Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Sklep internetowy - wystawianie na allegro - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie na blogach oraz własnych stronach internetowych (/Forum-Zarabianie-na-blogach-oraz-wlasnych-stronach-internetowych-281)
+--- Dział: Zarabianie na WWW - dyskusje, pytania i odpowiedzi (/Forum-Zarabianie-na-WWW-dyskusje-pytania-i-odpowiedzi-202)
+--- Wątek: Sklep internetowy - wystawianie na allegro (/Temat-Sklep-internetowy-wystawianie-na-allegro-154828)

Strony: 1 2

RE: Sklep internetowy - wystawianie na allegro - Driver - 01-03-2018 14:34

@[djram], przy cross-dockingu płaci się 2x za przesyłkę, prawda? Bo najpierw zamawiasz z magazynu do siebie, a później wysyłasz do klienta

RE: Sklep internetowy - wystawianie na allegro - djram - 01-03-2018 15:58

@Driver płacisz tak na prawde raz. 12-16 zł w zależności z jakiej hurtowni. Powiedzmy wysyłasz 15 paczek dziennie to masz 1 zł strat do każdej paczki. Drugi raz to płaci ale klient. Tylko tak W DPD miałem cene 16 zł za wysyłke i taką cene miałem na allegro. Później zmieniłem na Inpost, na allegro dalej miałem 16 zł a za in post 11,60 więc zarabiałem na samej wysyłce 4,40 zł. To tak na prawdę po wysłaniu 4 paczek jesteś na czysto a póżniej już tylko dodatkowa kasa.

Ale wg mnie ma co tak liczyć. Na koniec miesiąca zrób sobie podsumowanie i wszystko będziesz miał jasne.

I z mojego doświadczenia wiem, że jeśli nie masz stażowego dobrego konta z dużą ilością pozytywów na allegro to warto zabezpieczyć sobie około 1200 zł na pierwsze zamówienia. Chyba, że jesteś w stanie wystawić około 5000 aukcji(mogą się dublować ale z różnymi keywordami, tak działa wiele sklepów, wiele sklepów ma tak na prawdę po nawet 5 kont na allegro, pod róznymi nowymi nazwami i markami) to wtedy możesz liczyć na zarobek bez strat. Dlatego, że wiele hurtowni nie chce realizować małych zamówień. Więc powiedzmy, że na początku sprzedaż 3 rzeczy o wartości około 50 zł. A zamówienie tego będzie cię kosztować np 25. I jest problem bo hurtownia może nie zrealizować tego zamówienia. i wtedy najlepiej zamów sobie to podwójnie albo potrójnie bo na pewno się to sprzeda.

RE: Sklep internetowy - wystawianie na allegro - kolka - 15-03-2018 18:23

Czy sprzedaż na allegro nadal się opłaca? Chyba coraz mniej ludzi tam kupuje...