![]() |
Poradnik [v1] Optymalizacja strony pod SEO - przyśpiesz swoją stronę! - Wersja do druku+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pozycjonowanie i Optymalizacja (/Forum-Pozycjonowanie-i-Optymalizacja-341) +--- Wątek: Poradnik [v1] Optymalizacja strony pod SEO - przyśpiesz swoją stronę! (/Temat-v1-Optymalizacja-strony-pod-SEO-przyspiesz-swoja-strone-153169) |
RE: [v1] Optymalizacja strony pod SEO - przyśpiesz swoją stronę! - jlde - 19-12-2017 21:44 @[painstream] już się bałem, że zapomniałeś. Poradnik naprawdę mega, skąd posiadasz taką wiedzę w temacie? RE: [v1] Optymalizacja strony pod SEO - przyśpiesz swoją stronę! - pspsga - 19-12-2017 21:47 Wpisz w google optymalizacja strony w Google PageSpeed to pojawi Ci się kilkadziesiąt stron , gdzie masz to wszystko opisane dużo dokładniej niż kolega tutaj poradnik wstawił ![]() RE: [v1] Optymalizacja strony pod SEO - przyśpiesz swoją stronę! - jlde - 19-12-2017 22:34 Mówisz? :o Widzę, że przegapiłem kawałek internetów :/ O stronkach zmniejszających css itp w ogóle wcześniej nie słyszałem, a szkoda RE: [v1] Optymalizacja strony pod SEO - przyśpiesz swoją stronę! - precell - 19-12-2017 23:23 (19-12-2017 22:34)jlde napisał(a): Mówisz? :o Widzę, że przegapiłem kawałek internetów :/ O stronkach zmniejszających css itp w ogóle wcześniej nie słyszałem, a szkoda Bo najpierw musisz wiedzieć czego szukać a później tego poszukać ;-) P.S. Poradni spoko, ale nie dla początkujących. RE: [v1] Optymalizacja strony pod SEO - przyśpiesz swoją stronę! - jlde - 19-12-2017 23:27 (19-12-2017 23:23)precell napisał(a):(19-12-2017 22:34)jlde napisał(a): Mówisz? :o Widzę, że przegapiłem kawałek internetów :/ O stronkach zmniejszających css itp w ogóle wcześniej nie słyszałem, a szkoda Mądrze powiedziane RE: [v1] Optymalizacja strony pod SEO - przyśpiesz swoją stronę! - painstream - 20-12-2017 11:38 (19-12-2017 21:44)jlde napisał(a): @[painstream] już się bałem, że zapomniałeś. Poradnik naprawdę mega, skąd posiadasz taką wiedzę w temacie? Tak jak koledzy wspomnieli, wszystko jest w internecie - każdy uczy się w ten sposób, na podstawie wiedzy kogoś innego. Ja postanowiłem to zebrać do jednego i wrzucić tutaj, aby każdy miał do tego dostęp. Domeny mi wygasają, święta za rogiem, ogólnie roboty dużo jest więc poradnik zostanie zaktualizowany jak wszystko ogarnę. Cieszę się, że pomógł ![]() RE: [v1] Optymalizacja strony pod SEO - przyśpiesz swoją stronę! - gugson - 29-12-2017 20:31 @[paintstream] I jak z tą aktualizacją? ![]() RE: [v1] Optymalizacja strony pod SEO - przyśpiesz swoją stronę! - MoneyNinja - 31-12-2017 12:31 Mam duży problem przez co od kilku godzin jestem bardzo zfrustrowany. ![]() Robię wszystko tak jak w poradniku ale narzędzie Google PageSpeed Insights kompletnie nie zauważa moich poprawek. Ciągle pokazuje że strona jest nie skompresowana. Próbowałem to na już istniejącej stronie i na kompletnej nówce świeżo postawionej na wordpressie i dalej pokazuje "Włącz kompresję". ![]() przez co cały wynik leci na łep... ![]() Brak kompresji wskazuje również inne narzędzie (gtmetrix.com) ![]() Niby wszystko jasne bo jasno wskazuje że tej kompresji faktycznie nie ma, ale inne narzędzia pokazują że kompresja jest przez co kompletnie nie wiem co mam robić ![]() ![]() i wtyczka sprawdzająca nagłówki też pokazuje że jest: ![]() Olać to? Znalazłem kilka opinii osób, które twierdzą że posiadanie wyniku 100/100 nic im nie dało, ale w moim przypadku jest tragicznie bo narzędzie to pokazuje na czerwono że moja strona jest źle zoptymalizowana. Pokazuje jeszcze zawartość wklejoną w plik .htaccess ![]() RE: [v1] Optymalizacja strony pod SEO - przyśpiesz swoją stronę! - painstream - 03-01-2018 06:58 (31-12-2017 12:31)MoneyNinja napisał(a): Mam duży problem przez co od kilku godzin jestem bardzo zfrustrowany. Google PageSpeed Insights wskazuje nieskompresowane pliki .css z autooptimize. Zrób tak, jak wspomniałem w poradniku - przejdź do nieskompresowanego pliku, skopiuj go po czym przejdź do wtyczki autoptimize, kliknij w "włącz css nad foldem" i tam wklej nieskompresowany kod, tak jak u mnie jest to pokazane tutaj: ![]() Wybacz że tak późno odpisałem ale po sylwestrze mnie pochłonęło i dopiero teraz żyć zacząłem ![]() RE: [v1] Optymalizacja strony pod SEO - przyśpiesz swoją stronę! - Rommel - 03-01-2018 07:56 Na niektórych hostingach kompresję gzip włącza się po stronie ich panelu. Tak jest np. na Mydevil, czyli kasujesz to co dodałeś w htaccess i szukasz w panelu takiej opcji. Jak nie znajdziesz to napisz na pw |