![]() |
Dziennik - 100 dni. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Dziennik - 100 dni. (/Temat-Dziennik-100-dni-154502) |
RE: Dziennik - 100 dni. - Rommel - 06-02-2018 22:48 (06-02-2018 22:32)dom3lek napisał(a): site:nazwadomeny pokazuje Ci jakieś wyniki? Tak wszystkie podstrony zaindeksowane. RE: Dziennik - 100 dni. - dom3lek - 06-02-2018 23:07 A te słowa kluczowe to jaki volume? Może wybrałeś takie gdzie konkurencja Cie miażdzy. Sprawdź sobie też strone na gmetrix. Troche słabo jeśli strony nie ma nawet w top 200 po miesiącu. RE: Dziennik - 100 dni. - Rommel - 06-02-2018 23:29 Główne na 110k a poboczne między 5-30k. Konkurencja według Keyword revealer to ok 15%, nie wiem na ile to miarodajne, skupiam się bardziej na pobocznych. W top 10 są 2 filmy z youtube i kilka stron multiniszowych. Na razie wszystko robię ręcznie, w niedalekiej przyszłości myślę o zakupieniu RankerX tylko muszę ogarnąć jego ustawienia ![]() RE: Dziennik - 100 dni. - dom3lek - 06-02-2018 23:58 Według mnie fraza na 100k to jest bardzo duże wyzwanie zwazywszy na to, że nie masz doświadczenia w pozycjonowaniu. Nie wiem ile linkujesz już strone, ale po około 2 tygodniach powinieneś widzieć postępy w serpach. O ile są to dobrej jakości linki. RE: Dziennik - 100 dni. - Rommel - 07-02-2018 09:19 Tych linków za wiele jej nie dodałem, dam jej jeszcze tydzień. Będę robił przez ten czas profile i weby a jak nic nie podskoczy to po prostu przeznaczę ja pod ruch z YouTube i spam. Mam jeszcze 2 niszę mniejsze i jeśli z tamtą nie będzie postępów żadnych to się nimi zajmę ![]() RE: Dziennik - 100 dni. - dom3lek - 07-02-2018 11:12 Zbyt pochopnie myślisz o SEO. Na takich frazach same weby i profile nie dadzą rady. Tutaj musi już być mocne zaplecze w postaci PBN. Minie tydzień i się zniechęcisz do SEO bo postawiłeś sobie za wysoki cel. Nie mniej jednak życze Ci powodzenia. ![]() RE: Dziennik - 100 dni. - Rommel - 07-02-2018 23:13 Rozumiem że nie wystarczą ale po takim mocniejszym linkowaniu musi w końcu nastąpić jakiś ruch w serpach a nie cały czas poza top200, bo możliwe że zrobiłem jakiś rażący błąd i moja strona nie ma prawa istnieć ![]() Doświadczenie mam nie duże, ale nie zaczynam też całkiem od zera. Zdaję sobie sprawę że mogę się zniechęcić bo to dość żmudne zajęcie ale też nie będę na siłę próbował z jedną niszą ![]() RE: Dziennik - 100 dni. - Lerum - 07-02-2018 23:42 (07-02-2018 23:13)Rommel napisał(a): [..] ale też nie będę na siłę próbował z jedną niszą Jak Ci się znudzi, to chętnie ją przygarnę i sam się pomęczę z pozycjonowaniem. Domenkę i stronkę odkupię ![]() RE: Dziennik - 100 dni. - dom3lek - 08-02-2018 11:23 (07-02-2018 23:13)Rommel napisał(a): Rozumiem że nie wystarczą ale po takim mocniejszym linkowaniu musi w końcu nastąpić jakiś ruch w serpach a nie cały czas poza top200, bo możliwe że zrobiłem jakiś rażący błąd i moja strona nie ma prawa istnieć Właśnie to jest dobre w SEO, że nie ma tutaj schematów. To, że robiłeś linki bądź ktoś inny robił i mu się udawało to nie znaczy, że będzie tak samo tutaj. Google nie jest głupie. Wie, które linki sa wysokiej jakości a które zwykłym spamem. Dla mnie to możesz spróbować jakiegos usługi podlinkowania z PBN, z seoclerks. Nawet vasaki wrzucał na forum jakieś kupony, więc spróbuj. ![]() RE: Dziennik - 100 dni. - Rommel - 17-02-2018 11:29 Witam, przez kilka nie robiłem żadnych wpisów bo tak naprawdę niewiele się działo z przyczyn nie do końca ode mnie zależnych straciłem dostęp do rachunku bankowego przez to nie mogłem opłacić hostingu, który wykupuje co miesiąc na szczęście okazało się że miałem jeszcze ponad 20$ zarobionych w Admitad, które wypłaciłem na PayPal i zapłaciłem za hosting. Potem przestała działać mi klawiatura i musiałem korzystać z ekranowej co było bardzo męczące i nie pozwalało pracować i na kilka dni nie byłem wstanie linkować. Co z moją główną niszą? Tak naprawdę nic się nie zmieniło, po wymianie klawiatury dorzuciłem jej kilka linków lecz żadnych zmian w serpach nie zauważyłem. Miałem dać jej kilka dni i zostawić jeśli nie będzie żadnych rezultatów ale jakoś nie mogę się z tym pogodzić i będę działał dalej pomiędzy innymi projektami ale już nie będę się na niej skupiał jakoś szczególnie. Dodatkowo chciałem sprawdzić stronę konkurenta z podobnej branży, którego strona jest na TOP-owych pozycjach. Niestety nie udało się programami do analizy jej sprawdzić bo pewnie miał poblokowany dostęp dla ich robotów. Udało się wydobyć kilkanaście jego linków wpisując w google poniższą formułe: inurl:*strona.com Ale to tylko kilkanaście linków i nic dzięki temu się nie dowiem o jego sposobie linkowania, który jest bardzo skuteczny mimo tego że strona ma wiele błędów. Co będę robił dalej aby osiągnąć cel?
Zrozumiałem że trochę złą drogę obrałem, mam jeszcze zbyt mało umiejętności na jakieś grubsze nisze, dlatego skupie się na małych ale bez konkurencji. Kiedyś znalazłem 4 małe nisze ale z zerową konkurencją, po sprawdzeniu dwóch okazało się że nadal nie ma konkurencji żadnej, trzecia trochę oblegana a czwartej zapomniałem ale pamiętam że miałem 4 ![]() Dlatego przedwczoraj zakupiłem 2 domeny i dzisiaj poszukam dla nich jakiegoś landing page i spróbuje żeby wieczorem już były gotowe. Obie mają w sumie 10 tyś wyszukiwań w miesiącu, wiem że mogę na nich zarabiać grosze ale w między czasie będę mógł szukać następnych ![]() POZOSTAŁO: 88 DNI
|