Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166)
+--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352)
+--- Wątek: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy (/Temat-Od-zera-do-10-000-zl-mc-Dziennik-pracy-148565)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 28-06-2017 21:09

(28-06-2017 09:06)Captain napisał(a):  Z natury myśliciel, teoretyk, ha, skąd ja to znam Big Grin

Powodzenia Wink
hyhy, Czyżby pewne podobieństwo xD ?
Słyszałem gdzieś, że do myślenia ludzi nie brakuje facepalm Może trzeba się przekwalifikować?

(28-06-2017 16:14)adamcio99922 napisał(a):  Nie bazuj na liście wtyczek u kogoś Smile

Szukaj własnych rozwiązań oraz potrzebnych Tobie rozszerzeń Jerk2
Dzięki, prawdopodobnie kiedyś skorzystam z twojej rady. Może wcześniej, niż później Tongue. Aktualnie przyjmuję strategie uczenia się przez naśladownictwo, bo to chyba naturalna metoda nauki ;P Nie mówię o kopiowaniu 1 do 1, ale mam zamiar podpatrzeć blogi/strony innych, bardziej doświadczonych osób i zamierzam skorzystać z tego co fajniejsze. Nie chcę odkrywać koła na nowo, raczej skorzystać ze sprawdzonych już metod i technik. Na kreatywność przyjdzie jeszcze czas ;P

Dzień przyjemnie mi minął, zacząłem niedawno trenować aikido. Dziś czwarty trening - zakładanie dźwigni na łokieć i nadgarstki + zabawa bokenem. Bardzo fajne techniki, może za pół roku coś ze mnie będzie xD Przebiegłem też 5km, co jest dla mnie niezłym progresem.

Wracając do zarobków. Dalej zerowe xD
A tak na poważnie, plan udało się wykonać wzorowo. Przy analizowaniu poradników i zapisywaniu w zeszycie, wszystko zaczęło się układać w logiczną całość. Wydaje mi się, że nawet kilka real nisz znalazłem ;P Są zapisane i czekają na swoją kolej.

Dzień 3 - Ostatnie organizacyjne rzeczy
  • Podejrzeć topowe stronki z hackami w kontekście: co mają fajnego oraz jak mogę to wykorzystać u siebie?
  • Zdecydować się na jedno: czy blokować komentarze? moderować je? A może zostawić odpowiadać na nie i/lub przysłaniać fake'wymi?
  • Czy robić dodatkowe LP czy zostawiać linki we wpisach na blogu. Download czy online generatory, a może to i to?
  • Wybrać serwisy zarobkowe. Może coś podpowiecie, narazie myślałem nad tymi chyba najbardziej popularnymi - CPAGRIP, OGADS, CINSTALLER. Ewentualnie przetestuję je kolejno,
  • Końcowe wykończenia wyglądu bloga,
  • Znalezienie niszy i wyszukanie/dobranie słów kluczowych
  • Doprecyzowanie(teoretyczne) wymagań SEO, dotyczących nowych postów oraz stron bloga.

Cytat na jutro:
"Aby zdobyć więcej, musisz najpierw sam stać się kimś większym."

RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 29-06-2017 18:26

Kolejny dzień uważam za bardzo dobry. Pomimo, że nie ogarnąłem wszystkiego oraz poświęciłem trochę więcej czasu, niż zaplanowałem.

Co dziś ogarnąłem?
  • podejrzałem topowe stronki z hackami i niektórzy maja bardzo fajne LP z online source generatorami. Fajne dynamiczne komunikaty, coś jak zrobił i udostępnił w swoim dzienniku Doctrine, genialna sprawa. Muszę to ogarnąć, traszkę pozmieniać i coś podobnego wdrożyć.
  • Postanowiłem, że będę osobno prowadził wpisy na blogu np. blog.com/wpis1, a osobno LP na sub-domenach np. wpis1.blog.com. Do wpisu podepne PPI oraz odnośnik do LP - online generatora,
  • Nie testowałem, ale wrzuciłem na serwer w .htaccess blokadę crawlerow/botów ahrefa, majestica itp. Plik wziąłem z bloga Zgreda
  • Zainstalowałem wtyczkę z blokadą stronki z IP Polskiego, ale zastawiam się czy warto? W kilku poradnikach ludzie to zalecają, ale argumenty mają słabe, więc wciąż się zastanawiam.
  • Postanowiłem zezwolić na swobodne komentowanie pod postami i na nie odpowiadać, oczywiście mam zainstalowane wtyczki antyspamowe. Na razie na test, bo docelowo odpowiadał manualnie na pewno nie będę.
  • Dodatkowo dodałem kilka static pages: Abous us, ToS, PP. Myślałem też na FAQ, ale chwilowo odpuszczę.
  • Wybrałem serwisy zarobkowe. Na CPAGRIP i CINSTALLER mam już aktywne konta. Czekam na aktywację na OGADS. Na Cinstaller zarejestrowałem się z refka full2000, niestety widzę, że od 2 tygodni jest offline i szanse na kontakt są raczej marne. No nic, za poradnik mu się należy, niech się byczy na Majorce.
  • Zrobiłem listę 15 stron do wyszukiwania nisz pod content który, będę promował na blogu. Niestety niszy nie szukałem, bo jego uroczej siostry analizy konkurencji, jeszcze nie poznałem - to będzie zadanie na jutro,

To chyba tyle z moich dzisiejszych zmagań. Jutro walczymy dalej.

Plan na dzień 4
  • Ogarnąć szablon LP - fajniutkiego dynamicznego, budującego napięcie generatora
  • Poczytać o badaniu/analizie konkurencji - w które nisze warto wchodzić?
  • Poczytać troszkę o SEO w kontekscie ustalania/wybierania keywordow.

Cytat na jutro ( kojarzy mi się z jakimś chłopaczkiem na YT, co powtarzał "Jestem Zwycięzcą" - kojarzy ktoś? ):
"Drzemiący w nas zwycięzca nie ujawnia się dopóki nie jesteśmy gotowi", Napoleon Hill

RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 30-06-2017 22:07

Krótki wpis, bo dziś piątek i jest późno. Na ogads aktywowali mi konto, Założyłem konto adwords i testowe na SENUKE do sprawdzania propozycji słów kluczowych (jak znacie inne fajne i darmowe narzędzia to piszcie). Szkoda, że w keyword plannerze od Googla, żeby zobaczyć miesięczną liczbę wyszukiwań trzeba miec aktywną kampanie adsense. Musze poszukać jak to obejść. Dla testów w SENUKE puściłem kilka zapytań i wskakiwała mała konkurencja ( taka która ponoć łatwo wygryźć ). Pytanko: Czy keywordy z longtaila pozycjonuje sie tak samo jak main kw? Nad LP siedziałem z godzinkę i widzę, że muszę poświecić temu kilkakrotnie więcej czasu. Poprzypominać sobie JS, CSS'a i PHP'a.

Znalazłem na dysku zakupiony poradnik SEO od podobno pro pozycjonera z konkurencyjnego forum, sprzed kilku lat. Na półeczce ku mojemu zdziwieniu znalazłem pozycję: Sekrety SEO, Tajna wiedza ekspertów Danny Dover. Jutro zacznę lekturę.

Dzień 5 - Plan
  • Dopracować 3-4 różnych LP, na bloga,
  • Poczytać książeczkę wspomnianą powyżej,
  • Stworzyć checklistę czynności opracowywania niszy,
  • Oszacować czas potrzebny na wykonanie niszy. Od wyszukania, poprzez analizę, aż do ustawienia publikacji na blogu.

Cytat na jutro:
"Życie i czas są bardzo cenne, nie marnuj ich!"

RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - danoneksss - 01-07-2017 06:54

Ogarnij sobie kwfinder.com Smile
Darmowa wersja pozwala na jedynie 3 wyszukiwania dziennie, ale lepsze to niż nic Wink

RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 01-07-2017 22:58

(01-07-2017 06:54)danoneksss napisał(a):  Ogarnij sobie kwfinder.com Smile
Darmowa wersja pozwala na jedynie 3 wyszukiwania dziennie, ale lepsze to niż nic Wink
Dziękować, polecił mi go też Noozer, konto już założyłem, znalazłem tez stronkę ubersuggest.org, która całkiem fajnie działa i jest za free.

Z wyznaczonego planu, przeczytałem tylko kilkadziesiąt stron ksiązki o seo. Wg autora najczęstszymi błędami w SEO sa:
  • brak kanoniczności,
  • brak skupienia na jednym temacie,
  • zbyt duża ilość ściśnietego tekstu,
  • zbyt wolne wczytywanie strony,
  • automatyczne odtwarzanie muzyki,
  • niejasna nawigacja,
  • zbyt duza liczba przekierowań,

Do pozostałych punktów nie zabrałem się w ogóle. Diobełek na moim ramieniu mi cały czas podpowiadał: nie rób tego teraz, zagraj sobie, zrób sobie kawę i coś do jedzenia, później się za to zabierzesz itd. Zatem plan przechodzi na jutro.

Dzień 6 - Powtórka z rozrywki
  • Dopracować 3-4 różnych LP, na bloga,
  • Kontynuacja czytania "Sekretów SEO, Tajna wiedza ekspertów",
  • Stworzyć checklistę czynności opracowywania niszy,
  • Oszacować czas potrzebny na wykonanie niszy. Od wyszukania, poprzez analizę, aż do ustawienia publikacji na blogu.

Jutrzejsze motto:
"Miej jasność co do swojego celu, ale bądź elastyczny, jeśli chodzi o proces jego osiągnięcia."

RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 02-07-2017 20:15

Dziś niedziela, muszę zacząć mniej planować sobie na weekendy. Coś się zawsze dzieje i spokojnie przy kompie popracować nie można - znajomi, rodzinka, etc. Plan zrealizowany połowicznie, Zrobiona check lista i oszacowany czas na wykonanie 1 niszy - 1,5 do 2h. Jak narazie dużo, za duzo, ale widzę możliwość ograniczenia tego czasu.

Plan na następne dni 7-10
Przez kolejne dni mam zamiar ukończyć lekturę wspomnianej książki, stworzyć i zaplanować posty na cały miesiąc. Planuje ok. 2-3 wpisy dziennie, zależnie od czasu jaki mi to zajmie, a później skupić się na seo. Dodatkowo założę konta i fanpage na G+, FB, tweeterze i podepnę pod bloga.

Cytaty na nadchodzące dni:
"Nic nie jest podawane na tacy – każdy zawsze trafia na jakieś przeszkody po drodze. Kiedy się pojawią, zastanów się jak je pokonać, a nie myśl o tym, że to już koniec drogi." - Michael Jordan

"Człowiek, który goni dwa zające nie złapie ani jednego." – Konfucjusz

RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - DGHubert - 02-07-2017 20:26

Powodzenia życzę i wysokich zarobków Smile

Skromnie polecę mój poradnik z sygnaturki Smile zrobisz jak napisane i parę dodatkowych eurasków wleci, podepniesz pod swoje strony i nic więcej dodatkowego nie będziesz musiał robić, a Twój cel 10k będzie trochę bliżej. Jak będziesz miał pytania to pisz. Pozdrawiam cieplutko

RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 02-07-2017 20:39

(02-07-2017 20:26)DGHubert napisał(a):  Powodzenia życzę i wysokich zarobków Smile

Skromnie polecę mój poradnik z sygnaturki Smile zrobisz jak napisane i parę dodatkowych eurasków wleci, podepniesz pod swoje strony i nic więcej dodatkowego nie będziesz musiał robić, a Twój cel 10k będzie trochę bliżej. Jak będziesz miał pytania to pisz. Pozdrawiam cieplutko
Dzięki, sprawdzę jak ogarne plan na 7-10 dzień. Narazie mam tylko jednego bloga i to bez wpisów. A jak pomyśle, że mam w kilka dni wykonać ręcznie 60-90 wpisów + tyle samo LP to mnie głowa zaczyna napier...

EDIT:
Juz po lektorze xD Zrobię jak proponujesz, dzięki.

RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - polak2k15 - 02-07-2017 21:04

(01-07-2017 22:58)grayman napisał(a):  Dziękować, polecił mi go też Noozer, konto już założyłem, znalazłem tez stronkę ubersuggest.org, która całkiem fajnie działa i jest za free.

Zapytam z ciekawości. Czy aby na pewno ta strona poprawnie pokazuje trudność przebicia?
0-zerowa konkurencja,
1-bardzo ciężkie frazy?

RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 03-07-2017 16:19

(02-07-2017 21:04)polak2k15 napisał(a):  
(01-07-2017 22:58)grayman napisał(a):  Dziękować, polecił mi go też Noozer, konto już założyłem, znalazłem tez stronkę ubersuggest.org, która całkiem fajnie działa i jest za free.

Zapytam z ciekawości. Czy aby na pewno ta strona poprawnie pokazuje trudność przebicia?
0-zerowa konkurencja,
1-bardzo ciężkie frazy?
Jesli mówimy o kwfinder to tego nie wiem, bo w seo nie siedzę - jeszcze nie Tongue Poza tym, mają skale od 0 do 100, gdzie im więcej tym podobno trudniej konkurować. Nie znam ich algorytmów i czym sie kierują wyznaczając trudność konkurowania. Tam gdzie widze do 20-30 to narazie tam sie bede pchał.

Edit: wg nich to:
0 - 9: effortless
10 - 19: go for it
20 - 29: easy
30 - 39: still easy
40 - 54: possible
55 - 74: hard
75 - 89: very hard
90 - 100: don't do it