![]() |
Żyć, by być kimś - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Żyć, by być kimś (/Temat-Zyc-by-byc-kims-149798) |
RE: Czas Zacząć / Dziennik Hazardzisty - Adixx - 17-08-2017 23:52 Dzień 6 - 9
(14.08.2017-17.08.2017) Niestety Mógłbym opisać co robiłem przez parę dni, ale niestety nastąpiła dziwna sytuacja na MyPay. ![]() ![]() Chodzi tutaj o e-maile z kropką, swoją drogą śmieszne zachowanie ze strony Administratora, bo sposób z kropkami, używałem przez 2 dni na samym początku, pomijając już fakt że podobno nie ma bana za takie coś. ![]() Wypłata zlecona już parę dni temu, zapewne po banie nie przyjdzie. Napisałem z prośbą o unbana. Zobaczymy. ![]() Jak nie odblokuje, to nawet nie mam zamiaru bawić się w to od nowa. Jak myślicie, odbanuję? ![]() RE: Czas Zacząć / Dziennik Hazardzisty - Adixx - 28-08-2017 00:12 Dzień 10
(27.08.2017) Zaczynamy od nowa Założyłem nowe konto, bo nie zapowiada się to na odbanowanie. Szkoda tylko że bana dostałem przed pierwszą wypłatą, a było tam już prawie 40 zł, nie powiem że nie, ale trochę mnie to zdemotywowało. ![]() Mówi się trudno, trzeba uczyć się na błędach. - Wiąże się z tym to, że przez najbliższe dni zabawiam się przy Konkursach MP3. ![]() RE: Czas Zacząć / Dziennik Hazardzisty - Assasinoo - 28-08-2017 00:42 (17-08-2017 23:52)Adixx napisał(a): Jak nie odblokuje, to nawet nie mam zamiaru bawić się w to od nowa. (28-08-2017 00:12)Adixx napisał(a): Zaczynamy od nowa Najważniejsze to trzymać się swoich początkowych założeń. Ale tak całkiem serio, to powodzenia ![]() RE: Czas Zacząć / Dziennik Hazardzisty - Adixx - 28-08-2017 00:59 (28-08-2017 00:42)Assasinoo napisał(a):(17-08-2017 23:52)Adixx napisał(a): Jak nie odblokuje, to nawet nie mam zamiaru bawić się w to od nowa. Ha, faktycznie nie zwróciłem nawet na to uwagi, ale jest to bardzo dobra rada na przyszłość, Dzięki. ![]() RE: Czas Zacząć / Dziennik Hazardzisty - lever - 03-09-2017 22:05 Nie poddawaj się, po to są słabsze momenty żeby Cię sprawdzić, czy jesteś wytrwały. Dasz radę, pamiętaj! Wierzę w Ciebie! Pozdrawiam! RE: Czas Zacząć / Dziennik Hazardzisty - Adixx - 08-09-2017 22:53 (03-09-2017 22:05)lever napisał(a): Nie poddawaj się, po to są słabsze momenty żeby Cię sprawdzić, czy jesteś wytrwały. Dasz radę, pamiętaj! Wierzę w Ciebie! Pozdrawiam! Dzięki za miłe słowa. ![]() Dzień 10-23
(27.08.2017 - 08.09.2017) Najpierw należy się małe wyjeśnienie. Dawno nie było żadnego wpisu, oczywiście nie znaczy to że olałem sobie sprawę. Cały czas coś robię w kierunku zarobku, czy to czytam i myślę nad niszami, jak i kliikam na MyPayu w wolnej chwili. Nisze - Próbowałem coś znaleźć, stwierdzam że jest naprawdę ciężko się za to zabrać, więc będę potrzebował więcej czasu na załapanie tematu. ![]() Nie będę was oszukiwał, ale przez ostatnie dni po prostu mało się działo, mało robiłem, a szczerze nie widziałem sensu żeby codziennie pisać o MyPayu. Również myślałem czy w jakiś sposób nie zmienić sposobu podsumowań w Dzienniku - średnio to się prezentuje, raz są wpisy dzień po dniu, a czasami raz na kilka dni. ![]() Jak jest w końcu w z tym MyPay'em? Trochę czasu straciłem nic nie robiąc i czekając tylko na MyPay.pl W Skrócie: Weryfikowałem nowe konto, zaczęły mi sie powoli pojawiać ankiety, aż nagle udało się dogadać z Administratorem - (za pośrednictwem Mentora) i odblokowano mi moje pierwsze konto. Nowe konto usunąłem, a Na tym pierwszym koncie zleciłem wypłatę i zacząłem już wypełniać ankiety. ![]() Nie wiem czy tylko ja tak mam, bardzo dużo akcji, ale wszystkie słabo płatne... :/ ![]() Wypłata już zrealizowana, więc myślę że jutro już do mnie dojdzie. ![]() Oprócz tych wszystkich klikanek, dzisiaj założyłem, zweryfikowałem konto na MyLead i złożyłem wniosek o programy SMS (już rozpatrzony pozytywnie). Myślałem też czy na dniach nie próbować Clixsense, ale szczerze to średnio mi to wygląda. Póki co, chcę tylko i wyłącznie nazbierać 100 zł i za te pieniądze wykupić dostęp do Grupy GetPaid 2.0, myślę że wtedy pójdzie mi trochę szybciej "pchać ten wózek". ![]() RE: Czas Zacząć / Dziennik Hazardzisty - Adixx - 10-09-2017 02:22 Dzień 24
(09.09.2017) Dzisiejsze działania: - Wykupiłem domenę i hosting, - Postawiłem na nim pewną stronkę, bloga, na wordpressie, - Dodawałem (artykuły, wpisy?) na "blogu", - MyPay.pl - To już standard, wypełnianie akcji groszowych, ale zawsze coś się uzbiera. ![]() Mam zamiar zacząć na PPI i na Subach, oba na raz - ale Suby w mniejszym stopniu niż PPI. Ale wydaję mi się że jest to najbardziej banalny i mało ambitny plan działania, ale nie mam żadnych pomysłów na Suby i PPI, nic mi nie przychodzi do głowy, wolę spróbować nawet z czymś banalnym niż w ogóle nie próbować, może na dniach mi coś wpadnie do głowy. ![]() Najpierw robota nad tym wszystkim, a potem dopiero okaże się czy się opłacało. ![]() RE: Czas Zacząć / Dziennik Hazardzisty - Adixx - 11-09-2017 22:52 Dzień 25
(11.09.2017) Dzisiejsze działania: - Dodawanie kolejnych wpisów na Stronie, - Lekka "optymalizacja" kodu Strony, - Podpinanie i skracanie wszystkich linków na Stronę, - MyPay (słabo z akcjami) - Clixsense (za każdym razem, wywala błąd że nie zakwalifikowałem się do ankiety) Oprócz tego, dzisiaj miałem trochę czytania o SEO (White Hat i Black Hat) Aktualnie jestem chory, dlatego mam o wiele więcej czasu na to wszystko. ![]() ![]() No i poza tym, dzisiaj doszła pierwsza wypłata z MyPay, pewnie dla większości to grosze, ale dla mnie mocny zastrzyk motywacji. ![]() RE: Czas Zacząć / Dziennik Hazardzisty - Adixx - 18-09-2017 20:48 Dzień 26-32
(12.09.2017 - 18.09.2017) Opis: Z tego co widzę to jest to "czarny wrzesień" na MyPay, bo nie ma żadnych dobrych akcji. W Sierpniu potrafiłem nazbierać 7-8 zł dzienne jako początkujący, a teraz jedyne co można zarobić to praktycznie na samym bonusie. ![]() Clixense to póki co dla mnie jakaś porażka, próbuje wykonywać te ankiety, ale za każdym razem wyświetla mi się czerwony komunikat z napisem - "Sorry". ![]() PPI i podobne dziedziny na razie odpuszczam, mam parę kont 4-5 letnich na YouTube i nie chcę ich spalić, przez jakąś podstawową głupotę. Wolę nadal się uczyć w tych dziedzinach i mniej nastawiać się na zarobek, a póki co w większości wyciskać wiedzę. ![]() Moje wypłaty przez ostatnie dni: ![]() Mało, ale zawsze lepsze to niż nic. Poza zarabianiem: Obstawiłem dwa kupony w lidze mistrzów, było blisko ale niestety za bardzo przekombinowałem i nic nie weszło. ![]() Oczywiście w kwestii obstawiania nic się nie zmienia - jest to tylko i wyłącznie rozrywka za grosze. Zresztą, wole sobie postawić jakieś spotkanie, niż kupić cole i chipsy (bo w sumie i tak tego nie mogę pić i jeść ![]() Trochę wstyd mi tu wstawiać screeny kuponów za takie kwoty, ale wstawię żeby w dzienniku nie było tak pusto. ![]() Kupony: Spoiler (Kliknij aby zobaczyć) Prywatnie: Zacząłem czytać książkę „Fastlane Milionera”, nigdy nie czytałem żadnych książek, ale ta książka jest świetna, jestem na +200 stronie i mam zamiar ją skończyć w ciągu najbliższych 2 tygodni. Mimo że jeszcze całej nie przeczytałem, to już w połowie wnioskuje że książka uczy nas innego postrzegania, traktowania pieniędzy i większości "pseudo milionerów". ![]() RE: Zaczynamy Zarabiać i Zdobywać wiedzę. - Adixx - 03-10-2017 20:15 Dzień 33-47
(19.09.2017 - 03.10.2017) Opis: Za często nie dodaje wpisów do dziennika z dwóch powodów: Nie wiem na czym zarabiać - cały czas myślę o sposobach i niszach, ale nie jest to takie łatwe jakby się wydawało. Zapewne popełniam wielki błąd, nie próbując nawet działać w danych dziedzinach, tylko cały czas myśląc od czego by tu zacząć. Będę musiał chociaż brać się za jakieś podstawy w praktyce. Poza tym mam ostatnio mniej czasu na jakiekolwiek siedzenie przed komputerem. -Hmm, może nie mało czasu, ale nie potrafię go dobrze zagospodarować. ![]() Czyli moim głównym problemem jest sama organizacja czasu, będę musiał pozbyć się pewnych nawyków i zacząć wykorzystywać czas bardziej efektywnie. Nie jest to żadna wymówka, bo jest to moje lenistwo. Ale z tego co widziałem to prowadzenie dziennika nie polega tylko na pisaniu ile się zarobiło w danym dniu, nie którzy stawiają sobie jako cele, jakiekolwiek zmiany w życiu, dlatego piszę tutaj o moich problemach z organizacją. ![]() W Moim przypadku jednym z celów jest zmiana złych nawyków, które ograniczają moje plany związane z zarabianiem przez internet, a wiem że jeśli zmienię pewne nawyki to będę miał o wiele większe "pole do działania". ![]() Dobra, bo się trochę rozpisałem, przejdźmy do głównego tematu, czyli Zarabiania. ![]() Co raz słabiej i gorzej robi się na MyPay.pl, teraz nawet ciężko będzie wyciągnąć jakieś bonusy, więc raczej powoli będę rezygnować z tej strony. - Pomijając już fakt że klikanie w jakieś groszowe akcje to spora strata czasu. Na początku dziennika pisałem że zbieram 100 zł żeby wykupić dostęp do pewnej Grupy, więc tak: - Na ten moment mam już zarobione 72 zł / 100 zł, więc jestem już co raz bliżej - brakuje tylko 28 zł. ![]() Dostałem zaproszenie do "zamkniętego serwisu" z akcjami, ale strasznie słabo on wygląda jak na zamknięty serwis. ![]() No ale co, spróbuje na nim coś podziałać i wycisnąć jakiś grosz. ![]() Jeśli ktoś zna jakąś stronę z akcjami w stylu MyPay, to niech da znać w Temacie albo na PW. - Z Góry dziękuje! ![]() Poza tym, na dniach obstawiałem sobie jakieś kupony, niżej wrzucam screenshoty. Kupony: Spoiler (Kliknij aby zobaczyć) Moje wypłaty przez ostatnie dni: ![]() |