Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Co myślicie o diecie przez internet - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10)
+--- Wątek: Co myślicie o diecie przez internet (/Temat-Co-myslicie-o-diecie-przez-internet-146059)

Strony: 1 2

RE: Co myślicie o diecie przez internet - stewinka - 26-05-2017 08:29

ja myślę,. że to dobry pomysł, chociaż lepiej wybrac się do dietetyka

RE: Co myślicie o diecie przez internet - Makabrycy - 26-05-2017 09:35

na początek odrobina zdrowego rozsądku, odstawienie cukru, zredukowanie produktów zbożowych, 3xdziennie godzina ćwiczeń średnio intensywnych (organizm z natury jest leniwy, stopniowo przyzwyczajać go do wysiłku np. kupić sobie kettla, w internetach jest dużo na ten temat i nic więcej nie potrzeba,) i efekty będą widoczne

nie ważyć się tylko zmierzyć obwody, i co jakiś czas notować zmiany (np raz w tygodniu żeby mieć motywacje), zrobić sobie zdjęcie poglądowe przed i w trakcie przy pomiarach. jeśli już potrzebujesz cheatmeal day to nie pakuj w siebie śmietnika którego przez tyle czasu sobie odmawiałeś ( w dużej mierze jest on odpowiedzialny za efekt jojo).

przy odchudzaniu ważne tez są proporcje spożywanych posiłków, nie potrzebujesz tyle wegi co crossfitowy kox, ogranicz je, organizm je spokojnie znajdzie w zgromadzonym tłuszczyku.

RE: Co myślicie o diecie przez internet - lostek - 26-05-2017 22:15

Kupiłam taką dietę z Grouponu. Dostałam jakieś marnej jakości przepisy, które nie nadawały się do gotowania. Generalnie nie polecam.

RE: Co myślicie o diecie przez internet - grzegorzkacz - 26-05-2017 22:29

Najważniejsza jest motywacja i systematyczność. A to, czy dieta jest z internetu, czy nie, ma znaczenie drugorzędne. Jesli nie będziesz jej stosował, to żadna dieta cud nie pomoże...

RE: Co myślicie o diecie przez internet - melaiza - 27-05-2017 18:07

ja myślę, że to fajna opcja

RE: Co myślicie o diecie przez internet - Itachi198 - 28-05-2017 12:55

Spoko, choć ja ja proponuję posiłkując się internetem samemu sobie ułożyć, ewentualnie poszukać gotowca, są różne, z podziałem na płeć, wagę, cel treningu.

Może komuś się przyda, tabelka z siłki Smile

[Obrazek: Scan.jpg]

RE: Co myślicie o diecie przez internet - lojenka - 31-05-2017 18:27

ja myślę, że to dobry pomysł

RE: Co myślicie o diecie przez internet - sheko12 - 31-05-2017 22:57

Swego czasu korzystałem, są trenerzy online którzy pomagają dobrać odpowiednią żywność/plan treningowy, miałem okazję korzystać z planu na siłownie i planu pod bieganie.
Polecam, o wiele ciekawsze propozycje niż jakbyś znalazł kogoś w realu Wink

RE: Co myślicie o diecie przez internet - Lemonade - 02-06-2017 11:16

Ja właśnie zaczęłam korzystać z diety oferowanej przez program multisportu - co prawda dopiero drugi dzień korzystam z jadłospisu, ale zapowiada się bardzo dobrze. Łatwo monitoruje się postępy, istnieje też możliwość wymiany poszczególnych składników lub całych posiłków i to bez utraty założeń kalorycznych - w zależności od wprowadzonych zmian, dalsza część jadłospisu jest modyfikowana tak, żeby wszystko ze sobą grało Wink

RE: Co myślicie o diecie przez internet - Alfreda - 16-01-2018 09:42

Często spotkałam się z osobami, które przedstawiają dietetykowi informacje o sobie i na tej podstawie przygotowuje dla nich odpowiednią dietę i raczej nie było problemów. Ja jednak wolę kontakt z w cztery oczy i jednak wolałabym sama porozmawiać z lekarzem.