Bezpieczeństwo na komputerze - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116) +---- Dział: Informatyka (/Forum-Informatyka-121) +---- Wątek: Bezpieczeństwo na komputerze (/Temat-Bezpieczenstwo-na-komputerze-153582) Strony: 1 2 |
RE: Bezpieczeństwo na komputerze - rachman - 03-01-2018 23:54 antywiry nie chronią w 100% ale przynajmniej te podstawowe wiry wyłapią, czasem i heurystyka zdała u mnie egzamin. jak Ci nie zamuli to bierz cokolwiek każdy ma swoje wady i zalety. bezpieczeństwo użytkowania - podstawa ale już miałem kilka razy że ktoś dawał pena z danymi a tam aż gęsto od robali. to że Ty jesteś ostrożny nie oznacza ze inni są więc kwestia czasu aż coś się przyssa. znajomym często czyszczę kompy i nieraz po kilkadziesiąt plików do kilkuset nawet pozarażanych dziadostwem. niby nie groźne ale muli w ciul. zwykli użytkownicy netu - fejs, jutub , gierki jakieś na stronkach i masz... RE: Bezpieczeństwo na komputerze - Itachi198 - 04-01-2018 16:57 Nie słuchaj tam głupich rad, może i antywirus nie wyłapie wszystkiego, może zamula ale przy mniej bezpiecznych witrynach zatrzymuje sporo syfu, np mój AVG blokuje pliki ppi z cinstallera, jest darmowy i mało inwazyjny RE: Bezpieczeństwo na komputerze - twardy - 04-01-2018 17:09 @Up No wlasnie dla takich jak Ty jest antywirus. Skoro myslisz, ze w necie mozna znalezc cos za darmo i to na jakichs szemranych stronach... 2 RE: Bezpieczeństwo na komputerze - rachman - 04-01-2018 17:43 Nie trzeba włazić na szemraną stronę. Mam swoją podpiąłem 2 lata temu reklamy dobrej firmy. Ktoś im się wpierdzielił na serwer i podpiął jakieś "g". Jakbym akurat wtedy nie siedział i nie testował stronki to dziadostwo by wyło każdemu kto wchodził na moją stronę. Strona czysta ale skrypt reklam zainfekowany - na szczęście od razu odpiąłem. Nie szemraną stroną chyba tu by musiała być taka całkowicie bez reklam i czegokolwiek patrząc na skanery stron które ciągle sprawdzają czy nie mam edytora podpiętego, wtyczek jakichś, czy po prostu dziurawego wordpressa... Nie szemrana strona... dobre. Każda prawie może paść ofiarą ataku i się nie kapniesz od razu. Antywir wiele nie pomaga ale podstawowe zagrożenia stopuje. RE: Bezpieczeństwo na komputerze - Zawik - 04-01-2018 17:44 Dokładnie, przede wszystkim rozsądne korzystanie z internetu. Mi wystarczy raz na jakiś czas skanowanie skanerem online + wgranie na parę chwil Malwarebytes Anti-Malware. A jeśli już miałbym wybierać antywirus, to wybrałbym 360 Total Security. RE: Bezpieczeństwo na komputerze - star4x5 - 04-01-2018 17:51 Ja używam ESETA na Windows 10. I jest ok RE: Bezpieczeństwo na komputerze - tomek7912 - 04-01-2018 21:37 Ja tam nie używam i jakoś żyje. RE: Bezpieczeństwo na komputerze - rachman - 04-01-2018 21:54 A czemu masz nie żyć? Nie posiadanie antywira nie zabija RE: Bezpieczeństwo na komputerze - unifejm - 08-01-2018 20:39 Malwarebytes w zupelnosci wystarczy. Do tego to polska firma RE: Bezpieczeństwo na komputerze - janusz1990 - 31-10-2018 13:37 polecam avast i cccleaner |