![]() |
Dziwne omamy przy zasypianiu - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +---- Dział: Ciekawe Dyskusje (/Forum-Ciekawe-Dyskusje-328) +---- Wątek: Dziwne omamy przy zasypianiu (/Temat-Dziwne-omamy-przy-zasypianiu-142257) |
RE: Dziwne omamy przy zasypianiu - rachman - 29-12-2016 23:28 @Begrezen przykro mi ale musisz leczyć brak omamów ![]() ![]() RE: Dziwne omamy przy zasypianiu - flown - 30-12-2016 00:05 (29-12-2016 20:34)Bidbar96 napisał(a):(29-12-2016 20:03)Begrezen napisał(a): no to co w tym zlego jak w czasie snu masz takie omamy? moze szatan sie tobo interesuje A może jesteś nadmiernie pobudzony przez komputer? Odstaw technologie na pare godzin przed snem, książke poczytaj, wycziluj ![]() RE: Dziwne omamy przy zasypianiu - Sergio7 - 30-12-2016 00:10 Spróbuj się wyspać ![]() RE: Dziwne omamy przy zasypianiu - Itachi198 - 30-12-2016 00:52 Mniej stresu, zimne piwko, odcięcie od technologii (np nad strumykiem czy na innym zadupiu) Do lekarza zawsze możesz pójść, powodzenia! ![]() RE: Dziwne omamy przy zasypianiu - Begrezen - 30-12-2016 01:09 (29-12-2016 23:28)rachman napisał(a): @Begrezen przykro mi ale musisz leczyć brak omamówok ![]() (30-12-2016 00:52)Itachi198 napisał(a): Mniej stresu, zimne piwko, odcięcie od technologii (np nad strumykiem czy na innym zadupiu) dlaczego piwko? dlaczego sugerujesz że autor tematu jest alkoholikiem i piwko mu pomoże? ![]() ja polecam zamiast tych sikaczy jakąś herbatkę, ewentualnie wodę ![]() RE: Dziwne omamy przy zasypianiu - Hopekk94 - 30-12-2016 01:14 hipnogagogi czy jak to tam sie nazwalo ![]() ![]() Kazdy tak ma czasem przed uśnięciem : np idziesz i leci w twoja strone pilka chcesz sie zaslonic reka? wykonujesz ruch i jestes w łóżku . Czasem te halucynacje są delikatne i nie wymagają nagłej reakcji . ale to tylko móżg bawi się z nami czy tam podświadomość . jedno sprawdza czy jesteśmy już odcięci byśmy mogli zacząć śnić a nie lunatykować ;P edit : nie doczytałem . Skoro jest straszne to poczytaj o świadomym śnieniu ![]() ![]() kazdy z nas ma czasem bardziej lub mniej poryte sny . ja niektore mialem tak zryte ze chcialbym je zapomniec , a im bardziej chcialem tym bardziej zapadaly mi w pamiec ;] RE: Dziwne omamy przy zasypianiu - Itachi198 - 30-12-2016 01:15 Mi piwo pomaga na wszystko, jest nawet stara dobra metoda na przeziębienie polegająca na dodaniu do ów piwa jednego całego jaja. Wygrzewa lepiej niż Polopiryna. Albo po prostu nie zasypiaj sam ![]() RE: Dziwne omamy przy zasypianiu - jarekxD - 30-12-2016 01:28 "Hipnagogi to stan mózgu na granicy jawy a snu, pierwsza faza snu - non-rapid eye movement sleep, w skrócie NREM1. Hipnagogi są formą przeróżnych obrazów, odczuć, dźwięków, rzadziej zapachów i smaków, czyli po prostu halucynacjami. Niektóre są tak realne, że można je pomylić z rzeczywistością. Doświadczasz ich każdej nocy, jednak zwykle tego nie pamiętasz, gdyż zbyt szybko tracisz świadomość. Treść hipnagogów jest zróżnicowana. U niektórych przejawia się w postaci wydarzeń z poprzedniego dnia, krajobrazów, barwnych plam przypominających jakieś postacie, natomiast u innych jako niemiłe wspomnienia lub wyskakujące twarze. Zwykle towarzyszą im różne szepty, dudnienia, nawoływania oraz wiele, wiele więcej." + Rozróżniamy hipnagogi: wzrokowe, słuchowe, dotykowe, smakowe, węchowe. Dziwne omamy przy zasypianiu - Efektmotyla - 30-12-2016 01:47 ja wczorajszej nocy wysiliłem na tyle mózg żeby zapamiętać 2 sny, w sumie nie trzeba było dużo wysiłku, ale do kontrolowania czegokolwoek to jeszcze jest bardzo daleka droga ![]() RE: Dziwne omamy przy zasypianiu - Hopekk94 - 30-12-2016 10:12 Mozgu sie nie wysila by zapamietac sen ![]() |