Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Warto zaryzykować! - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166)
+--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352)
+--- Wątek: Warto zaryzykować! (/Temat-Warto-zaryzykowac-147392)

Strony: 1 2

RE: Warto zaryzykować! - gix2evr - 16-05-2017 15:11

(16-05-2017 01:10)Muraszczyk napisał(a):  Czym jest dla Ciebie satysfakcjonujący poziom do przejścia na real konto?

Kiedy nauczę się już tyle na temat giełdy, że będę czuł się w miarę pewnie i będę generował więcej zysku niż strat na koncie demo Smile

(16-05-2017 08:29)wsite napisał(a):  Ile opcji dziennie grasz? na zdjęciach ja nie dostrzegam taktyki a czysty fart Big Grin

Dopiero się uczę, to był mój pierwszy dzień. Korzystam ze strategii RSI Premium na platformie MT4, więc na czymś musiałem się oprzeć decydując się na zagranie. Oczywiście dochodzi do tego kalendarz makroekonomiczny i staram się być na bieżąco z wydarzeniami.

16.05.2017
Pierwsze i udane wejście. Świece poza Bollingerem na MT4, CCI powyżej 200. Siadło bez problemów.
[Obrazek: image.png]
Ilość zagrań : 1/1
Stan konta: 1085.25

RE: Warto zaryzykować! - Fox90 - 17-05-2017 11:08

Granie na demo jakimikolwiek kwotami po za $1 jest totalnie bez sensu, a wręcz jest idiotyczne. Sory. Co Ci za różnica czy masz $1200 czy $1500? W opcjach binarnych praktycznie najważniejsze są emocje, jak nie nauczysz się nad nimi panować i ich kontrolować to nawet najlepsza strategia Ci nie pomoże. Jedyne co można na demo sprawdzać to skuteczność, granie jakimiś tam kwotami jak dla mnie ma tragiczny wpływ na późniejszą grę na realnym koncie. Lepiej wrzucić jakieś drobne i grać chociażby za $1. Dziennik o graniu na koncie demo, już nic mnie nie zdziwi Smile

EDIT:
Żeby nie było, życzę powodzenia i jak najlepszych wyników. Krytykuję "metodę".

RE: Warto zaryzykować! - Roluś - 17-05-2017 12:23

Fox 90 ma rację granie w demo na dłuższą metę nic nie daje.... chyba że chcesz na początku interfejs ogarnąć to jak najbardziej na tak,ale potem jak już wiesz co i jak to nie ma sensu grać wciąż na demo bo to żadne emocję....
Lepiej wpłacić tą najmniejszą kwotę 10 $ i tym grać bo przynajmniej jakieś emocję poczujesz Wink
Powodzenia !

RE: Warto zaryzykować! - gix2evr - 18-05-2017 20:35

Z racji braku czasu nic na razie nie robię. Chodzi mi raczej o trafne wejścia, a nie o ilość hajsu na koncie. Od poniedziałku zaczynam z tymi 10$

RE: Warto zaryzykować! - wsite - 18-05-2017 21:10

Nie ma nie ma, ale strategię można przećwiczyć. Ja na demo mam już 20 tyś $ po 2 tygodniach grania. Ale grając na demo można wyrobić sobie nawyki wchodzenia w call/put i częstotliwość grania. Teraz gram 2-3 opcje dziennie i koniec. Wcześniej grałem ile się da i nic nie wygrywałem.

RE: Warto zaryzykować! - Fox90 - 18-05-2017 21:16

(18-05-2017 21:10)wsite napisał(a):  Nie ma nie ma, ale strategię można przećwiczyć. Ja na demo mam już 20 tyś $ po 2 tygodniach grania. Ale grając na demo można wyrobić sobie nawyki wchodzenia w call/put i częstotliwość grania. Teraz gram 2-3 opcje dziennie i koniec. Wcześniej grałem ile się da i nic nie wygrywałem.
Hehe no i co z tego, że masz $20 tysięcy? 2-3 zagrania, na prawdziwym koncie może dojdzie się chęć odegrania, bo 2-3 pierwsze wejścia nie wejdą, nie zapanujesz nad emocjami, zdarzy się słaba seria i po kasie. Dodatkowo kiedy masz zagrać opcję za prawdziwe +$100 i wiesz że możesz w minutę czy minut pięć przewalić lekką ręką 400zł to zadrży Ci ręka, w mózgu nastąpi spięcie, serce podskoczy do gardła Smile Opcje binarne to w bardzo dużej mierze emocje i ich kontrolowanie, już nie jeden "zostawał" milionerem bo na demo się to udawało. Nie mówię, że tak musi być i że akurat Ty tego nie ogarniesz, że nie będziesz się trzymał założeń itp., ale rzeczywistość bywa brutalna i często marzenia pękają jak bańka mydlana. Gra na demo na "kasę" i wynik "dolarowy" jest bez sensu i tyle.

RE: Warto zaryzykować! - gix2evr - 18-05-2017 21:17

Moja ostatnia przygoda z opcjami zakończyła się właśnie przez overtrading. Nawet na koncie demo się pilnuję i gram maks.3-4 opcje

RE: Warto zaryzykować! - RiczFroning - 19-05-2017 12:41

Miałem podobną przygodę, ale po zanotowaniu sporych strat stwierdziłem, że to zbyt ryzykowane...Chyba nie jestem dobrym spekulantemSmile Myślę o powrocie, bo w międzyczasie poszerzyłem swoją wiedzę, ale na horyzoncie pojawiły się tez suby, spróbuję to może jakoś pogodzić. Póki co łatwiej mi idzie z subami;p