Droga do spokoju - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Droga do spokoju (/Temat-Droga-do-spokoju-149903) Strony: 1 2 |
RE: Droga do spokoju - TMH - 29-08-2017 09:53 Podsumowanko Trochę mnie nie było, życie wciągneło.... Jak już na początku mówiłem dopiero zaczynam ogarniać zarabianie przez internet. I większość mojej dotychczasowej pracy to testy,testy i jeszcze raz testy do czego się nadaję Udało mi się sprzedać trochę nie potrzebnych gratów na allegro i zakupiłem za to kilka grup FB które według mnie mogą się przydać. Pozwoliły mi wpaść w taki rytm pracy, że siadam i zajmuję się tylko tym. Łatwiej mi budować nowe grupy niż fanpage Fanpage nie mogę do 100 dobudować realnych , a grupy nowe już ponad 1k Po za tym łatwiej mi na telefonie też pracować nad grupami niż fanpage, tak subiektywnie mówiąc Liczę, że obrałem dobry kierunek. Zaplecze oraz plany. Fanpage #1 Cel : 50 like #2 Porzucony, nie rozwijał się tak jakbym chciał Grupy #1 Cel: 45k osób #2 Cel: 55k osób #3 Cel: 40k osób #4 Cel: 38K osób #5 Cel: 33k osób #6 Cel: 40 k osób #7 Cel : 8k osób #8 Cel: 1k osób #9 Cel: 100 osób, czyli ruszyć Grupy już pozwoliły zarobić parę stówek na "promocji", więc nie są nie trafione, a i mam też nowe pomysły, tylko muszę trochę grupy posprzątać W planach też częściej pisać w dzienniku i odwiedzać forum. Jest tu bardzo dużo informacji których jeszcze nie doczytałem. No i oczywko walka ze spamerami i botami Pozdrawiam RE: Droga do spokoju - TMH - 01-09-2017 12:48 Ahoy Co tam u mnie? W pracy nadal klepanie tabelek i raportów Parę osób z mojego działu odchodzi więc smuteczek Ogólnie zastanawiam się nad zmianą, ale to takie przemyślenie tylko. Ale wiadomo, nie od dziś, że nawet robota w kanałach jest spoko jak ma się takiego Tadeusza Norka w robocie Pewien user tutaj ( albo 2? ) myślał/o o tym aby wstawić bus i zostać kurierem. Cóż, wiem to i tamto bo zaczynałem z firmą kurierską, co prawda w biurze ,ale oda samego dna i mam kontakt z kurierami do dziś I chciałbym tylko powiedzieć, że to jest ciężka robota i złamało nie jednego faceta. Przewoźnik ustawiony, ma dobre życie i osom hajs. A nowi mają ciężką jazdę jak świeżaki w gimbazie. Jeśli przejdziesz początek, nie zawalisz ważnych dostaw i zbiorów i złapiesz kontakty będzie coraz lepiej. Jeśli spartolisz początek, zostaniesz wrzucony na beznadziejny rejon z którego się nie wydostaniesz i jedynych kolegów jakich będziesz miał to Panowie z Ukrainy dla których przewidziano takie rejony obecnie... I to, że jesteś przewoźnikiem z własną działalnością wcale nie oznacza, że rządzisz. Jeśli jesteś tym kurierem z marginesu, znaczysz mniej niż magazynier. Nie rozpisując się : Po pierwsze zatrudnij się u jakiegoś przewoźnika, idzie zima teraz pewnie wszystkie firmy prowadzą rekrutacje więc będzie łatwo i hajs nie najgorszy, bo więcej towaru. Zbadasz co i jak, sprawdzisz czy ci się podoba i co Cie czeka. I 2 jeśli jesteś po tym zdeterminowany jak diabli to wjeżdżasz w ten biznes i opłaci Ci się bardzo. Jeśli chcesz tylko spróbować zostaw to. Serio. Chętnie opowiem więcej jeśli ktoś będzie ciekawy nadal/przeczyta to w ogóle :DDDD A co do e-skarbów. Żona wyjechała służbowo a pogoda beznadziejna, wiec można posiedzieć i popracować Dzisiaj zaakceptowałem zaległe prośby na grupach o dołączenie, starałem się przefiltrować spamerskie konta, co jest niezwykle żmudne Ale jak to mówią "Trzeba oddzielić ziarno od plew, a będą żniwa " Jedna grupa się rozrasta tematycznie w kierunku, którym kiedyś miałem otwierać sklep/usługę. Możliwe, że jeśli wszystko będzie się rozwijać ładniej to powrócę do tego planu bardziej zmotywowany i z zapleczem Fanpage #1 Cel : 50 like / Zrobione / Nowy : 60 like Grupy #1 Cel: 45k osób #2 Cel: 55k osób #3 Cel: 40k osób /Zrobione / Nowy: 45k osób #4 Cel: 38K osób / Zrobione / Nowy : 41k osób #5 Cel: 33k osób #6 Cel: 40 k osób / Zrobione / Nowy: 42 k osób #7 Cel : 8k osób / Zrobione / Nowy: 9 k osób #8 Cel: 1k osób / Zrobione / Nowy : 2k osób #9 Cel: 100 osób Poniosło mnie dziś RE: Droga do spokoju - mahuzz - 01-09-2017 13:16 Ciekawy dziennik W jaki sposób promujesz grupy? Chwytliwe nazwy, spam? Pozdro, powodzenia! RE: Droga do spokoju - TMH - 01-09-2017 21:47 Uważam, że przy obecnych zmianach spam jest mało skuteczny . Staram się pisać tylko tam gdzie widzę potencjalnych klientów i pisać serio bez łapania "jeleni". A tematy trafiają po prostu w potrzeby . Promuje czasem posty za free osób które są "mocnymi graczami" w grupie, często piszą, trzymają się regulaminu i są aktywni. Mnie to nic nie kosztuję, a widać różnicę w aktywności i zapraszaniu nowych członków. Zakup również pozwolił mi spojrzeć na to jak grupa będzie się zachowywać przy większej liczbie członków i wychodzi całkiem nieźle. RE: Droga do spokoju - TMH - 04-09-2017 10:53 Szybki news Obecnie robiłem tylko fanpage nastawiane pod zarobek tzn. znajdowałem dobry produkt/program i tworzyłem fanpage, co jak zauważyłem dosyć powoli idzie i z racji niewielkiego doświadczenia trudno jest mi dotrzeć do szerszej społeczności. Dlatego w ramach praktyki i zejścia stopień niżej wcelowałem jeden nowy fanpage w gimby bez planu zarobkowego, tak żeby nabrać wprawy Powinien w miarę łatwo się rozrastać z racji na target. Co o tym myślicie? Wasze pierwsze fanpage też były dla gimbów ? Czy ten guffi styl gimbowy, przeszkadzał wam w późniejszym prowadzeniu poważniejszych stron? W sensie przestawienia się z głupoty/niskiej jakoście bait/tekstów. Na dłuższe i bardziej wyrafinowane bait/teksty? Poczytałem ostatnio, że dużo osób stosuje tutaj "wspomagacze" w postaci yerby i kawy , zastanawiam się jak możecie się po czymś takim skupić na pracy Ja zakupiłem wczoraj swój "wspomagacz" w postaci melisy z pomarańczą <3 , bardzo dobre i pozwala skupić myśli rano podczas pracy, polecam ! Sztos! RE: Droga do spokoju - mahuzz - 04-09-2017 11:45 (04-09-2017 10:53)TMH napisał(a): Ja zakupiłem wczoraj swój "wspomagacz" w postaci melisy z pomarańczą <3 , bardzo dobre i pozwala skupić myśli rano podczas pracy, polecam ! Wow, o tym nie słyszałem... ja korzystam raczej z pobudzaczy, głównie kofeina, ale po odstawieniu idzie się wściec, kilka dni bólów głowy, braku radości z życia, ogólna załamka Melisa chyba uspokaja... co sądzisz? Może coś innego polecisz? RE: Droga do spokoju - pspsga - 04-09-2017 12:39 Tak Melisa uspokaja. Ja osobiście uważam , że jest to bardzo dobry środek , gdy coś nie wychodzi człowiekowi RE: Droga do spokoju - TMH - 05-09-2017 10:53 (04-09-2017 11:45)mahuzz napisał(a): Melisa chyba uspokaja... co sądzisz? Może coś innego polecisz? A no uspokaja, pomaga mi to kiedy się tak wyciszę i skupie tylko na tym co chcę zrobić Niestety po za melisą i yerbą, nic więcej nie piłem Melisa spełnia moje oczekiwania w 100% No i whisky z colą w 110% Ale to wieczorkami po pracy, jak mam ochotę jeszcze coś porobić na kompie A grupy powolutku się budują, także nic ekscytującego na tę chwilę RE: Droga do spokoju - TMH - 13-10-2017 21:32 .... |