import z chin - opłaca sie? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Inwestycje (/Forum-Inwestycje-324) +--- Dział: Inwestowanie - Dyskusje (/Forum-Inwestowanie-Dyskusje-315) +--- Wątek: import z chin - opłaca sie? (/Temat-import-z-chin-oplaca-sie-142985) |
RE: import z chin - opłaca sie? - kaczmar123 - 12-01-2018 10:48 Czy ktoś może wie gdzie szukać producentów odzieżowych np. koszulek? Słyszałem coś o producentach z Bangladeszu? Chodzi mi właśnie o import i sprzedaż w kraju. W gre wchodzi oczywiście działalność gospodarcza. RE: import z chin - opłaca sie? - themate0 - 12-01-2018 12:32 alibaba.com RE: import z chin - opłaca sie? - PremAccHack - 12-01-2018 13:24 Bezpośredni kontakt z chińczykami. jeśli umiesz angielski można się dogadać na WhatsApp. A jak robić zamówienia to już na tysiące a nie parę stówek. PS. Pracowałem u gościa który ściągał towary z chin kontenerami. Marża jaką miał na allegro na jednej sztuce to 200 - 300%. Towar za grosze ale w dużych ilościach i gościu sobie radzi świetnie. Więc da się tylko trzeba chęci, pieniędzy, czasu i trochę umiejętności. RE: import z chin - opłaca sie? - bedoa95 - 19-01-2018 13:26 Chciałbym zamówić 20 sztuk pewnej rzeczy (elektronika) na alibaba. Koszt to 102$ + 55$ DHL. Jak wygląda sprawa z dodatkowymi opłatami? Typu jakieś cło itd. Da się to ominąć? RE: import z chin - opłaca sie? - marek216 - 10-02-2018 16:49 Cytat:jak znasz chinski i znajdziesz kogos bezposrednio to pewnie takiego drona bys kupil za 60-70złPo pierwsze: Nie trzeba znać chińskiego tylko angielski Cytat:ostatnio zrobiłem kupiłem 13x dronów za 120zł a sprzedałem za 200złPo drugie: Nawet się tym nie chwal, bo logika pokazuje, że nie mogłeś na tym zarobić mając DG. 70 zł braknie na podatki i CŁO Czy się opłaca? Tak. Ale musisz mieć spory kapitał i magazyn. To nie jest inwestycja krótkoterminowa. RE: import z chin - opłaca sie? - JaśnieD - 27-02-2018 10:03 Opłaca się nawet w deatalu. RE: import z chin - opłaca sie? - kolka - 15-03-2018 18:25 Opłaca się. Zdecydowanie. Wysyłka paczek z Chin jest darmowa. Trzeba tylko stworzyć jakiś magazyn, by móc zacząć sprowadzać większą ilość produktów. RE: import z chin - opłaca sie? - Takahari - 16-03-2018 16:43 Dodam że niedaleko mnie facet ma firmę która sprowadza maszyny do różnych gałęzi przemysłu z Chin i patrząc chociażby po budynkach jakie co chwilę stawia to myślę że naprawdę opłaca się. RE: import z chin - opłaca sie? - szal - 16-03-2018 18:08 (16-03-2018 16:43)Takahari napisał(a): Dodam że niedaleko mnie facet ma firmę która sprowadza maszyny do różnych gałęzi przemysłu z Chin i patrząc chociażby po budynkach jakie co chwilę stawia to myślę że naprawdę opłaca się. jak ty oceniasz w ten sposob oplacalnosc to pozdro to ze ktos kupuje so sobie dom za domem nijak ma sie to tego o czym jest dyskusja gosciu RE: import z chin - opłaca sie? - autor12 - 04-04-2018 13:48 czym bardziej niszowy dział tym większa szansa na sukces Istnieje jeszcze opcja zamówienia podzespołów i montaż w Polsce pod swoja marka tez dobry biznes tylko trochę wkładu potrzeba finansowego |