Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Opcje trochę inaczej - automatyczny trading - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Inwestycje (/Forum-Inwestycje-324)
+--- Dział: Opcje Binarne (/Forum-Opcje-Binarne-339)
+--- Wątek: Opcje trochę inaczej - automatyczny trading (/Temat-Opcje-troche-inaczej-automatyczny-trading-152618)

Strony: 1 2

RE: Opcje trochę inaczej - automatyczny trading - damian1313 - 07-12-2017 11:45

Niejeden już próbował robić EA do opcji i forex-u...ale jeszcze nie widziano takiego, któremu by się udało. Może dlatego, że żadna strategia bez "rozpoznania" się na rynku nie będzie działać, więc sam robot, który opiera się na tym co było, nie wypali. Mooooże coś z poziomem ceny by można było spróbować bo jest to jeden z nieliczynch wskaźników nie opierający się na tym co się działo, ale to też za mało w mojej opinii.

Rozpoznawanie trendu na bazie świecy już jest i są to świece Haiken Ashi, może przy pomocy tego by się wam udało osiągnąć co tam potrzebujecie. Można też ustawić eme21 i pod to zaprogramować "trend". Pare opcji niby jest.

Życzę powodzenia Smile

RE: Opcje trochę inaczej - automatyczny trading - dzemba - 08-12-2017 20:12

W jaki sposób twój automat szczytuje dane podczas gry, broker udostępnia API, czy uzyskujesz może te dane z klienta od brokera?

RE: Opcje trochę inaczej - automatyczny trading - Adde - 09-12-2017 09:21

(07-12-2017 11:45)damian1313 napisał(a):  Niejeden już próbował robić EA do opcji i forex-u...ale jeszcze nie widziano takiego, któremu by się udało. Może dlatego, że żadna strategia bez "rozpoznania" się na rynku nie będzie działać, więc sam robot, który opiera się na tym co było, nie wypali. Mooooże coś z poziomem ceny by można było spróbować bo jest to jeden z nieliczynch wskaźników nie opierający się na tym co się działo, ale to też za mało w mojej opinii.

Rozpoznawanie trendu na bazie świecy już jest i są to świece Haiken Ashi, może przy pomocy tego by się wam udało osiągnąć co tam potrzebujecie. Można też ustawić eme21 i pod to zaprogramować "trend". Pare opcji niby jest.

Życzę powodzenia Smile

Roboty i automaty są odpowiedzialne za większość operacji na rynkach kapitałowych. W 2009 same algorytmy handlu wysokich częstotliwości ukręciły 65% wolumenu w USA. Czy to się nam podoba, czy nie, człowiek odchodzi w odstawkę, zastępuje go maszyna.

W analizie technicznej człowiek nie ma szans z komputerem. Na razie radzi sobie lepiej z analizą fundamentalną, ale to kwestia kilku, może kilkunastu lat rozwoju sztucznej inteligencji i sieci neuronowych.

Jest więcej sposobów na rozpoznawanie trendu niż Haiken Ashi i ema Smile Bot może przecież przeprowadzić dokładnie taką samą analizę jak Ty, czy ja, ale zrobi to o wiele dokładniej i przede wszystkim o wiele szybciej.

(08-12-2017 20:12)dzemba napisał(a):  W jaki sposób twój automat szczytuje dane podczas gry, broker udostępnia API, czy uzyskujesz może te dane z klienta od brokera?

Szczytuję z MetaTradera. O ile wiekszośc brokerów forexowych udostępnia API, tak w opcjach jest to niestety rzadkość.

RE: Opcje trochę inaczej - automatyczny trading - damian1313 - 11-12-2017 20:02

Ja chyba dopiero uwierzę w działanie jakiegokolwiek EA jak zobacze jedno dobrze działające bo na takie w życiu jeszcze nie natrafiłem Big Grin

RE: Opcje trochę inaczej - automatyczny trading - Tomono - 11-12-2017 20:54

Cytat:Ja chyba dopiero uwierzę w działanie jakiegokolwiek EA jak zobacze jedno dobrze działające bo na takie w życiu jeszcze nie natrafiłem Big Grin

Raczej, że nie trafiłeś bo ktoś to ma działającego robota raczej trzyma go tylko dla siebie, a dla przykładu na TJS jest gościu grający tylko robotem. Dodatkowym plusem robotów jest brak emocji.