![]() |
Inwestycja w srebro / złoto - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Inwestycje (/Forum-Inwestycje-324) +--- Dział: Inwestowanie - Dyskusje (/Forum-Inwestowanie-Dyskusje-315) +--- Wątek: Inwestycja w srebro / złoto (/Temat-Inwestycja-w-srebro-zloto-148373) Strony: 1 2 |
RE: Inwestycja w srebro / złoto - Workis - 30-06-2017 19:06 Jednouncjowe monety polecam. Nie kupuj numerowanych sztabek, tylko nienumerowe sztabki/monety (akurat to bardziej w kierunku złota, bo tam często produkują numerowane sztabki). Przykładowe mennice 1-uncjówek: Wiener Philharmoniker, American Eagle, Maple Leaf. W googlu znajdziesz kilka porównywarek cenowych i tam porównaj aktualne ceny w sklepach. Przyszykuj się na ceny +20/25% w stosunku do ceny spot (czystego kruszcu), bo w Polandii mamy VAT na sreberko, więc trochę lipa. Przy większych ilościach srebra możesz się pokusić o import z Estonii - tam nie ma VAT-u, więc idzie kupić dużo taniej. Przy legalnych ilościach możesz pojechać, kupić i różnica w cenie Ci dorzuci coś do wycieczki, więc trochę pozwiedzasz za darmo. Przy nielegalnych ilościach możesz być do przodu dużo pieniędzy, ale stresik na granicy będzie ![]() Obecnie wg mnie całkiem nienajgorszy moment do inwestycji w srebro - historycznie wycena całkiem niska, w ciągu ostatnich 6 miesięcy na wykresie potrójne dno, więc zapowiada się wzrost (moim amatorskim zdaniem). A, no i całkiem ważna rzecz - wysyłka 24/48h, żadnych 45-dniowych dostaw terminowych, bo znajdziesz w PL dobre kilka osób, które zasponsorowały włascicielowi firmy Hyath dożywotnią emeryturę właśnie w ten sposób. pozdrawiam serdecznie ![]() RE: Inwestycja w srebro / złoto - Venas - 03-08-2017 09:57 Dobrze targetujesz, jeśli chodzi o złoto i złote oraz srebrne monety. Nie wiem skąd jesteś ale jeśli z Warszawy to poleciłbym Ci pewną firmę http://www.coinart.pl Znajdziesz tam informacje odnośnie skupu złota oraz ceny złotych, srebrnych monet oraz ich rodzaje ![]() RE: Inwestycja w srebro / złoto - nx87r - 17-01-2018 19:55 Ja na srebrze straciłem ponad 10.000 zł ale nie o tym... Cytat:włascicielowi firmy Hyath dożywotnią emeryturę właśnie w ten sposóbWłaściciel firmy Hyath (M.J.) nie siedzi za kratkami? A teraz na temat: Zakup srebra to jedno... ale gdzie później to srebro sprzedać w większej ilości?? Inwestycja w srebro / złoto - Scoobyx - 18-01-2018 23:20 Najkorzystniej negocjować ze skupami lub sprzedawać na własną rękę, jednak to zajmie dłuższy okres czasu i trzeba brać pod uwagę zmieniającą się cenę. RE: Inwestycja w srebro / złoto - nx87r - 19-01-2018 09:53 Cytat:sprzedawać na własną rękę...tylko od tego trzeba zapłacić chyba ponownie podatek. Więc w sumie zysk marny. Jak chciałem sprzedać w lombardzie to proponowali 50% mniej niż wynosił kurs srebra. Inwestycja w srebro / złoto - Scoobyx - 19-01-2018 10:54 Nigdy nie odwiedzaj lombardu jeśli masz zamiar coś sprzedać. Oni są jak komisy samochodowe, które oferują 30-50% wartości samochodu. RE: Inwestycja w srebro / złoto - JaśnieD - 27-02-2018 10:05 To jest bardziej zamrożenie pieniędzy, niż inwestycja kolego. RE: Inwestycja w srebro / złoto - Terma - 18-10-2018 10:46 Kiedyś, oj parę lat temu miałam okazję zapoznać się z tematem inwestowania w złoto i srebro, trochę o tym myślałam, tym bardziej, że miałam nieco gotówki zaoszczędzonej, ale szczerze mówiąc nie zdecydowałam się, choć znajomy, który pracował w jednej z takich firm próbował mnie namówić (szukał klientów). |