[Zamknięty]Ipod Shuffle Silver 4GB - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +---- Dział: Lockerz (/Forum-Lockerz-285) +----- Dział: Otrzymane Nagrody Lockerz (/Forum-Otrzymane-Nagrody-Lockerz-7) +------ Dział: Restock (/Forum-Restock-266) +------ Wątek: [Zamknięty]Ipod Shuffle Silver 4GB (/Temat-Zamkniety-Ipod-Shuffle-Silver-4GB-1378) |
RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - A_r_e_k_ - 02-02-2010 02:03 Ja się Was zapytam: Czy wy w ogóle wiecie jak się liczy podatek, że się tak kłócicie, że za dużo zapłaciliście? Z tego co widzę nic nie wiecie...To ja może Wam to wytłumaczę... Podatek VAT= 22% x (wartość towaru czyli cena faktycznie należna lub zapłacona za ten towar, powiększona o koszty transportu i ubezpieczenia towaru do pierwszego miejsca jego wprowadzenia na obszar celny Wspólnoty (koszty przesyłki do np. granicy Unii Europejskiej)) oraz koszty transportu i ubezpieczenia poniesione do pierwszego miejsca przeznaczenia na terytorium kraju oraz wcześniej naliczone cło). Więc nie macie się o co kłócić po podatek został prawidłowo naliczony...fakt, że czasem nie doliczają kosztów przesyłki, ale widać w Twojej sytuacji doliczyli. RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - Draker - 02-02-2010 08:22 Tak wiem jak liczy się podatek VAT, nie - nie dolczyli kosztów przesyłki. Wklepali wartość Ipoda 480zł... Więc VAT wyniósł (można w pamięci obliczyć) ~~120zł. + 12,50 opłat celnych Wiec jest o co się kłócić, IPOD ten nigdzie nie kosztuje 480zł RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - A_r_e_k_ - 02-02-2010 08:55 Dobra, dzisiaj do mnie przyjdzie też ten iPod to zobaczę jak u mnie to będzie naliczone, jak coś to daj znać jak poszło Ci w urzędzie... RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - Leopard - 02-02-2010 14:09 Ciekawe co wyjdzie w tym urzędzie . Ciekawi mnie to, żę inni płacą za droższe rzeczy mniej, albo tyle samo...Za Tucha 140zł a a za Nano 110zł. Obydwa są dużo droższe od Shuffle... RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - Draker - 02-02-2010 17:31 Zacząłem od UPS'a - skarga poszła do nich (skarga oczywiście na urząd celny, podałem konkretne argumenty więc oczekuje od nich konkretnej odpowiedzi, mają 5 dni na odpowiedź, odpowiedzą zapewne jutro, jeśli nie wyjdzie z tego nic ciekawego zabieram się za Urząd Celny RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - Leopard - 02-02-2010 17:35 Czekam na info . Można wiedzieć jakie argumenty ? RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - Draker - 02-02-2010 17:56 Głównym argumentem była moja dzisiejsza wizyta w Ispocie (oficjalny sklep Apple w Polsce) i dowiedziałem się, że sprzęt kosztuje około 330zł (dokładnej ceny nie pamiętam; jakoś z głowy mi wypadło) Więc Urząd Celny nie miał prawa policzenia takiej ceny jaką policzył. I tam coś jeszcze napisałem, wspomniałem o innych osobach, które płaciły mniej/więcej mają inną; więcej wartą rzecz. Co do samej procedury VATU - to UPS płaci VAT dla Urzedu Celnego w momencie odebrania przesyłki a my płacąc oddajemy kasę UPS'owi RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - A_r_e_k_ - 02-02-2010 18:15 Draker dziwne trochę te ich naliczanie;/ Tobie naliczy 131 zł a mi minimalnie mniej bo 127 zł. W Wartości statystycznej mam wpisane 422 zł, lecz VAT został naliczony od sumy 507 zł co jest jakieś dziwne...ja nie wiem w ogóle jak im takie coś może wyjść;/ RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - Draker - 02-02-2010 18:18 Ja mam w wartości statystycznej 437zł wpisane. Dlaczego Ty masz mniej? Bez urazy, ale kolejna dziwna sprawa. Jesli jutro nie otrzymam odpowiedzi od UPS zgłaszam sprawę do Urzedu Celnego. Wcześniej pisałem, że mi naliczyli wartość Ipoda 480zł - jednak zostało naliczone 440zł - przepraszam za pomyłkę. @down Wziąć. RE: Ipod Shuffle Silver 4GB - Leopard - 02-02-2010 18:54 No to widać, że nie robią tego z czystym sumieniem :|. Najwyraźniej kombinują jak tu tylko "wziąść dla siebie napiwek" ... |