![]() |
Wordpress - brak index.html - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Wordpress (/Forum-Wordpress-360) +--- Wątek: Wordpress - brak index.html (/Temat-Wordpress-brak-index-html-146799) Strony: 1 2 |
RE: Wordpress - brak index.html - MrdawidelPl - 29-04-2017 23:15 Popieram aby zrobić kopie plików, bo naprawdę może pójść coś nie po myśli i może być potem problem. RE: Wordpress - brak index.html - P1T3K - 30-04-2017 11:39 Dziękuje wszystkim za rady, na chwilę obecną nic nie kombinuję z plikami. Ewentualnie przeglądam tylko co gdzie się chowa ![]() A jeszcze zadam takie pytanie od razu... Kiedyś zastanawiałem się nad hostingiem w hekko, wybrałem opcję 14 dni za darmo na testy i już na początku były problemy. Chciałem wgrać motyw, lecz wywalało błąd, że nie mam uprawnień, choć byłem adminem i pisało, że "mam uprawnienia". Wgrywanie ręczne z Direct Admin tylko przeszło. Ale nie mogłem dodawać zdjęć ani zmienić logo strony z panelu WP. Zacząłem zmieniać wartość CHMOD na 755 chyba, już nie pamiętam. Ale pytanie brzmi, jak sobie poradzić z brakiem uprawnień? Jeśli coś źle piszę, to wybaczcie ![]() RE: Wordpress - brak index.html - precell - 30-04-2017 20:51 Pokaż na PW co tam masz, coś poradzimy. RE: Wordpress - brak index.html - peterus92 - 06-06-2017 22:01 W Indexie się niczego nie dodaje "SILENCE IS GOLDEN" A jak chcesz modyfikować szablon czy wtyczkę to masz od tego child theme mój drogi ![]() Wrzucasz tam wszystko co chcesz aby wp widziało jako do "zastąpienia" Header.php footer.php style.css function.php - zajebisty pliczek odpowiedzialny za modyfikacje w locie zastepuje kod wtyczek i skórek lub dodaje im nowe funkcje RE: Wordpress - brak index.html - precell - 06-06-2017 22:38 (06-06-2017 22:01)peterus92 napisał(a): W Indexie się niczego nie dodaje "SILENCE IS GOLDEN" Nie fotter.php tylko footer.php. Z custom.css też się nie spotkałem, w motywach potomnych jest to zazwyczaj style.css. Do tego motywy potomne nie działają z każdym motywem, rzadko się zdarza ale jednak. W function.php nie zalecam grzebać początkującym, łatwo coś spie.... ;-) RE: Wordpress - brak index.html - peterus92 - 07-06-2017 14:19 (06-06-2017 22:38)precell napisał(a): Nie fotter.php tylko footer.php. Z custom.css też się nie spotkałem, w motywach potomnych jest to zazwyczaj style.css. Na dzień dzisiejszy wymagane jest aby skórka miała wsparcie motywu potomnego a jak nie ma to można zrobić samemu co do fotter xD już poprawiłem... oj tam literówka ![]() Co do nazwy pliku css nie ma różnicy, nie zaobserwowałem niedogodności. Ale zamiast bawić się w modyfikowanie potomka lepiej zainstalowac wtyczkę Simple Custom CSS and JS Ano a przed modyfikacją function.php wypada zrobić kopie ![]() |