie z powodu nie trafionego biznesu tylko z potrzeby rozwijania innych biznesów.

Koszt myjni 3-stanowiska kontynerowa z zadaszeniem plus odkurzacz oraz kompresor waha się w przedziale 300-350 tys zł. Do tych kosztów musimy doliczyć działkę która musi być utwardzona najlepiej wyłożona puzlami tak wymagają niektóre firmy. Dochodzi szereg pozwoleń pod ową inwestycję. Pomimo tego uważam ,że jest to dobry biznes i szybko zwrotny.

Pozdrawiam.

RE: Pomysł na biznes - Myjnia bezdotykowa - noomak - 23-07-2018 21:20

(29-05-2018 19:49)kniew napisał(a):  nie jest wcale tak kolorowo... sprzęt jest bardzo awaryjny a serwis po gwarancji kosztowny. Inwestycja tez nie mała bo 2 stanowiska to grubo ponad 100k zł - zakładając, że teren pod inwestycje już masz.

Biznes dobry, ale dla firm sprzedających sprzęt.

Co do "staruszków z olxa za 40 koła" to bez komentarza. Nie zdążysz zarobić na naprawy Smile

Myślę tak samo Wink
Kilka miesięcy temu interesowałem się tematem i dałem sobie spokój. Dużą kasę trzeba utopić na start a na czysto miesięcznie kilka tysięcy zarobku. Jak sprzęt w naprawie to biznes stoi. Może minąć kilka lat nim odzyskamy zainwestowaną kasę a nerwów nic nie naprawi. Biznes dla ludzi, którzy mają dużo kasy wolnej do zainwestowania.

RE: Pomysł na biznes - Myjnia bezdotykowa - pwisniew - 09-08-2018 20:29

Fajny pomysł i widać że coraz wiecej myjni tego typu ale fakt na start duża inwestycja.

RE: Pomysł na biznes - Myjnia bezdotykowa - VIPERS888 - 14-10-2018 21:08

Przy dobrej lokalizacji, to na prawdę niezły biznes. Można też rozważyć żeby połączyć kilka stanowisk bezdotykowych z np. 2 stanowiskami ręcznymi szczotkami, bo na jednej myjni widzę, że niektórzy wolą jednak przejechać ręczną szczotką. Warto to też rozważyć.

RE: Pomysł na biznes - Myjnia bezdotykowa - adam_per - 23-10-2018 18:29

nie wiem jak u ciebie, w twojej okolicy, ale w moim regionie czas na otwieranie myjni był kilka lat temu, wtedy były kolejki do myjni i ogólnie było mało myjni, trzeba było sie zapisywać, teraz juz jest konkurencja, można sobie wybrać myjnie, nie przecze, ze nie da sie zarobić, możlwe, też znaczne koszty inwestycyjne, a kredytu bez zabezpieczenia nikt nie udzieli zważywszy, ze teraz z kredytami to jest "kaszanka", ponadto trzeba stać się rentownym, a to nie staje sięod razu, klienci muszą cię zauważyć, a ty masz koszty stałe, woda, detergenty...
więc spore wyzwanie należy przemyśleć dogłębnie od A fo Z, zapiąć na ostatni guzik

RE: Pomysł na biznes - Myjnia bezdotykowa - Agik - 05-11-2018 14:26

Zgadzam się z poprzednikami. To dobry pomysł, jednak potrzebujesz kilkaset tysięcy złotych na start. Rozkręcenie biznesu nie jest łatwym zadaniem. Jeżeli jednak posiadasz środki, które chcesz zainwestować, a lokalizacja sprawi, że myjnia przyciągnie dużo klientów - może warto zaryzykować. Wink

RE: Pomysł na biznes - Myjnia bezdotykowa - SCM - 20-11-2018 09:49

szkoda że są tak duże koszty przy tym.

RE: Pomysł na biznes - Myjnia bezdotykowa - mojnick69 - 05-12-2018 21:31

Są duże koszty, ale jeśli masz dobrą lokalizację to ci się bardzo opłaci.

RE: Pomysł na biznes - Myjnia bezdotykowa - bossos - 06-12-2018 12:13

Odradzam! Sprzęt awaryjny, potrzebna duża kwota do inwestycji, małe ROI zwrotu. Znajomy ma stację benzynową z myjnią na wylotówce z Lublina i z myjni ma 1k zł/ mies. Czy się opłaca?Odpowiedźcie sobie sami.

RE: Pomysł na biznes - Myjnia bezdotykowa - kewinkn - 08-12-2018 01:08

Witam, ja kiedyś też myślałem o czymś podobnym. Niestety nie miałem gruntu na którym mógłym coś takiego zrobić. Ogólnie pomysł fajny, ale tak jak pisali poprzednicy- wszystko zależy od lokalizacji. Sam jestem z Rzeszowa i myjni jest od cholery i jeszcze trochę, ale przed świętami, jak zrobi się ładna pogoda, to wszędzie, dosłownie wszędzie jest kolejka. Nie widziałem też żeby jakaś myjnia została zamknięta, więc wnioskuje że przynosi zyski... Jeżeli masz atrakcyjny grunt, to możesz również skontaktować się z InPostem i postawić obok myjni paczkomat Smile