![]() |
Sprzedaż złota i innych pokrewnych rzeczy w grze komputerowej - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Sprzedaż złota i innych pokrewnych rzeczy w grze komputerowej (/Temat-Sprzedaz-zlota-i-innych-pokrewnych-rzeczy-w-grze-komputerowej-153895) Strony: 1 2 |
RE: Sprzedaż złota i innych pokrewnych rzeczy w grze komputerowej - rachman - 15-01-2018 23:13 Cytat:Jeśli chodzi o ten podarunek to ja kupuje oryginalne klucze z ich sklepu i ten klucz może wykorzystać ktokolwiek chce. Więc jeśli chodzi o czy ludzie będa mogli zostać zbanowani czy coś z tych rzeczy to odpada. Nie ma takiej możliwości.Mi chodziło raczej czy nie mają zapisu w regulaminie o zakazie odsprzedaży tego. Czasami takie coś jest zawarte w regulaminie. Myślę że lepiej się upewnić po prostu ![]() Cytat:tylko zastanawiam się bo handel typowo walutą w grze jest nielegalny i można zostać zbanowanym za takie cośNie tyle nielegalny co raczej może być (nie musi) zakazany przez serwis. Wtedy staje się to nielegalne - łamanie praw majątkowych czy jakoś tak... Sprzedaż wirtualnych dóbr jest jak najbardziej legalna poza nielicznymi pewnie wyjątkami ![]() Cytat:czy US zwracają na takie coś uwagę ?Nie znam prawa które zakazuje sprzedaż wirtualnych "rzeczy" np. abonament, z walutą może być inaczej tu kołomyja trwa - są różne interpretacje. Serwis za to jeśli ma zapis w regulaminie zakazujący tego może uciąć Ci źródełko i zostaniesz z niczym, może też dochodzić odszkodowań itd. ale wątpliwe. Fiskus nie sprawdza raczej czy coś jest legalne czy nie - od tego są inne służby, ich interesuje kasa kasa kasa ![]() Cytat:Sprzedaje jednorazowo, co z tego że 100 osobom? Wyprzedaje całą walutę, po prostu w kawałkach. Nie robi tego w sposób ciągły i zorganizowany. Grał w gierke, ma dużo waluty, wystawił wszystko na allegro, żeby się pozbyć. Gdyby grał w grę po to by zarobić to wtedy byłaby potrzebna działalność.Nie wprowadzaj ludzi w błąd jak nie masz pojęcia o przepisach - zerknij w ustawę potem takie teorie wymyślaj ![]() Jak wyprodukuję w 1 dzień 100 figurek nie dla zarobku ale potem je sprzedam każdą komu innemu to też powiesz że to 1 razowa sprzedaż? ![]() Sprzedaż złota i innych pokrewnych rzeczy w grze komputerowej - Tcep - 16-01-2018 00:04 Dlatego zazwyczaj wiele osób w aukcji dopisuje, że sprzedaje czas poświęcony na zdobycie jakiejś rzeczy. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka RE: Sprzedaż złota i innych pokrewnych rzeczy w grze komputerowej - twardy - 16-01-2018 00:17 (16-01-2018 00:04)Tcep napisał(a): Dlatego zazwyczaj wiele osób w aukcji dopisuje, że sprzedaje czas poświęcony na zdobycie jakiejś rzeczy. I co to niby zmienia? Jak siedzisz w pracy to tez sprzedajesz swoj czas. Ktos kiedys 20 czy iles lat temu napisal tak w aukcji xD a ludzie to nadal wklepuja bezmyslnie w opis. RE: Sprzedaż złota i innych pokrewnych rzeczy w grze komputerowej - Xanter98 - 16-01-2018 01:07 On nie wyprodukował tego w 1 dzień. Nie udowodniłbyś, że nie było to dla zarobku. On sobie grał w grę, pewnie długo, teraz przestaje grać to chce wyprzedać wszystko co ma. Nie rozumiem gdzie tu działalność zorganizowana i ciągła... Straszysz tak, jakby mieli mu zaraz do domu przyjść i komputer sprawdzać, jeszcze to odszkodowanie od WoWa... RE: Sprzedaż złota i innych pokrewnych rzeczy w grze komputerowej - thomasward - 16-01-2018 01:12 |"pewna gra" Powiedz mi lepiej na czym nabijałeś golda ![]() RE: Sprzedaż złota i innych pokrewnych rzeczy w grze komputerowej - Assasinoo - 16-01-2018 02:39 Nie wiem o jakiej grze mówisz, ale spróbuj odezwać się do MMO4U, GG 47439766. Firma, skupująca golda z różnych gier, stawki nie są takie złe, biorąc pod uwagę 8% prowizji allegro i ewentualny problem z brakiem DG. RE: Sprzedaż złota i innych pokrewnych rzeczy w grze komputerowej - rachman - 16-01-2018 14:36 Cytat:Straszysz tak, jakby mieli mu zaraz do domu przyjść i komputer sprawdzaćGdzie i czym go straszę? Pytał czy do tego trzeba dg to mu wyjaśniam, nie wymyślaj tu teorii spiskowych. W net i na forach prawnych jest pełno takich tematów. Się nie wykłócaj tylko sobie sprawdź ustawę. To dział prawo i podatki - poradę uzyskał taką jak mówi prawo a czy będzie zgodnie z prawem postępował to tylko wyłącznie jego broszka. Wiedze ma jednak uzyskać możliwie wiarygodną a nie podszytą jakimiś przepychankami nie popartymi żadnym faktem. Gdzieś ma fiskus czy robił to dla zarobku - bo sprzedaje to DLA ZAROBKU. Cytat:On nie wyprodukował tego w 1 dzieńTym gorzej to wygląda... RE: Sprzedaż złota i innych pokrewnych rzeczy w grze komputerowej - teo12 - 16-01-2018 20:54 Oki dzięki za rozjasnienie sprawy. Widząc tyle aukcji na allegro i jak wiele osób ma pod taki handel DG - czyli musi to jakoś przechodzić -poproszę o interpretację mojego urzędu. Jak narazie dam sobie spokój. Poczekam do marca na "zapowiadane zmiany " tzn brak DG do 1000 zl czy też 6 msc bez ZUSu . Jeśli te zmiany wejda to dopiero wtedy założę DG bo nie chce miec żadnych problemów za parę lat a kase moge miec z tego naprawdę niezła . Dzięki wszystkim za pomoc i unikając dalszych bezsensownych kłótni proszę o zamknięcie tematu. Jeszcze raz dzięki za rzeczowa pomoc i porady, Pozdrawiam serdecznie ![]() Sprzedaż złota i innych pokrewnych rzeczy w grze komputerowej - Majka - 17-01-2018 14:20 Wątek zostaje zamknięty, ponieważ moderator uznał że temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Jeśli posiadasz nowe pytania prosimy o założenie kolejnego tematu. |