Jak logować się na różne konta fb z jednego komputera? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: SocialMedia (/Forum-SocialMedia-451) +--- Dział: Facebook (/Forum-Facebook-452) +--- Wątek: Jak logować się na różne konta fb z jednego komputera? (/Temat-Jak-logowac-sie-na-rozne-konta-fb-z-jednego-komputera-148850) Strony: 1 2 |
RE: Jak logować się na różne konta fb z jednego komputera? - mysc - 10-10-2017 23:41 (10-10-2017 13:45)kornik36 napisał(a): Dzięki masz rację, z tym logowaniem z różnych lokalizacji, choć jak ktoś jest na wakacjach i zaloguje się z kafejki internetowej a tam inne ip to ciężko potem po powrocie do domu udowodnić fejsbukowi że logowałem się z kafejki we Włoszech. XD Ten filtr (chociaż jest zmienny!) zapewne uwzględnia jakieś prawdopodobieństwo - tj. jeśli o 13.00 zalogujesz sie w Polsce, a o 14.00 w USA... no coś będzie nie tak :> Ta weryfikacja nie występuje zawsze przy zmianach IP, ale zauważyłem że znacznie częściej - zwłaszcza przy np. torze, gdzie co logowanie mamy inna lokalizację. Co do weryfikacji na realnym koncie, przejdziesz ją przecież bez problemu w takiej sytuacji (10-10-2017 13:45)kornik36 napisał(a): To jak myślisz ile kont można obsłużyć na jednym ip na jednym kompie przy czyszczeniu cookies? Bo wiem że tak do +/- 5 może dać radę ale już więcej to różnie było z weryfikacjami. Nie wiem kornik36. Niestety nie da się ustalić jasnych limitów do żadnych akcji na FB - te filtry są zmienne Dodam jeszcze coś (być może) istotnego. Weryfikacja telefoniczna - czyli najłatwiejsza do przejścia, moim zdaniem powinna być wykonywana jak najpóźniej, tj. dopiero gdy FB jej zażąda. To daje niemalże pewność, że pierwsza werfikacja będzie na numer telefonu - a nie np. na wpisywanie znajomych, lub zdjęcie RE: Jak logować się na różne konta fb z jednego komputera? - maverick - 11-10-2017 16:18 Osobiście mam teraz 20 sztuki przeglądarek portable i do każdej jedno konto FB. Do każdej przeglądarki mam indywidualne priv proxy. Nie czyszczę specjalnie historii, ciasteczek. Wszystko pięknie działa. ;-) *** piszę z fona ;-) RE: Jak logować się na różne konta fb z jednego komputera? - kornik36 - 12-10-2017 22:18 (10-10-2017 23:41)mysc napisał(a):(10-10-2017 13:45)kornik36 napisał(a): Dzięki masz rację, z tym logowaniem z różnych lokalizacji, choć jak ktoś jest na wakacjach i zaloguje się z kafejki internetowej a tam inne ip to ciężko potem po powrocie do domu udowodnić fejsbukowi że logowałem się z kafejki we Włoszech. XD Dzięki za odp. Już bardziej rozumiem, czemu zmiana ip z kraju na kraj co godzinę może być uznana do takich weryfikacji. (11-10-2017 16:18)maverick napisał(a): Osobiście mam teraz 20 sztuki przeglądarek portable i do każdej jedno konto FB. Do każdej przeglądarki mam indywidualne priv proxy. Nie czyszczę specjalnie historii, ciasteczek. Wszystko pięknie działa. ;-) maverick Jakie masz te przeglądarki portable? Chrome czy jakaś inna? Skąd bierzesz te indywidualne priv proxy? Z jakiejś strony (jeśli tak to jaka?) i to płatne czy darmowe? I jak te proxy podpinasz pod przeglądarkę? RE: Jak logować się na różne konta fb z jednego komputera? - maverick - 13-10-2017 17:05 #kornik36 - używam przeglądarki portable Mozilla Firefox. Do pobrania wersja PL z portableapps.com Prywatne proxy kupuje, jest wielu dostawców... poszukaj ;-). Jako, że mam konta FB stworzone z polskimi imionami i nazwiskami, korzystam tylko z polskich proxy. Ustawienia proxy w Mozilla: Opcje - Zaawansowane - Sieć - Połączenie (Określ, w jaki sposób Firefox ma się łączyć z internetem) - Ustawienia... połączenia. Wybierasz "ręczna konfiguracja serwerów proxy" i podajesz swoje proxy, potem klikasz OK. *** piszę z fona ;-) |