Rozliczenie się z e-whoringu - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Rozliczenie się z e-whoringu (/Temat-Rozliczenie-sie-z-e-whoringu-153555) |
RE: Rozliczenie się z e-whoringu - kaboomb - 04-01-2018 00:41 Więc jak to najlepiej zrobić? RE: Rozliczenie się z e-whoringu - Hoolig4n - 04-01-2018 01:56 Najlepiej to pójść do najbliższego US i się zapytać na miejscu... Ja bym to wziął jako dochód dodatkowy. RE: Rozliczenie się z e-whoringu - kaboomb - 04-01-2018 02:22 I co tam mówić? "Sprzedaję zdjęcia napaleńcom z Anglii i Stanów. Jak płacić od tego podatek?" RE: Rozliczenie się z e-whoringu - jemm - 04-01-2018 02:51 Najlepiej jeśli odbywało by sie to przez jakąś sieć aflaycjną, ktora wypłacała b y ci pieniążki. Np program chaturbate 1$ za rejestracje bez potwierdzenia, doam, ze testowalem, dosta;le,m wyplatye RE: Rozliczenie się z e-whoringu - Dante_/ - 04-01-2018 03:09 (04-01-2018 02:51)jemm napisał(a): Najlepiej jeśli odbywało by sie to przez jakąś sieć aflaycjną, ktora wypłacała b y ci pieniążki. ???? A co to ma do rzeczy czy dostanie pieniądze na PayPal'a od prywatnych osób czy od firmy? Wciąż trzeba się rozliczyć z tego w US, więc najlepiej jakby poszedł do księgowej albo pani w US i się dowiedział u 'źródła'. RE: Rozliczenie się z e-whoringu - Captain - 04-01-2018 10:00 (04-01-2018 02:22)kaboomb napisał(a): I co tam mówić? "Sprzedaję zdjęcia napaleńcom z Anglii i Stanów. Jak płacić od tego podatek?" Chwila, ale przecież to co Ty robisz to jest chyba nielegalne, znaczy podchodzi pod jakiś paragraf. Naciąganie napaleńców którzy Ci wysyłają kase za jakieś nagie foty z internetu to oszustwo, no chyba, że robisz to tak, że są zadowoleni z 'usługi' i nie zdają sobie sprawy, że ktoś ich zrobił w wała. Raczej nie ma opcji zapłacenia podatku od takiego zarobku, bo nawet jeżeli oni są zadowoleni i nikt nie narzeka to jak się wytłumaczysz na czym zarabiasz? Nie wyobrażam sobie tłumaczenia jakieś pani po 40-stce księgowej czy w urzędzie co to jest ewhoring i że na czymś takim zarabiasz. Wstyd jak nie wiem co. RE: Rozliczenie się z e-whoringu - patttson - 04-01-2018 10:14 Dokładnie, raczej to podpiąć pod coś innego, bo tłumaczenie na czym zarabiasz cienko RE: Rozliczenie się z e-whoringu - Pavvel - 04-01-2018 12:01 (04-01-2018 10:00)Captain napisał(a): Wstyd jak nie wiem co. Czy taki wstyd to nie wiem. Równie dobrze wstydem może być mieć burdel albo firmę śmieciarską. To nie jego zdjęcia. Wstyd to powinna mieć ta druga osoba, że z tego korzysta. Inna sprawa, to kwestia moralności i prawa, bo tutaj już niestety jest duża doza niezgodności. Nie chcę mi się dawać tu porad prawnych, bo jestem zabiegany. Napiszę wprost, opłacać podatek od czynności nielegalnej, nie zmienia jej w legalną RE: Rozliczenie się z e-whoringu - Hoolig4n - 05-01-2018 02:02 (04-01-2018 02:22)kaboomb napisał(a): I co tam mówić? "Sprzedaję zdjęcia napaleńcom z Anglii i Stanów. Jak płacić od tego podatek?" Skoro nawet takich rzeczy nie potrafisz, to radzę zabrać się za coś innego niż zarabianie... RE: Rozliczenie się z e-whoringu - Oliwa98 - 08-01-2018 15:14 Hmm.. też się nad tym zastanawiam Co wy na to aby założyć fejkową stronę internetową, na której sprzedawałbym zdjęcia wykonane przeze mnie telefonem (np. jakieś krajobrazy itd). Wszystko po to aby usprawiedliwić przelewy zatytułowane "za fotki" itd. Jeśli wtedy faktycznie wysyłałbym to czego chcą i odprowadzałbym podatek pod przykrywką, jest szansa jakiejś kontroli czy czegoś w tym stylu ? |