Co o tym myślicie - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Programowanie (/Forum-Programowanie-364) +--- Wątek: Co o tym myślicie (/Temat-Co-o-tym-myslicie-148175) |
RE: Co o tym myślicie - Marcin0292 - 19-06-2017 10:19 Daj jakieś konto demo, z chęcią dużo osób zobaczy jak to wygląda od środka. PS w dziale sprzedaży nie widziałem ofert fejkowych kont na sprzedaz RE: Co o tym myślicie - szymon1051 - 19-06-2017 13:54 Cytat:Czym jest PrivDay.com? Na facebook też takie coś napiszą to nie znaczy że to prawda. Może jakiś dowód? Jedyny jedyny jaki przychodzi mi to udostępnienie jako opensource i każdy sobie sprawdzi . RE: Co o tym myślicie - Captain - 19-06-2017 15:07 A moim zdaniem pomysł jest bardzo dobry. O ile faktycznie to jest szyfrowane tak, ze nawet wy nie macie dostepu do PW użytkowników, a dane są usuwane po 24 godzinach, bo wtedy nawet jak 'bagiety zapukajo' to nic nie dostaną bo danych starszych niż 24 godziny już nie macie, a te najnowsze są superzaszyfrowane. Myślę, że wiele osób byłoby zainteresowanych takim czatem czy portalem społecznościowym tylko musicie to promować w miejscach gdzie są ludzie którym zależy na prywatności (np jakieś strony informatyczne i technologiczne gdzie ludzie są bardziej świadomi niż zwykły Kowalski i interesują się bezpieczeństwem i prywatnością swoich danych itp). Jeżeli ma to być konkurencja dla facebooka to potrzebujecie ogromnych pieniędzy na reklamę aby zdobyć jakąkolwiek popularność. Ale jeżeli tylko zwykły czat z pełną prywatnością to myślę, że sporo osób będzie zainteresowanych bo obecnie to prawie wszystkie komunikatory czy czaty szpiegują albo przynajmniej mają taką możliwość. Ja sam mógłbym korzystać z Twojego portalu, tylko obecnie nie mam po co, bo nie mam tam żadnych znajomych ani kogo z kim bym potrzebował się tam komunikować, ale jakbym miał to czemu nie. Na pewno lepiej tam niż na fb (z facebooka już nie korzystam od jakiegoś czasu). RE: Co o tym myślicie - tomekj3 - 19-06-2017 21:12 (19-06-2017 10:04)trybun napisał(a): Ciekaw jestem co się stanie z bezpieczeństwem danych jeżeli bagiety zapukają do właściciela. Być może się nie znam, ale czy do przechowywania samego imienia i nazwiska jest potrzebne GIODO (19-06-2017 13:54)szymon1051 napisał(a):Cytat:Czym jest PrivDay.com? No trudno abym podał publicznie kod strony...Nie wierzysz, że tak będzie to cóż Twój problem mordeczko (19-06-2017 15:07)Captain napisał(a): A moim zdaniem pomysł jest bardzo dobry. O ile faktycznie to jest szyfrowane tak, ze nawet wy nie macie dostepu do PW użytkowników, a dane są usuwane po 24 godzinach, bo wtedy nawet jak 'bagiety zapukajo' to nic nie dostaną bo danych starszych niż 24 godziny już nie macie, a te najnowsze są superzaszyfrowane. Dzięki za słowa uznania (o ile tak to mogę zrozumieć), oprócz tego projektu będę robił też tylko komunikator al'a GG tylko, że również z szyfrowaniem i usuwaniem wiadomości po 24h. Oba portale będą miały aplikację na Androida. Ze względu na bezpieczeństwo nie będzie aplikacji desktopowej RE: Co o tym myślicie - imanust - 20-06-2017 11:38 Jeśli chodzi o GIODO to w większości przypadków jest taki obowiązek. Jeśli chodzi o sam serwis to w zasadzie póki co postawiłeś logowanie / rejestracje i zmianę awataru (którą można oszukać), reszta funkcjonalności nie działa. Konsola sypie błędami i ciągle coś próbuje ładować: http://i.imgur.com/ZiH837x.png Brak SSL. Odzyskiwanie hasła mega dziwne, zresztą nie działa. Zmieszany jquery z html i w dodatku przed tagami <html> dodajesz jakieś meta i javascripty. w3.org mówi: 10 Errors, 8 warning(s) w zasadzie na 100 linijek kodu. Po zalogowaniu wszędzie krzaki. Dodawanie do znajomych zepsute, dodając jedną osobę wypluwa error przy dodawaniu następnej z komunikatem ze ta osoba została już zaproszona. Ja osobiście widząc taki serwis odradzałbym każdemu używanie. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to mamy 100% pewności, że pewności nie mamy co do Twoich informacji odnośnie chowania danych i bezpieczeństwa. Sądząc po tym, że wypuściłeś projekt który jest ukończony w niewielkiej ilości, nie pisałeś zapewne testów do tej machiny bezpieczeństwa internetowego - co za tym idzie, na pewno ktoś znajdzie dziurę. Jest bardzo wiele dobrych komunikatorów które zapewniają tak dobre szyfrowanie, że nawet Twórcy nie są w stanie tego odszyfrować. Moim zdaniem projekt powinien służyć bardziej do nauki / zwiększania swoich umiejętności - tak na luzie, nie zrobisz z tego imperium. PS: I to nie jest tak, że się czepiam, ale na tym forum często jest tak, że ambicje przerastają umiejętności i ten projekt jest na to dowodem. RE: Co o tym myślicie - szymon1051 - 20-06-2017 11:50 (19-06-2017 21:12)tomekj3 napisał(a):(19-06-2017 13:54)szymon1051 napisał(a):Cytat:Czym jest PrivDay.com? Czemu nie dajesz na np licencji CC, GNU GPL, MIT, czy jakaś tego typu . RE: Co o tym myślicie - tomekj3 - 20-06-2017 20:17 (20-06-2017 11:38)trybun napisał(a): Jeśli chodzi o GIODO to w większości przypadków jest taki obowiązek. Projekt jest cały czas rozbudowywane i naprawiane są błędy RE: Co o tym myślicie - tomekj3 - 21-06-2017 10:43 A co do w3org to zobacz sobie na fb https://validator.w3.org/nu/?doc=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F też rzuca błędami. Ciekaw jestem czy byłbyś w stanie sam coś takiego wykonać. RE: Co o tym myślicie - Rak - 21-06-2017 14:03 (10-06-2017 22:39)tomekj3 napisał(a): Jak wiadomo to fb to inwigilator - a mój serwis by nie śledził użytkowników.Zuckerberg pewnie codziennie ogląda wasze profilówki i myśli "o kuhwa ale te polaczki są brzydkie" RE: Co o tym myślicie - imanust - 22-06-2017 09:44 (21-06-2017 10:43)tomekj3 napisał(a): A co do w3org to zobacz sobie na fb https://validator.w3.org/nu/?doc=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F też rzuca błędami. Ciekaw jestem czy byłbyś w stanie sam coś takiego wykonać. To, że facebook wali błędami to znaczy, że Twój portal też musi? Porównaj sobie kod frontu na fb z Twoim, bo nie rozumiem za bardzo Twojej odpowiedzi. Forum jest po to, żeby dyskutować i wyrażać swoje opinie. Dodając taki projekt do opinii publicznej musisz liczyć się z krytyką. Dla mnie to shit i tyle, nie ma co dyskutować bo każdy nawet średnio rozgarnięty programista stwierdzi to samo. A i ciekawość to pierwszy stopień do piekła ale jak wejdziesz w zakład z dobrą sumą to rozwieje Twoje wątpliwości i pokaże Ci jak zrobić to lepiej. PS. Dobre zabezpieczenie danych to nie tylko md5(), a już samo to, że prosta sztuczka na poziomie przedszkola a mianowicie wysyłka pliku PHP z nagłówkami dla obrazka jako awatar nie sypie błędami i prawdopodobnie przechodzi na serwer skreśla wiarygodność projektu na starcie. |