Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Problem - wezwanie do US - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: Problem - wezwanie do US (/Temat-Problem-wezwanie-do-US-137764)

Strony: 1 2 3

RE: Problem - wezwanie do US - twardy - 04-09-2016 18:22

Albo easysub Jerk

RE: Problem - wezwanie do US - kopytko - 04-09-2016 19:22

W sumie to nawet 100PLN nie było, przepyrałem konto i mam takiego ss i tylko z tym pójdę:

http://imgur.com/a/Yu5YC

Tylko bez tego podsumowania druknę Big Grin No i z danymi. I chyba mogą mi na CH naskoczyć. Zapłacić jakieś pierdoły śmiało mogę, myślełem, że to całkiem inna sprawa i na miękkich nogach na pocztę szedłem. A to jakaś pierdoła.

RE: Problem - wezwanie do US - Damkofr - 04-09-2016 22:37

Jak już będzie po sprawie to napisz co i jak.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

RE: Problem - wezwanie do US - szykiryki - 05-09-2016 08:11

Skoro dostałeś informacyjny PIT11- a z tego co piszą na poprzednich stronach dostałeś, to taka sama informacja zostaje automatycznie przesłana do Twojego US. Kwestia czasu było więc wezwanie CIebie w celu wyjaśnien...
Glupotą było nie doliczyć tych groszy do swojego zeznania, skoro i tak się rozliczasz co rok.

Jak trafisz na leniwego urzędnika nic CI nie grozi za taką kwotę, pewnie konieczność korekty zeznania z tamtego roku i wsio.
Jak trafisz na skurczybyka- mogą zechcieć prześwietlić Twoją całą historię podatkową 5 lat wstecz Jerk

RE: Problem - wezwanie do US - kopytko - 05-09-2016 20:35

@szkiryki - Na wstępie bardzo dziękuję za rzeczową wypowiedź. Ale co do pit-u 11 to nic nie otrzymałem. W ogóle to może wrzucę ss z rozmowy z gg z HC, to powinno też sporo wnieść:

http://imgur.com/a/wp6HW

Tak to wygląda. Jeśli są jakieś nowe sugestie w kwestii wyjaśniania - to bardzo proszę o podpowiedzi.

RE: Problem - wezwanie do US - sqmany - 05-09-2016 21:47

Czekaj, czekaj. Przepraszam, że jestem niemiły i pisze nie na temat, ale.. w twoich screen'ach z rozmowy na GG zamazywałeś nick w serwisie HC, lecz na ostatnim screen'ie chyba zapomniałeś o tym, aby zamazać swój nick. Z ciekawości wygoogle'owałem ten nick, bo kojarzyłem go z zc i...
http://zarabiam.com/User-skorzany85-28887
voila, mamy zbanowanego z multi kontem Jerk No chyba, że konto z HC kupiłeś, ale no.. @[piotrekprorok], jak masz chęć to sprawdź to Tongue
[Obrazek: GnLLDt4.jpg]

RE: Problem - wezwanie do US - piotrekprorok - 05-09-2016 22:20

@[kopytko] masz coś do dodania?

RE: Problem - wezwanie do US - szykiryki - 06-09-2016 07:01

Czy multi czy nie...
Twoja wina, ze nie zdecydowales sie na wzięcie umowy- wtedy podatek byłby za Ciebie odprowadzony i już. Wziąłeś pieniądz, wiec Twoim obowiązkiem było się z tego rozliczyć- firma jest czysta, to Ty masz problem, bo Oni wykazali na pewno to, że zarobiłeś u nich konkretną kwotę (stąd US wie o Tobie), więc to Ty musisz się tłumaczyć, nie Oni.

RE: Problem - wezwanie do US - kopytko - 06-09-2016 10:47

Tak - zgadza się, mój poprzedni nick, to skorzany85. Niestety dostałem na tamto konto bana, bo użyczyłem je użytkownikowi, który też wcześniej dostał bana. Chciał on sprzedać swoje fanpage i w ramach wdzięczności, bo dużo mi swego czasu pomagał przy fanpagach poprzez udostępnianie moich - więc użyczyłem mu swoje konto na ZC. Przyznaję się bez bicia. Miałem kontaktować się z administracją forum w tej sprawie w celu złożenia wyjaśnień, ale z tego co mi wiadomo - to konta nie da się odbanować. A mam wszystkie rozmowy gg, które by wyjaśniły, że tylko udostępniłem swoje konto innemu użytkownikowi. Trudno - jeśli chcecie, to banujcie i to moje konto.

RE: Problem - wezwanie do US - marcel_kk - 06-09-2016 11:01

Plus za szczerość.