azontoo - Droga do 2 Pensji - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: azontoo - Droga do 2 Pensji (/Temat-azontoo-Droga-do-2-Pensji-155241) |
RE: azontoo - Droga do 2 Pensji - azontoo - 13-03-2018 20:11 Dzisiaj kolejny cały dzień praktycznie spędzony na czytaniu dzienników oraz forum. Coraz więcej wiem i coraz więcej widzę możliwości. Po tych kilku dniach, mam przesyt informacji, ale dzięki temu podejmę dobrą decyzję. Uważam, że kluczowe będzie tutaj własna strona, tak jak pisze spora część poweruserów i na tym bym chciał się skupić + REAL CONTENT by spać spokojnie A poniżej opis mojego pomysłu z domenami z poprzedniego postu... Na forum był gdzieś wrzucony plik z serwisami pożyczkowymi tak by wygenerować ok. 2000zł Były tam podane linki do afiliacji… Więc sprawdziłem misspelings w domenach nie wszystkich firm… Kupiłem 7 domen. W ciągu dwóch dni tylko 4 otwarcia wniosków. Nie ma tutaj możliwości skalowania tego. Chyba, że większa sprzedaż alko A rozkręcać porównywarki finansowej nie chce bo za duża konkurencja. Gdyby ktoś chciał pobawić się w innych branżach tutaj narzędzie do generowania „błędów” http://tools.seochat.com/tools/domain-typo-generator/ PS1. @mahuzz mogę napisać do Ciebie jaki mam pomysły na niszę ? PS2. Widzę, że z każdym dniem zmieniam podejście do tematu zarabiania w necie. Nie chcę po prostu zacząć robić jakiś minidniówek np na linkach, tylko zacząć budować coś większego z sensem. CEL: - Dniówka 0/100zł (Lecz naprawdę apetyt mam na 300 dziennie ) - Rekord dnia 0zł - Codziennie i systematycznie relacjonować postęp - Być kreatywnym - wnieść coś do społeczności RE: azontoo - Droga do 2 Pensji - patttson - 13-03-2018 20:25 Z autopsji Ci doradzę, przestań już czytać dzienniki i zdobywać wiedzę na temat różnych mozliwości, tylko wybierz coś konkretnego już teraz i tylko na ten temat dalej się kształć. Ja byłem kiedyś w takim momencie, że miałem ~8 domen, kazda inna nisza i potem jest to ciężko zdywersyfikować i lepiej zrobić 2 porządnie niż 8 byle jak RE: azontoo - Droga do 2 Pensji - azontoo - 15-03-2018 00:02 (13-03-2018 20:25)patttson napisał(a): Z autopsji Ci doradzę, przestań już czytać dzienniki i zdobywać wiedzę na temat różnych mozliwości, tylko wybierz coś konkretnego już teraz i tylko na ten temat dalej się kształć. Ja byłem kiedyś w takim momencie, że miałem ~8 domen, kazda inna nisza i potem jest to ciężko zdywersyfikować i lepiej zrobić 2 porządnie niż 8 byle jak Chyba trafione w sedno... Robię 2 nisze. EOT Notatki ogarnięte, wiem w którym kierunku zmierzam... Idę zgodnie z planem. #Lecimy CEL: - Dniówka 0/100zł (Lecz naprawdę apetyt mam na 300 dziennie Wink ) - Rekord dnia 0zł - Codziennie i systematycznie relacjonować postęp - Być kreatywnym - wnieść coś do społeczności RE: azontoo - Droga do 2 Pensji - Itachi198 - 15-03-2018 00:07 Powodzenia, pracuj i się nie martw! Będę obserwował RE: azontoo - Droga do 2 Pensji - azontoo - 16-03-2018 00:00 Na dzień dzisiejszy 7 otwartych wniosków z domen. Zobaczymy co będzie dalej… Dzisiaj wolne. Odespałem wcześniejsze dni, kawka chillout. Potem zakupy, spacer i na siłkę - 6km w 30 minut - Za radą patttson zacząłem już działać… Na początek weryfikacja pomysłu na nisze… I tutaj pierwsze małe problemy - ale już rozwiązane. Wcześniej zdobyta wiedza procentuje - efekt kuli śnieżnej Inwestycja: Domeny - 76,20 zł CEL: - Dniówka 0/100zł (Lecz naprawdę apetyt mam na 300 dziennie Wink ) - Rekord dnia 0zł - Codziennie i systematycznie relacjonować postęp - Być kreatywnym - wnieść coś do społeczności RE: azontoo - Droga do 2 Pensji - azontoo - 17-03-2018 20:33 Wczoraj piąteczek - wyjście ze znajomymi na piwo > nie popracowałem. Z domen było 12 wejść - coś się dzieje. SUBY- narazie 8 wyświetleń. Dzisiejszy dzień - 3 słowa konsultacje, zmiany, wiedza. Zaczynam pracę bo weekend ucieka. Kawa i lecimy z tematem! A podczas dzisiejszej pracy leci : Inwestycja: Domeny - 76,20 zł Domena i serwer - 18 CEL: - Dniówka 0/100zł (Lecz naprawdę apetyt mam na 300 dziennie Wink ) - Rekord dnia 0zł - Codziennie i systematycznie relacjonować postęp - Być kreatywnym - wnieść coś do społeczności RE: azontoo - Droga do 2 Pensji - azontoo - 18-03-2018 23:38 Dzisiaj rano ogarnąłem rzeczy na studia i od późnego popołudnia - ostra praca. Na dzień dzisiejszy mam postawiona stronę, z wrzuconymi wtyczkami. Napisany artykuł - tak mój pierwszy na 300 wyrazów. Zrobiony do tego landing. Czekam na podpięcie do SunLead i zaczynamy! Jak już wszystko będzie postawione to lecę z pozycjonowaniem i robię kolejne nisze. Nie jest to co prawda jakość taka jak bym chciał, ale najważniejsze żeby zacząć i zarabiać kasę. A później będzie czas na ewentualne poprawki. Zakupiłem również pakiet wiedza Na te chwile widzę w tym mega potencjał, dużo wiedzy która mam mogę wykorzystać ale i bardzo dużo się uczę. Inwestycja: Domeny - 76,20 zł Domena i serwer - 18 zł Wiedza - 75 zł CEL: - Dniówka 0/100zł (Lecz naprawdę apetyt mam na 300 dziennie Wink ) - Rekord dnia 0zł - Codziennie i systematycznie relacjonować postęp - Być kreatywnym - wnieść coś do społeczności RE: azontoo - Droga do 2 Pensji - azontoo - 19-03-2018 23:23 Z dnia wczorajszego - SunLead podpięte. Testujemy stawki... Poniedziałek - Wróciłem z pracy i wprowadziłem kilka zmian na stronie związanych z układem treści. Przeczytałem obszerny poradnik dot. linkowania (część udało mi się w pracy a drugą doczytałem w domu). Jednak od jutra zaczynam z pozycjonowaniem Parę wejść było moich, ale są jakieś "obce" A tutaj staty dla wszystkich misspelingów domen... - 16szt. Przestaję to monitorować. Jak coś wpadnie - dam znać... Inwestycja: Domeny - 76,20 zł Domena i serwer - 18 zł Wiedza - 75 zł CEL: - Dniówka 0/100zł (Lecz naprawdę apetyt mam na 300 dziennie Wink ) - Rekord dnia 0zł - Codziennie i systematycznie relacjonować postęp - Być kreatywnym - wnieść coś do społeczności RE: azontoo - Droga do 2 Pensji - azontoo - 20-03-2018 22:25 Wtorek - 10 dzień od założenia dziennika. Jest progres. Ale czekamy na pierwsze $$ no i na wyższe pozycje w google. Na te chwilę dodane 2 linki (1x social, oraz 1 xforum). Wygenerowałem też plik xml. Zakupiłem drugą domenę pod inną niszę. Zainstalowałem WP i reszte prac zostawiam na jutro. Ale do osób które czytają mam pytanie: czy linkowanie między własnymi stronami zwiększa DA > nowej strony? Inwestycja: Domeny - 76,20 zł Domena i serwer - 18 zł Domena 12,24 zł Wiedza - 75 zł CEL: - Dniówka 0/100zł (Lecz naprawdę apetyt mam na 300 dziennie Wink ) - Rekord dnia 0zł - Codziennie i systematycznie relacjonować postęp - Być kreatywnym - wnieść coś do społeczności [/quote] RE: azontoo - Droga do 2 Pensji - azontoo - 22-03-2018 00:23 Dzień 11 Dodanie linków z dwóch stron. Napisanie jeszcze jednego tekstu na pierwszą nisze. Wybranie słów kluczowych na nowa nisze. Instalacja wtyczek, skonfigurowanie strony dodanie ogłoszenia dot. napisania tekstu. Powoli widać efekty pracy.... Po 8 godzinach pracy i 6 nad zc, już brak sił na siłownie czy bieganie. Dobranoc Inwestycja: Domeny - 76,20 zł Domena i serwer - 18 zł Domena 12,24 zł Wiedza - 75 zł CEL: - Dniówka 0/100zł (Lecz naprawdę apetyt mam na 300 dziennie Wink ) - Rekord dnia 0zł - Codziennie i systematycznie relacjonować postęp - Być kreatywnym - wnieść coś do społeczności |