Od zera do milionera - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Od zera do milionera (/Temat-Od-zera-do-milionera-148022) Strony: 1 2 |
RE: Od zera do milionera - peterus92 - 07-06-2017 00:05 DZIEN 2 - Poszukiwania Templatki do WP + standardowa konfiguracja [ Godzina 01:00 ] Poszukiwania Skórki... Goodnews czy Newsgamer - jednak Newsgamer ponieważ ma bardzo fajnie rozbudowane post bloczki w VC (Visual Composer) i circle/star rating z suwaczkiem przy dodawaniu komentarza i jest dużo szybsze. Co dziś zrobiłem: - Skonfigurowałem środowisko pracy (Wampp) - Skonfigurowałem WP - Skonfigurowałem skórkę - Skonfigurowałem BuddyPress i bbPress + GD PRO - Napisałem ciemne ostylowanie - plik dark.css (style.css standardowo białe) - Zleciłem widget-zmieniarke css (styl dzienny, nocny) standardowe "Custom styleshiet switcher" koliduje z Ultimate Addons for Visual Composer w skrócie (UA) - Dodałem UA - Stworzyłem stronę główną i podstrony i kilka wpisów (demo) - Skonfigurowałem wp-autoposter na razie z YT Jutro(tj, jak wstane) zabieram się za frontend STAN KONTA [ 5.000 PLN ] ZAROBIONE [ 0 PLN ] ---------------------------------------------- SPRZEDAM KOD LICENCYJNY NA Goodnews – Responsive WordPress News/Magazine 10% taniej! - PW RE: Od zera do milionera - peterus92 - 08-06-2017 02:06 DZIEN 3 - Zabawa wyglądem i zakup "kombajnu" [ Godzina 3:00 ] Środek tygodnia a ja już mam skończony wygląd (beta) i ok. 300 stron Co dziś zrobiłem: - Zainstalwoałem Simple Custom CSS and JS i dodałem kilka reguł. - Zainstalowałem Nested pages (usprawnienie pracy + drag n'drop) w opcjach ustawiłem post-type Strony i Wpisy. - Dodałem słowniczek bluzgów (mogę podesłać) i ustawiłem moderowanie jeśli zawiera więcej niż 2. Zdaję sobie sprawę, że komuś mogą pójść nerwy i rzucić epitetem ale nie ma miejsca na rzucanie mięsem. - Wyczyściłem pola w Media -> rozmiary obrazków (po co mi dodatkowe rozmiary i tym samym zapychanie serwera) - Zmieniłem strukturę adresów na http://domena/%postname%/ zamiast http://domena/?p=123 - wymagane dla SEO - Skonfigurowałem SEO by Yoast - Kupiłem i Zainstalowałem MyArcadePlugin Pro - Napisałem layout dla gier online (beta) - Kupiłem WPAchievements - WSZYSTKO ZAPISAŁEM I ZROBIŁEM BACKUP ---- UPDRAFT PLUS ---- NOTKA: UPDRAFT PLUS - program do robienia backupów (można partować), mega konfigurowalny możliwośc połaczenia z popularnymi chmurami. W wersji PRO możliwość migracji. Testowane milion razy. Bezproblemowa migracja (podmiana domen, prefixów tabel itp) i masa innych mozliwości. Plany na jutro: Zrobić sklep, skonfigurowac i dodać moduł punktów/diamentów i połączyć z grami i sklepem. Dodać poziomy oraz odznaki (które zrobiłem miesiąc temu). Potem jakieś strony do "przytrzymania użytkownika na dłużej" jeśli wszystko pójdzie dobrze i nie pierdolnie serwer xd - mogę wpuszczać w net. Dobranoc STAN KONTA [ 4.730 PLN ] ZAROBIONE [ 0 PLN ] RE: Od zera do milionera - peterus92 - 10-06-2017 01:06 DZIEN 4-5 - Wykańczanie projektu i wgrywanie na serwer [ Godzina 2:00 ] Weekend! Pora odpocząć Strona już stoi na testowym serwerze. Jeszcze drobne poprawki graficzne i dopieszczanie opcji. Wygląda dobrze. Na dniach udostępnie Dobranoc STAN KONTA [ 4.730 PLN ] ZAROBIONE [ 0 PLN ] RE: Od zera do milionera - toms - 10-06-2017 07:47 (05-06-2017 12:37)peterus92 napisał(a): Postanowiłem, że zrobię coś pokroju steama + dogry + g2a (bez bezpośredniej dystrybucji gier a ich sprzedażą z wiodących platform) z modułem zarabiania realnych pieniędzy z możliwością ich wypłacenia na konto bankowe i różne procesory płatnicze. (05-06-2017 18:19)peterus92 napisał(a): Rozkmina nad WP czy HTML - jednak WP gdyż bardzo lubię ten silnik. Jest możliwe wykonanie takiego projektu, ze wszystkimi deklarowanymi funkcjami w czystym HTML? Chyba, że miałeś na myśli PHP z dodatkami HTML. A tak w ogóle ciekawy pomysł. Powodzenia RE: Od zera do milionera - peterus92 - 10-06-2017 14:59 (10-06-2017 07:47)toms napisał(a):(05-06-2017 12:37)peterus92 napisał(a): Postanowiłem, że zrobię coś pokroju steama + dogry + g2a (bez bezpośredniej dystrybucji gier a ich sprzedażą z wiodących platform) z modułem zarabiania realnych pieniędzy z możliwością ich wypłacenia na konto bankowe i różne procesory płatnicze. Oczywiście masz rację, sugerowałem się zawsze tym: Nie wiem do jakiej klasy zaliczyć mój projekt jeśli by nie stał na wp. Dzięki RE: Od zera do milionera - NA3 - 04-07-2017 07:42 (05-06-2017 18:19)peterus92 napisał(a): Nie wiem do jakiej klasy zaliczyć mój projekt jeśli by nie stał na wp. Ja bym go zaliczył jako prosta stronka bez CMS RE: Od zera do milionera - peterus92 - 10-07-2017 19:25 (04-07-2017 07:42)NA3 napisał(a):(05-06-2017 18:19)peterus92 napisał(a): Nie wiem do jakiej klasy zaliczyć mój projekt jeśli by nie stał na wp. Obrażasz mnie mówiąc prosta stronka XD A tak serio... no może i tak albo po prostu PORTAL Dla śledzących: Nie aktualizuje ponieważ nic się nie dzieje. Wakacje, mnóstwo gości, nawet musiałem zlecenia (po)odwoływać :/ Dzisiaj szkicuje sobie drzewko projektu a co mi wpadnie na myśl zaraz zapisuje. Koniec końców wyszło coś w deseń wiązania molekularnego (MENDELEJEW płakał jak to widział) |