![]() |
Obciążenie BlockChain - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Kryptowaluty (/Forum-Kryptowaluty-374) +--- Dział: Dyskusje o Kryptowalutach (/Forum-Dyskusje-o-Kryptowalutach-458) +---- Dział: Bitcoin (/Forum-Bitcoin-372) +---- Wątek: Obciążenie BlockChain (/Temat-Obciazenie-BlockChain-144980) Strony: 1 2 |
RE: Obciążenie BlockChain - Wegen - 04-03-2017 00:31 Ale wyśle z większym fee czy znów z takim samym niskim? RE: Obciążenie BlockChain - mikuss - 04-03-2017 00:34 (04-03-2017 00:31)Wegen napisał(a): Ale wyśle z większym fee czy znów z takim samym niskim? Nie wiem tego już, ale chyba z takim samym będzie cofało i wysyłało aż w końcu w jakimś bloku zostanie zapisana i zatwierdzona. Nie wiek kto taki mądry daję takie fee na taką ilość sato ale to dużo za mało, a plus sato pewnie z kraników bo 400k sato a ponad 300 bajtów waży to tym bardziej opłata powinna być znacznie większa RE: Obciążenie BlockChain - Wegen - 04-03-2017 01:36 Daje tyle x-binary Dzięki za pomoc pozdro Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk Obciążenie BlockChain - Wegen - 04-03-2017 09:08 Doszło dziś rano. Szło 3 doby niecałe ![]() Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk RE: Obciążenie BlockChain - kleopatra69 - 04-03-2017 14:29 przelew który szedł do mnie ponad 2 dni znikł od rana całkiem i się nie ponowił .... nigdy tak nie miałam bo jak były opóźnienia i znikały ponawiały się. Od pewnego czasu coś złego dzieje się z siecią btc co chwile mnóstwo niepotwierdzonych transakcji i zatory , które nie miały miejsca przy tych samych opłatach a że btc poszedł mocno w górę tym bardziej te opłaty na wartość powinny starczać .Ludzie narzekają że przelewy z potwierdzeniami nie dochodzą .Zaczynam powoli rezygnować z tej coraz bardziej niepewnej waluty bo tylko straty zanim kasa dotrze do programu po 2-3 dniach może się scamić i w drugą stronę wysłane z programu który płacił i nagle przestał po kilku próbach nieudanych do niego też wrócą ... Następnie ludzie wpłacają przelewy nie dochodzą do programów a te nie mając wpłat nie mogą nam płacić o nie mają czym bo wpłaty nie dotarły i co się robi scam RE: Obciążenie BlockChain - heelto - 04-03-2017 15:22 (04-03-2017 00:34)mikuss napisał(a): Nie wiem tego już, ale chyba z takim samym Pytanie z innej beczki. Czy można zatrzymać te automatyczne ponowne wysyłanie? Bo chyba jestem w podobnej sytuacji. Dałem za małe fee i transakcja wisi. BTC wróciły wczoraj na wallet. Jednak dzisiaj z automatu została wykonana próba ponownego wysłania. Czy wystarczy wysłać BTC z większym fee w momencie kiedy wrócą na portfel, a przed próba ponownego wysłania ? RE: Obciążenie BlockChain - szymon1051 - 04-03-2017 21:10 (04-03-2017 00:06)mikuss napisał(a):(04-03-2017 00:01)kleopatra69 napisał(a): 30.000 tys satoshi to jaka opłata ? bo mi za tyle idzie od wczoraj ;-/ Opłata nie jest do kwoty tylko za ilość bajtów, a jaką kwotę to wyraża to nie obchodzi, bo to zależy od giełdy. (04-03-2017 15:22)heelto napisał(a):(04-03-2017 00:34)mikuss napisał(a): Nie wiem tego już, ale chyba z takim samym Z tego co wiem transakcje w BTC nie wracają o ile nie masz RBF. RBF ma kilka form więcej na http://bitcoin.pl/wiadomosci/techniczne/1083-rbf-nowy-kontrowersyjny-protokol-od-developera-bitcoin-core z grubsza działa to tak, że jak to włączysz i dasz za małą opłatę to w kolejnej transakcji z włączonym RBF zostaje doliczona większa opłata która idzie na pierwszą transakcje częściowo "dzieci płacą za rodziców", ewentualnie można dzięki RBF próbować drugi raz wysłać BTC co z automatu daje cofnięcie obu prób i BTC wraca do ciebie, lub ostatni sposób dopłacenie do wcześniej za małej opłaty. (04-03-2017 00:31)Wegen napisał(a): Ale wyśle z większym fee czy znów z takim samym niskim? Zależy jaki portfel. Ogólnie opłata nie wzrasta ze względu na cenę BTC tylko że ludzie chcą żeby BTC od razu dotarło do odbiorcy i dają coraz wyższą opłatę by była szybciej od innych i dlatego opłata rośnie. Ktoś dał np 150 satoshi za bajt prawie nie czekał, więc kolejna osoba by nie czekać daje podobnie i tak dalej i jest przez to kilka lub kilkanaście transakcji z takim samym priorytetem i potem ktoś daje 160 satoshi za bajt by nie czekać w kolejce która się zrobiła przy 150 satoshi za bajt i tak dalej. Można śledzić opłaty na https://bitcoinfees.21.co/ lub tu macie jaką dać https://btc.com/stats/unconfirmed-tx , np w electrum jest "use dynamic fees" i dobiera sobie opłatę zgodnie z obecną taryfą a my suwakiem regulujemy sobie kiedy ma dojść czy od razu czy możemy z jeden dzień zaczekać ![]() RE: Obciążenie BlockChain - heelto - 04-03-2017 22:01 (04-03-2017 21:10)szymon1051 napisał(a): Z tego co wiem transakcje w BTC nie wracają o ile nie masz RBF. RBF ma kilka form więcej na http://bitcoin.pl/wiadomosci/techniczne/1083-rbf-nowy-kontrowersyjny-protokol-od-developera-bitcoin-core z grubsza działa to tak, że jak to włączysz i dasz za małą opłatę to w kolejnej transakcji z włączonym RBF zostaje doliczona większa opłata która idzie na pierwszą transakcje częściowo "dzieci płacą za rodziców", ewentualnie można dzięki RBF próbować drugi raz wysłać BTC co z automatu daje cofnięcie obu prób i BTC wraca do ciebie, lub ostatni sposób dopłacenie do wcześniej za małej opłaty.Dam sobie rękę uciąć, że miałem BTC w portfelu (sprawdzałem wczoraj około 22) stąd moje pytanie. Transakcja wyszła ponownie dzisiaj o 1:38 rano. Jestem trochę laikiem i o RBF słyszę pierwszy raz - nie wiem nawet gdzie się to ustawia więc to raczej odpada. Transakcja wyszła z taką samą opłatą. RE: Obciążenie BlockChain - szymon1051 - 05-03-2017 13:42 (04-03-2017 22:01)heelto napisał(a):Może masz portfel z włączonym RBF z automatu(04-03-2017 21:10)szymon1051 napisał(a): Z tego co wiem transakcje w BTC nie wracają o ile nie masz RBF. RBF ma kilka form więcej na http://bitcoin.pl/wiadomosci/techniczne/1083-rbf-nowy-kontrowersyjny-protokol-od-developera-bitcoin-core z grubsza działa to tak, że jak to włączysz i dasz za małą opłatę to w kolejnej transakcji z włączonym RBF zostaje doliczona większa opłata która idzie na pierwszą transakcje częściowo "dzieci płacą za rodziców", ewentualnie można dzięki RBF próbować drugi raz wysłać BTC co z automatu daje cofnięcie obu prób i BTC wraca do ciebie, lub ostatni sposób dopłacenie do wcześniej za małej opłaty.Dam sobie rękę uciąć, że miałem BTC w portfelu (sprawdzałem wczoraj około 22) stąd moje pytanie. Transakcja wyszła ponownie dzisiaj o 1:38 rano. Jestem trochę laikiem i o RBF słyszę pierwszy raz - nie wiem nawet gdzie się to ustawia więc to raczej odpada. Transakcja wyszła z taką samą opłatą. ![]() |