Polecane kierunki pracy ? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Polecane kierunki pracy ? (/Temat-Polecane-kierunki-pracy-142165) Strony: 1 2 |
RE: Polecane kierunki pracy ? - muniek11 - 17-01-2017 19:53 Chłopie albo Technikum: informatyczne, mechaniczne ewentualni ekonomiczne lub idź do zawodówki na hydraulika, tokarza, spawacza, frezera ewentualnie mechanika samochodowego. Ja po studiach mam gówniane pieniądze na etacie i nie robię w zawodzie. Natomiast znajomi po techników informatycznym zarabiają lekko ponad 3 tys netto miesięcznie tak samo jak znajomi z zawodówki. Ale wybór należy do Ciebie RE: Polecane kierunki pracy ? - adrian018 - 18-01-2017 00:25 Każdy idzie tam gdzie czuje, że da radę, a Ci co idą tylko dla kasy to potem mają problem.. Sam byłem w technikum informatycznym i po pół roku olałem sprawę (z matmy kozakiem nie byłem) i teraz bardzo żałuję bo człowiek się wiele rzeczy musi uczyć sam, a tak już by jakieś podstawy miał.. RE: Polecane kierunki pracy ? - kirm - 27-03-2017 06:14 No włąśnie kasa to nie wszystko. Jeśli robicie to czego nie lubicie to kasa wcale nie będzie tak cieszyła. Tak wiec jestem zdania,ze owszem mozna myśleć o zawodzie racjonalnie. Ale wybierać to co nie będzie nas wkurzało..... Czasami warto jest równiez założyć własną firmę.Szczególnie,że jest możliwość skorzystania z dotacji. Z ue albo urzedu pracy. http://www.szkolaprzedsiebiorczosci.com.pl/ RE: Polecane kierunki pracy ? - k4rol - 27-03-2017 06:59 Idż na zawodowego kierowce i też siedzisz, ale za kółkiem, a nie przed PC Tu wyuczony nie musisz być. Ludzie bez perspektyw zarabiają więcej, niż ci co je mają i są wyuczeni. Osoba wyuczona nie może znaleźć pracy a osoba bez szkoły i studiów pracuje za 3k PLN. Potrzebne Ci i tak będzie doświadczenie, wszędzie potrzebują, ale z doświadczeniem RE: Polecane kierunki pracy ? - OnOff - 29-03-2017 13:15 (27-12-2016 20:07)who cares napisał(a): Otóż jestem w 3 gimbie i niedługo wybór technikum. Polecacie jakieś ciekawe (dobrze płatne) kierunki ? Najlepiej praca w budynku, ale nie wymagane. Po co ci technikum? Masz rok w plecy. Pewnie i tak będziesz chciał iść na studia. RE: Polecane kierunki pracy ? - kpk25 - 04-04-2017 18:57 Ja osobiście poszedłem na finanse i rachunkowość. Może to taki obyty kierunek, ale teraz praktycznie każda firma prowadzi rachunkowość. Zawsze się znajdzie jakaś praca. RE: Polecane kierunki pracy ? - OnOff - 29-04-2017 10:48 (27-12-2016 23:13)who cares napisał(a): jak ja tylko przed kompem siedze to co ma mi sprawiać przyjemność, programować nie umiem To informatyka, a później wybierz specjalność programowanie. Poznasz np. JAVA, C++, PHP, potem pracę dyplomową pisz skupiając się tylko na jednym, dobrze płatnym języku. RE: Polecane kierunki pracy ? - moriand - 26-06-2017 07:03 Na pewno zawody techniczne i medyczne. Czyli coś co daje nam konkretne wyksztaałcenie. A nie jakieś studia typu gry i zabawy, po których nie wiemy konkretnie nawet kim jesteśmy i czym mozemy się zajmowac. No i polecam jeszcze uczyć się języków Osoba, która zna dobrze język angielski ma o wiele lepsze szanse na rozwój i znalezienie dobrej pracy. Warto jest wybrać się na jakiś kurs angielskiego dla biznesu. Wiele szkół coś takiego oferuje. |