Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
[Wydawca] szukam dobrej sieci reklamowej - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Programy Partnerskie oraz Programy Afiliacyjne (/Forum-Programy-Partnerskie-oraz-Programy-Afiliacyjne-354)
+--- Dział: Programy partnerskie, sieci afiliacyjne oraz systemy reklamowe (/Forum-Programy-partnerskie-sieci-afiliacyjne-oraz-systemy-reklamowe-92)
+--- Wątek: [Wydawca] szukam dobrej sieci reklamowej (/Temat-Wydawca-szukam-dobrej-sieci-reklamowej-146975)

Strony: 1 2

RE: [Wydawca] szukam dobrej sieci reklamowej - coffee - 12-05-2017 00:56

(10-05-2017 12:55)Wilk e-biznesu napisał(a):  Ja bym tutaj użył AdSense i reklamy oparte o zainteresowania. Wyświetlanie jakiegoś badziewia tylko po to aby wyświetlać nie ma sensu. Na AdSense przy takim ruchu powinieneś nieźle zarobić. Jak nie będzie działać to zawsze można zmienić.

"Niestety, jakakolwiek reklama Google, nie jest możliwa ze względu na niezgodność witryny z regulaminem Google."

RE: [Wydawca] szukam dobrej sieci reklamowej - rcielak - 12-05-2017 05:16

PanCaro, po pierwsze czytaj.

Po drugie chcesz nam wmowic, ze za sieczke ze 179 krajow masz srednio 2-3 zl za klik?

RE: [Wydawca] szukam dobrej sieci reklamowej - xOceanFirex - 12-05-2017 06:30

Zależy jaka ma tematykę. Branża ubezpieczenia w stanach ma wartość za kliknięcie nawet do 80 dolcow.

RE: [Wydawca] szukam dobrej sieci reklamowej - Apps - 12-05-2017 06:36

(11-05-2017 22:21)PanCaro napisał(a):  Wyniki?
Proszę bardzo: Mam stronę anglojęzyczną - CTR 5-7%. Dochód 16-18 tys / 100k UU. Strona jest praktycznie od początku mojego istnienia w AdSense (i cały czas aktywna). Odwiedzana przez ludzi z 179 państw.

Efekty. Poprawa zarobków opiera się na optymalizacji/badaniach a nie tylko wrzuceniu reklam.

Załóżmy, że uwierzę bez podawania żadnych dowodów bo nie musisz niczego udowadniać, wiadomo.

Napisz konkretnie co masz na myśli piszcząc o optymalizacji i jaka jest wobec tego Twoja cena za miesiąc pracy ?

PS: jeśli autorowi tematu nie podoba się nasza dyskusja w jego temacie, wystarczy napisać, skończymy :-)

RE: [Wydawca] szukam dobrej sieci reklamowej - domin_dz - 12-05-2017 10:20

(11-05-2017 20:35)PanCaro napisał(a):  W Adsense przy takim ruchu na każde 100k UU idzie zarobić ok. 5-12 tys. POLECAM adsenseWink

Dziwny masz przelicznik, napisz lepiej, ile 100k uu generuje ci odsłon. U mnie, żeby osiągnąć taki wynik jak napisałeś, potrzeba około 2 mln odsłon (mowa o około 10k złotych), taki ruch robi około 300k uu.

RE: [Wydawca] szukam dobrej sieci reklamowej - PanCaro - 12-05-2017 12:39

(12-05-2017 05:16)rcielak napisał(a):  PanCaro, po pierwsze czytaj.

Po drugie chcesz nam wmowic, ze za sieczke ze 179 krajow masz srednio 2-3 zl za klik?

Ja nie mam potrzeby wmawiać. Statystyki mówią jasno. od kilku groszy do 40 zł. Raz był rekord 160 zł (pewnie branża finansowa).

(12-05-2017 06:30)xOceanFirex napisał(a):  Zależy jaka ma tematykę. Branża ubezpieczenia w stanach ma wartość za kliknięcie nawet do 80 dolcow.

SiWink Dostałem raz w życiu kilka o wartości 160 zł.
Ale Polacy zatrzymali się na Polsce i wszyscy myślą, że jak dostanie się max 1.5 zł za kliknięcie to świat i ludzie... nie wiedzą, że za granicą płaca "troszeczkę" więcej.

(12-05-2017 06:36)Apps napisał(a):  Załóżmy, że uwierzę bez podawania żadnych dowodów bo nie musisz niczego udowadniać, wiadomo.

Napisz konkretnie co masz na myśli piszcząc o optymalizacji i jaka jest wobec tego Twoja cena za miesiąc pracy ?

Nie musisz w nic wierzyć... jeśli dalej będzie ciężko Ci w to wierzyć to podpisujemy NDA na konkretną kwotę i masz wgląd do konta.

Nie podam Ci gotowej instrukcji optymalizacji bo po 1. to mój chleb a po 2. to wymagało 5-6 lat nauki.

A cena zależy od wszystkiego... ruch/budowa portalu/sama tematyka portalu/i wiele wiele innych....

PS. Optymalizacja na stronie o której mowa zajęła mi 2 miesiące.

(12-05-2017 10:20)domin_dz napisał(a):  Dziwny masz przelicznik, napisz lepiej, ile 100k uu generuje ci odsłon. U mnie, żeby osiągnąć taki wynik jak napisałeś, potrzeba około 2 mln odsłon (mowa o około 10k złotych), taki ruch robi około 300k uu.

100k UU - 504k odsłon - tak mówi Google Analytics.

Nie kieruj się tym ile generuje odsłon bo każdy portal jest specyficzny... na portalu finansowym będziesz miał mniej odsłon a na portalu typu o2 będziesz miał o kilkakroć więcej odsłon (wejdź w ten portal i sprawdź ile tam clickbaitowych tytułów - gdyby podali tytuł adekwatny do treści to nie byłoby tylu odsłon)... JESZCZE ZALEŻY jak rozbudujesz portal aby zachęcić użytkownika do zostania aby każdy kolejny artykuł tytułem zaciągał do odwiedzenia.

PS. DZIĘKUJĘ ZA ROZMOWĘ. Lece wykonywać swoja ulubioną pracęWink

RE: [Wydawca] szukam dobrej sieci reklamowej - Lechita_1922 - 12-05-2017 12:50

Tylko adsence. U innych tyle nie zarobisz.
lub spróbuj też rozliczania za kliki tez fajnie mi się na tym wychodziło.

RE: [Wydawca] szukam dobrej sieci reklamowej - Apps - 12-05-2017 17:50

(12-05-2017 12:39)PanCaro napisał(a):  Nie musisz w nic wierzyć... jeśli dalej będzie ciężko Ci w to wierzyć to podpisujemy NDA na konkretną kwotę i masz wgląd do konta.
Tak jak pisałem nie musisz nic udowadniać, jeśli doszło by do porozumienia od tego są umowy :-)

(12-05-2017 12:39)PanCaro napisał(a):  Nie podam Ci gotowej instrukcji optymalizacji bo po 1. to mój chleb a po 2. to wymagało 5-6 lat nauki.
Jeśli napisałem niezrozumiale to już klaruję: pytałem co masz na myśli, a nie prosiłem o instrukcję. Optymalizacji mogą być rożne rodzaje i pytam o jakich piszesz.

(12-05-2017 12:39)PanCaro napisał(a):  A cena zależy od wszystkiego... ruch/budowa portalu/sama tematyka portalu/i wiele wiele innych....
Ok, więc podaj jakieś średnie widełki na miesiąc i możliwe zyski dla portalu:
- ~200k UU
- ~1,5m odsłon
- śr. czas sesji 2m
- PageSpeed Insights: mobile/desktop ~ 90/100
- jako przykład piekielni.pl ( wygląd podobny, tematyka podobna)

PS: nie próbuję Cię w żaden sposób wyśmiać czy udowodnić, że piszesz nieprawdę, szukam poważnej osoby, która zna się na rzeczy, a zazwyczaj z takimi możliwościami nikt nie oferuje usług więc chcę się zorientować.

RE: [Wydawca] szukam dobrej sieci reklamowej - bardowy - 15-05-2017 09:20

Fajnie ze powstała taka rozmowa Smile

Advice - grosze. około 1000pln / miesiąc.

Więcej udało się wyciągnąć "prywatnie" za użyczenie przestrzeni, ale ciężko jest znaleźć klientów.

Tak jak pisałem, google odpada ze względu na politykę google. (jakikolwiek "download" u nich odpada).

Aktualni wstawiłem kody z http://www.adkontekst.pl

Wyświetlają bardzo mało reklam.

Google analytics pokazuje z wczoraj 50 000 odsłon, a adkontekst.pl 2400... Z czego mają mało reklam eCPM.

Będę próbował RTBnow - ma ktoś jakie doświadczenie?

RE: [Wydawca] szukam dobrej sieci reklamowej - bartheez - 15-05-2017 12:55

a próbowałem Nativ ADS? bardzo dobry współczynnik kliknięć i dobra stawka ecpm. Duże portale korzystają z tego typu rozwiązania , dodatkowo adblock często nie może sobie poradzić z blokowaniem tego typu reklam. Ja osobiście korzystam z sieci reflink jak coś służę pomocą.