Bierzmowanie - czy warto? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Bierzmowanie - czy warto? (/Temat-Bierzmowanie-czy-warto-138732) |
RE: Bierzmowanie - czy warto? - rachman - 28-09-2016 21:55 Jak masz zamiar iść kiedyś to idź teraz ze wszystkimi. Jak masz gdzieś struktury kościelne to olej bierzmowanie. RE: Bierzmowanie - czy warto? - banipunz - 28-09-2016 21:56 Ja rok temu nie wzialem i w sumie żałuję bardzo Nie dosc ze poglady na niektore tematy sie zmienily to w szkole sredniej nie bedziesz mial tyle czasu na bierzmowanie jak w gimnazjum. Nawet jesli nie jestes gleboko wierzacy to radze ci odbebnic to teraz niz potem sie z tym pieprzyc RE: Bierzmowanie - czy warto? - trybulski - 29-09-2016 08:58 Ja tylko dodam, że żeby zostać chrzestnym, musisz mieć bierzmowanie, więc raczej warto je mieć. RE: Bierzmowanie - czy warto? - Begrezen - 29-09-2016 09:53 jak można być takim hipokrytą: nie być wierzącym(podajecie tylko tę jedną korzyść z bierzmowania) i brać w przyszłości ślub kościelny? po **uj? dla takich osób jest ślub cywilny albo bez ślubu, ale po co zaraz udawać katola jeśli nim się nie jest(może nie w teorii ale w praktyce)? jak można być takim fałszywym człowiekiem? "oo, bierzmowanie mi sie przyda na potem, zrobie to bo mama kce, ale kolejny raz przyjde do koscioła jak będzie ślub potrzebny" xD jak jesteś ateistą to bądź ateistą, miej jaja i nie bądź pseudokatolem RE: Bierzmowanie - czy warto? - twardy - 29-09-2016 10:01 Juz jest tak w zyciu, ze trzeba (lepiej) przejsc niektore rytualy... bo spotkasz kobiete, ktora chce miec slub koscielny w bialej sukni i kosciele pelnym kwiatow. A to Twoj najlepszy kolega chce zebys mu dzieciaka trzymal do chrztu... RE: Bierzmowanie - czy warto? - milosz998 - 29-09-2016 10:41 Jasne że warto. Hajsu wpadnie trochę, wrzucisz do galerii fote. Same plusy. RE: Bierzmowanie - czy warto? - Artinesse - 29-09-2016 11:02 Osobiście uważam, że to kwestia Twojego wyboru. Co postanowisz tak zrobisz. Ja nie mam bierzmowania. Z kaprysu katechetki która połowy klasy nie dopuściła do tego sakramentu. Jeżeli masz możliwość iść do bierzmowania to proponowałabym iść. Później jak przyjdzie co do czego, będziesz chciał brać ślub to trzeba będzie załatwiać i płacić. Tak jak napisali poprzednicy by być chrzestnym także musisz mieć bierzmowanie. Jeżeli u Ciebie nie ma problemów, możesz podejść do tego sakramentu to podejdź. RE: Bierzmowanie - czy warto? - nykkusek - 29-09-2016 11:07 Idź, bo co ludzie powiedzą.. Jeb##i hipokrycii.. Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka RE: Bierzmowanie - czy warto? - Viv23 - 29-09-2016 14:21 Chyba wiekszosc osob zadawala sobie takie pytanie xd RE: Bierzmowanie - czy warto? - xdax1 - 29-09-2016 14:33 Ja nie byłem w bierzmowaniu i tylko dlatego, że u nas ten "program kościelny" był jakiś poje****. Oprócz chodzenia do kościoła musieliśmy uczyć się jakiś tych pieśni, piosenek i innych a potem zdawać to na religii. Przecież to jakaś paranoja...Ja nie miałem zamiaru się tego gówna uczyć. Nikt nigdy nie pokazywał na mnie palca, że tego nie mam ani nic. A czy warto? Wszystko zależy od Ciebie. Jeśli masz tylko chodzić i nic więcej to jak dla mnie lepiej to zrobić i mieć to z głowy. Gdyby u mnie byłby inny program to za pewnie bierzmowanie bym miał. |