![]() |
Od Janusza do Prometeusza :) - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Od Janusza do Prometeusza :) (/Temat-Od-Janusza-do-Prometeusza-149936) |
RE: Od Janusza do Prometeusza :) - Noozer - 11-08-2017 17:33 (11-08-2017 17:16)wrzochal11 napisał(a): To co plan jest taki, żeby te 10 tyś/miesiąc zarabiać z tego sklepu? Zgadzam się z kolegą, jakiś blog tematyczny z recenzjami suplementów, newsletter z np. 10% zniżką i już będzie coś się zbierało ![]() Dodatkowo dorzucić wszystkie sociale i jakieś filmy o tych suplach co sprzedajesz na youtube ![]() Powodzenia oczywiście. RE: Od Janusza do Prometeusza :) - Rak - 11-08-2017 17:35 COMIC SANS, POWAŻNIE? ![]() ![]() ![]() RE: Od Janusza do Prometeusza :) - Dodopl - 11-08-2017 17:44 Dziękuje za podpowiedzi , jeżeli chodzi o Bloga to jest w trakcie tworzenia ![]() Co do sklepu z suplementami to chciałbym aby to była cześć dochodów , nie będę opierał całego biznesu tylko na suplementach. Ogólne założenia 100% czyli 10.000 zł rozkład procentowy 35% zyski ze sklepu 35% zyski z Kryptowalut 10% -zyski z inwestycji 10% - pomysły które wyjdą w trakcie , nowe metody zarabiania np te które są na Forum 10% - Wrowadzenie ebooka oraz zbieranie listy @ RE: Od Janusza do Prometeusza :) - Rak - 11-08-2017 17:56 Powodzonka ![]() ![]() RE: Od Janusza do Prometeusza :) - Pun1shment - 11-08-2017 20:12 (11-08-2017 14:05)Dodopl napisał(a): To co udało się zrobić Masz działalność otwartą, czy można to jakoś obejść? ![]() ![]() Btw. Fajnie, że jest dziennik ze sklepem, napewno będę bacznie obserwował ![]() RE: Od Janusza do Prometeusza :) - Dodopl - 11-08-2017 21:35 Tak aby otworzyć sklep trzeba mieć działalność gospodarczą. Możesz pokombinować np z tym aby działalność otworzyć w Angli mieć zaplacze podatkowe i grać na tym aby go nie przekraczać oraz nie płacić co miesięcznego Zus - u który zjada niemiłosiernie ![]() Problem pojawia się ponieważ musisz wystawić paragon wiec tutaj dorzuć sobie odrazu kupno drukatki fiskalnej = 2 x drożej niż kasa fiskalna jeżeli zamieżasz prowadzić sklep internetowy. Kolejna opcją to wsiąść dotacje : Z urzędu miasta lub poprostu z UE ![]() Co do sklepu to wszystkie hurtownie będą wymagać od ciebie NIP aby wystawiać faktury za dany towar jak nie masz Nip to raczej nie pohandlujesz to samo tyczy się Dropshippingu. Tak że do odważnych świat należy ![]() RE: Od Janusza do Prometeusza :) - Orelek - 11-08-2017 21:40 Hej bardzo fajny dziennik, mam kilka pytań : P 1. Jak wygląda założenie takiego sklepu od strony prawnej? 2. Masz własną działalność? 3. Korzystałeś z AIP - warto tutaj dodać, że otwieranie firmy można zacząć od (Akademickie Inkubatory Przedsiębiorczości) za cenę 250zł miesięcznie - tzw. mini ZUS. (Ps. to dla tych co planują założyć własną firmę, a nie wiedzieli o istnieniu AIP) 4.Jak wygląda praca przy takim sklepie internetowym, wynajmujesz gdzieś magazyny? Skąd bierzesz towar? Za granicy czy z Polski? 5. Jak długo prowadzisz sklep? I kiedy zacząłeś wychodzić na "+"? 6. Rzuciłeś etat z czego się utrzymujesz w takim razie? Ze sklepu? 7. Jaki Silnik do stronki? Wybacz, że tak zaatakowałem, ale sam myślę na poważnie nad realnym biznesem. Też myślę o własnym sklepie internetowym, jesteś doświadczoną osobą, która się na tym zna. Myślę, że inni śledzący ten dzienni też się chętnie dowiedzą : )) Pozdrawiam i lecisz do zakładek ; p RE: Od Janusza do Prometeusza :) - Dodopl - 11-08-2017 21:55 A więc tak ![]() Jeżeli chodzi o inkubator to nie korzystałem , jeśli masz opcje to korzystaj , sam nie wiem wszystkiego , ciągle się uczę ![]() Towar biorę głównie od producentów z zagranicy i z Polski , moim zdaniem hurtownia zawsze dobija sobie % czyli taka 2 ręka , zależy gdzie trafisz i ile robisz obrotu miesięcznie. Wiadomo że im większy masz obrót tym więcej masz upustu ![]() Sklep mam otwarty na platformie Sky-shop , czyli sklep internetowy z gotowego szablonu. Robienie całości zajmuje około miesiąc + cała integracja z domeną hostingiem około 6 tygodni ![]() ![]() Z czego się utrzymuje , odkładałem pieniądze ![]() Jeżeli chodzi o reklamę to 1 Postawisz sklep 2 Zrobisz FP i instagrama 3 zaprosisz znajomych ![]() Mnie najwiecej towaru schodzi po znajomych i od ludzi z polecenia , jeżeli chodzi o internet to dopiero zaczynam bawić się w Seo i będę to robił na własną rekę ![]() Bo kasy już nie starczyło na pozycjonowanie ![]() Liczy się pomysł i nisza Wychodze na + ale wszystko reinwestuje P RE: Od Janusza do Prometeusza :) - wrzochal11 - 12-08-2017 08:31 Liczy się pomysł, nisza i jeszcze zapewnienie odpowiedniego ruchu ![]() Jeśli chodzi o inkubatory, to dokładniej chodzi o tzw. preinkubację czyli ktoś inny użycza nam tożsamości prawnej. Czyli prawnie jesteśmy pracownikiem takiej instytucji. Jesteśmy zatrudnieni chyba na umowę zlecenie i na tej podstawie się z nimi rozliczamy, robiąc to tak, żeby ten ZUS był jak najniższy. Może są dwie umowy wystawianie, jedna jak najniższa, żeby jak najniższy był ten ZUS, druga zaś wyższa. Tego już nie wiem. Te przykładowe 250zł, to płacimy nie za ZUS, tylko jakby za tą usługę preinkubacji, tam w pakiecie często dostaje się wiele innych rzeczy, np. ogarniają nam księgowość, możemy skorzystać z porady prawnej, itd. Swoją drogą to ciekawe jak taka współpraca funkcjonuje w praktyce.. RE: Od Janusza do Prometeusza :) - Orelek - 12-08-2017 09:12 Hej, jeżeli chodzi o nawiązanie kontaktów z hurtowniami zagranicznymi to jeździłeś do nich? telefonicznie czy mailowo załatwiałeś sprawy ?? : ) I jeszcze jedno pytanko, jak z magazynowaniem towaru? Wynajmujesz magazyny czy np. u rodziny trzymasz? Może to nie moja sprawa, ale Twój pomysł jest innowacyjny, dostał byś spokojnie dofinansowanie na niego, skorzystałeś? Pozdrawiam i dziękuję, pomogłeś mi i to bardzo; pp |