Kasa poszła, a laptopa nie ma, czyli zakupy na Alledrogo - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Kasa poszła, a laptopa nie ma, czyli zakupy na Alledrogo (/Temat-Kasa-poszla-a-laptopa-nie-ma-czyli-zakupy-na-Alledrogo-137572) |
RE: Kasa poszła, a laptopa nie ma, czyli zakupy na Alledrogo - Norman - 30-08-2016 16:24 Nazwę z Olx i Allegro jak najbardziej możesz publikować, może ostrzeżesz kogoś przed wtopieniem pieniędzy. RE: Kasa poszła, a laptopa nie ma, czyli zakupy na Alledrogo - Ascoran - 30-08-2016 18:31 (30-08-2016 15:48)lary1211 napisał(a): Zaloze sie ze pod adresem ktory podal mieszka bogu ducha winna osoba. Mnie tez tak oszukano na 700 zl kiedys i nic nie dalo sie z tym zrobic na policji. Gosc korzystal z karty prw paid plus vpsy itp Przecież masz jego numer konta - policja poprosi w banku o jego dane i już go mają... To samo dotyczy allego, dane musiały być zweryfikowane. A żeby otrzymać przelew wystarczy że numer konta się zgadza, reszta danych można zmyślić a i tak przelew dojdzie. Policja bez problemu namierzy go i pociągnie do odpowiedzialności. RE: Kasa poszła, a laptopa nie ma, czyli zakupy na Alledrogo - Obywatel - 30-08-2016 19:09 Jeżeli wysłałeś przelew bezpośrednio z banku, Allegro nic nie zrobi. PayU gwarantuje bezpieczństwo. Jedyne co Ci pozostaje, to złożyć zawiadomienie, o popełnieniu przestępstwa. Ewentualnie pojechać do typa, i nakłaść mu po ryju.W ciemnej uliczce. RE: Kasa poszła, a laptopa nie ma, czyli zakupy na Alledrogo - radek0389 - 30-08-2016 19:20 (30-08-2016 15:52)Norman napisał(a): Publikacja jego danych tak na prawdę nic ci nie da a możesz narobić sobie tylko problemów. Żeby sprzedawać na Allegro trzeba aktywować sprzedaż, czyli przelać 1,01 ze swojego konta a oni weryfikują dane, zmiana swoich danych skutkuje zablokowaniem konta, więc myślę że nie będzie problemu ze znalezieniem oszusta. W obecnych czasach chyba tylko idioci robią wałki na Allegro. Oj nie bądź taki pewny. Konta allegro z aktywną sprzedażą można nabyć za "parę" złotych. Nie chcę podpowiadać potencjalnym oszustom, ale grunt do kręcenia wałków jest bardzo duży. RE: Kasa poszła, a laptopa nie ma, czyli zakupy na Alledrogo - Michał11118 - 31-08-2016 11:08 Dobrze, ale konto w banku już nie tak łatwo zdobyć. Czy skoro płaciłem poza allegro to załape się na program ochrony kupujących? Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka RE: Kasa poszła, a laptopa nie ma, czyli zakupy na Alledrogo - twardy - 31-08-2016 12:02 Cytat:Jednym z najważniejszych warunków skorzystania z Programu Ochrony Kupujących jest zgłoszenie sprawy na Policję i dostarczenie nam pisemnego postanowienia o wszczęciu dochodzenia/śledztwa w odpowiednim terminie. http://faq.allegro.pl/24555/24549/26299/warunki-skorzystania-z-pok Zeby nawet takich podstawowych rzeczy nie umiec znalezc... nie dziwie sie, ze ludzie kantuja innych, po prostu sami sie pchacie. RE: Kasa poszła, a laptopa nie ma, czyli zakupy na Alledrogo - Obywatel - 31-08-2016 20:08 (31-08-2016 12:02)twardy napisał(a):Cytat:Jednym z najważniejszych warunków skorzystania z Programu Ochrony Kupujących jest zgłoszenie sprawy na Policję i dostarczenie nam pisemnego postanowienia o wszczęciu dochodzenia/śledztwa w odpowiednim terminie. Niestety, jestem po czyszczeniu skrzynki. Dostałem odpowiedź od allegro, iż skoro przelew poszedł bezpośrednio na konto, Oni NIC nie mogą zrobić. Pozostaje zgłoszenie na Policję. RE: Kasa poszła, a laptopa nie ma, czyli zakupy na Alledrogo - lolek95 - 31-08-2016 20:22 Miałem taka sytuacje z PS4 dwa lata temu.. Po pierwsze policja - wydruki rozmów, numer aukcji, korespondencja z Allegro, potwierdzenie przelewu. Po miesiącu Allegro wysłało mi zwrot kasy, a typa znaleźli po pół roku i wsadzili do paki za recydywę na dwa lata. RE: Kasa poszła, a laptopa nie ma, czyli zakupy na Alledrogo - sulliwan93 - 31-08-2016 20:47 Rob spor allegro, zadzwon do niego grozac policja. Jesli nie pomoze, to na policje zglaszasz z dokumentami tj. rozmowy, dowody kupna i zaplaty. Nawet jak policja nie zalatwi, to wysylasz do allegro ze zglosiles i moga Ci oddac w ciagu miesiaca z racji POK. Wiecej info tu: http://faq.allegro.pl/artykul/26317/jak-zlozyc-zawiadomienie-o-przestepstwie RE: Kasa poszła, a laptopa nie ma, czyli zakupy na Alledrogo - ania_p56 - 31-08-2016 20:50 Ja też miałem niestety kiepską sytuację parę lat temu z allegro. Kupiłem od gościa komputer stacjonarny za 2000złoty ale jak się domyślacie komputera nie dostałem. Sprawa była zgłoszona na policję ale niestety nie dali rady nic z tym zrobić. Konto bankowe oraz konto allegro było na zmyślone dane które nie istniały w systemie. A 2000złoty z tego konta zostały przelane zaraz po mojej wpłacie na jakiś zagraniczny bank niewyjaśnionego pochodzenia. Niestety pieniędzy nie odzyskałem i już pewnie nie odzyskam |