Money Longer - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Money Longer (/Temat-Money-Longer-151528) |
RE: Money Longer - Money-Fanatic - 20-10-2017 12:41 Cele na październik:
- Posiadanie 10 kont instagram aktywanie zarabiających (0%)
- Stworzenie trzech stron pod oferty MyLead (0%) - Nagranie 10 filmów aktywaie zarabiających (10%) - Ukończenie w 80% mojego programu (15%) Co dziś robiłem:
- Nagrałem pierwszy film na youtube + zmontowałem. Muszę powiedzieć że to było duże wyzwanie dla mnie ponieważ na nowo musiałem wszystko ogarnąć jeśli chodzi o nagrywanie, jakość i montaż. Trochę mi to zajęło ale kolejne filmy będę nagrywał już 5 razy szybciej bo mam już wszystko ogarnięte od strony technicznej. - Stworzyłem szablon zdjęcia w tle kanału YouTube - Doładowałem smspva za 10$ Czas pracy: 6/6 godzin
Ogólnie mówiąc dzień udany. Jeszcze muszę ogarnąć pare spraw związanych z YouTube przed publikacją pierwszego filmu.
Dziękuję za wszystkie miłe słowa dotyczące dziennika. Lecimy z tym dalej. RE: Money Longer - Miedziany - 20-10-2017 15:01 Jakiego programu do montażu używasz? RE: Money Longer - Money-Fanatic - 21-10-2017 14:30 Cele na październik:
- posiadanie 10 kont instagram aktywanie zarabiających (0%)
- stworzenie trzech stron pod oferty MyLead (0%) - nagranie 10 filmów aktywaie zarabiających (10%) - ukończenie w 80% mojego programu (15%) Co dziś robiłem:
- Opublikowałem pierwszy film oraz podlinkowałem go na kilku stronach. Wystąpiły problemy z promocją ponieważ brakuje mi darmowego dostawcy (typu addmefast) like do youtube, może ktoś zna coś? - Mini research na temat pozycjonowania filmu YouTube - Planowanie kolejnych nisz i filmów - Próba zrozueminia YouTuba jeśli chodzi o zakładanie kolejnych kont a blokady. Czas pracy: 6/6 godzin
Naturalna kolej rzeczy że skoro zrobi się coś naszym zdaniem na prawdę dobrego to oczekujemy lepszych efektów ale w przypadku ich braku może to bardzo demotywować do dalszej pracy. Ciekaw jestem czy pierwszy film przyniesie jakieś zyski ale chyba nie powinienem się tym nadmiernie stresować tylko nagrywać już kolejne filmy i realizować wyznaczone cele Pod koniec miesiąca najwyżej się będzie dumać co nie wyszło (choć raczej tak nie będzie) i co można poprawić.
To zależy do czego. Camtasia, OpenShot Video Editor, VSDC Free Video Editor
RE: Money Longer - Money-Fanatic - 23-10-2017 22:20 Cele na październik:
- stworzenie trzech stron pod oferty MyLead (0%) - nagranie 10 filmów aktywaie zarabiających (10%) - ukończenie w 80% mojego programu (15%) Co dziś robiłem:
- Szukałem nisz i myślałem o czym mogę stworzyć strony i pod jakie programy - Linkowanie na innych stronach niż social media - Obmyślanie pomysłów na filmy na YouTube - mam już pomysły na kolejne 9 filmów a nawet i więcej Czas pracy: 6/6 godzin
Chyba powoli wyrabia mi się nowy zmysł szukania nisz xD Moja lista nisz i pomysłów podwoiła się w wielkości, wpadłem na ciekawe pomysły też jeśli chodzi o zdobycie ruchu z niemiec A jak wiadomo leady z niemiec to 50pln+. Kolejny dzień jeszcze chyba zajmę się linkowaniem poza social media oraz stworzeniem jednej strony a w środę grubo polecę z tworzeniem filmów
RE: Money Longer - Miedziany - 23-10-2017 22:30 Na YouTube jakiś konkretny content nagrywasz czy co popadnie? RE: Money Longer - Money-Fanatic - 24-10-2017 00:03 (23-10-2017 22:30)Miedziany napisał(a): Na YouTube jakiś konkretny content nagrywasz czy co popadnie?Jeśli chodzi o YouTube to pierw obieram target do jakiego chcę dotrzeć a następnie myślę czego takie osoby mogą potrzebować Nie trzymam się jednak jakiegoś konkretnego contentu, to by było ograniczanie siebie RE: Money Longer - Money-Fanatic - 24-10-2017 18:53 Cele na październik:
- stworzenie trzech stron pod oferty MyLead (0%) - nagranie 10 filmów aktywaie zarabiających (0%) - ukończenie w 80% mojego programu (15%) Co dziś robiłem:
- Linkowanie na innych stronach niż social media Czas pracy: 9/6 godzin
[size=medium][font=Verdana]Dziś cały dzień zainwestowałem w linkowanie. Wpisy które pozostawiłem będą mi generować już ruch i zysk pasywnie No to jutro zaczynamy zabawę z YouTube
Jakby ktoś nie wiedział: zarobki z mojej pracy zacznę publikować od nowego miesiąca. RE: Money Longer - Money-Fanatic - 26-10-2017 00:05 Cele na październik:
- stworzenie trzech stron pod oferty MyLead (0%) - nagranie 10 filmów aktywaie zarabiających (0%) - ukończenie w 80% mojego programu (15%) Co dziś robiłem:
- Kupiłem vps od ovh, zainstalowałem tam kubuntu, ogarnąłem pare spraw związanych z nim - Zakupiłem forum gold - Stworzyłem konkurs na zarabiam.com (który już się zakończył) - Przeglądałem zagraniczne fora o zarabianiu i dowiedziałem się pare fajnych rzeczy - Wykupiłem dostęp do strefy wtajemniczonej na zc - Stworzyłem szablon programu w visual basic - Napisałem wstępną instrukcję tworzenia filmu i wychodzi mi to czasowo jakoś 30/40min na film. Oczywiście przy tych *mniej ważnych* niszach będzie ten czas dwa razy krótszy. Czas pracy: 6/6 godzin
Miałem dziś nagrywać filmiki a zająłem się wszystkim innym XD Zrobiłem dobrze czy źle? Moim zdaniem po części dobrze bo dowiedziałem się na prawdę dużo fajnych rzeczy a po części źle bo za chwilę koniec miesiąca a moje cele stoją. Spodziewajcie się jutro wpisu w którym informuję że zakończyłem conajmniej połowę moich celów w jeden dzień.
Kolejny wpis pojawi się dopiero w poniedziałek
RE: Money Longer - moskou - 26-10-2017 00:30 Będę obserwował. Widzę że działasz podobnie jak ja, wkładasz ręce we wszystko a potem nadmiar roboty nie pozwala Ci skupić uwagi na jednej rzeczy RE: Money Longer - miprat - 26-10-2017 15:28 Super! Będę zaglądał POWODZENIA !! |