![]() |
Zarabianie jako niepełnoletni - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Zarabianie jako niepełnoletni (/Temat-Zarabianie-jako-niepelnoletni-137191) Strony: 1 2 |
RE: Zarabianie jako niepełnoletni - themate0 - 21-08-2016 00:39 (21-08-2016 00:26)manetros napisał(a):(20-08-2016 23:45)sulliwan93 napisał(a): Nie masz 18, lat wiec póki co zarabiaj dla siebie, a nie państwa i polskiej patologii socjalnej 'Słyszałem o takich" co jeszcze za czasów niepełnoletności zaczęli zarabiać pieniądze z rzędu 1-2k zł miesięcznie przez internet. Aktualnie dalej zarabiają przez internet w inny sposób ale podobne pieniądze i ogółem przez cały okres swojej 'działalności' nie zapłacili ani grosza podatku. Minęło już ile? 6-7 lat i żadnego problemu z urzędem skarbowym nie mieli. Nie namawiam tutaj oczywiście do nieodprowadzania podatku itp. ale osobiście za bardzo się straszy ludzi tekstami typu: "urząd skarbowy się dowie i zobaczysz" RE: Zarabianie jako niepełnoletni - manetros - 21-08-2016 00:44 (21-08-2016 00:39)themate0 napisał(a):(21-08-2016 00:26)manetros napisał(a):(20-08-2016 23:45)sulliwan93 napisał(a): Nie masz 18, lat wiec póki co zarabiaj dla siebie, a nie państwa i polskiej patologii socjalnej Wiem, że wiele jest takich ludzi, ale na allegro nie brakuje donosicieli. Myślisz, że warto ryzykować? RE: Zarabianie jako niepełnoletni - themate0 - 21-08-2016 01:01 szczerze mówiąc to na allegro nigdy nic nie sprzedawałem, musisz poszukaj w google historii innych osób na temat allegro bez działalności lub jako nieletni, przeróżnych głoszeń do US itp. itd. jeśli chcesz kupować taniej klucze/gifty do gier i odsprzedawać drożej na allegro to pamiętaj, że będziesz miał dużo problemów z niby 'niedziałającymi kluczami' czy wymuszeń że klucz nie działa i klient chce zwrotu pieniędzy, a ty nie wiesz czy klucz faktycznie nie działał. RE: Zarabianie jako niepełnoletni - manetros - 21-08-2016 01:54 (21-08-2016 01:01)themate0 napisał(a): szczerze mówiąc to na allegro nigdy nic nie sprzedawałem, musisz poszukaj w google historii innych osób na temat allegro bez działalności lub jako nieletni, przeróżnych głoszeń do US itp. itd. Dlatego będę sprzedawać jak już to konta z grą dzięki czemu zawsze mogę to sprawdzić i wszystko musi działać. RE: Zarabianie jako niepełnoletni - szymong - 22-08-2016 14:26 Sprzedawaj minecrafta na allegro ![]() RE: Zarabianie jako niepełnoletni - themate0 - 22-08-2016 21:13 ta, tak samo jak kiedyś ( może dalej) ludzie sprzedawali konta steam, które można za darmo zrobić RE: Zarabianie jako niepełnoletni - rachman - 22-08-2016 21:49 Cytat:Minęło już ile? 6-7 lat i żadnego problemu z urzędem skarbowym nie mieli.Tylko czego to dowodzi? Bo gwarancji że akurat on pecha/życzliwego/wtopy nie będzie miał nie daje najmniejszej. Cytat:Nie namawiam tutaj oczywiście do nieodprowadzania podatku itp. ale osobiście za bardzo się straszy ludzi tekstami typu: "urząd skarbowy się dowie i zobaczysz"Nie myl straszenia z informowaniem - ktoś chce coś wiedzieć na jakiś temat to się mówi jak powinno się robić a czy weźmie pod uwagę FAKTY czy będzie wolał jednak ryzykować i kombinować to już przecież tylko jego decyzja. Konsekwencje tylko on poniesie i większym świństwem byłoby przed nim je ukrywać niż mu o nich wspominać. Wolałbyś by nikt Cię nie uprzedził że grożą konsekwencje w jakimś temacie który dopiero poznajesz? Ty może tak ale większość ludzi woli wiedzieć i samodzielnie decydować czy chce działać legal czy nie bardzo legalnie, rozumiesz... ![]() Jako nieletni możesz się pobawić bitcoinami. Coś uskubać, zainwestować, mnożyć itd. Może jakieś reklamowanie albo marketing szeptany, pisanie tekstów, wykonywanie zadań? Niektóre serwisy przynajmniej kiedyś płaciły doładowaniami i nie weryfikowały pełnoletności... RE: Zarabianie jako niepełnoletni - Dzipsiok87 - 22-08-2016 23:04 Dużo nieletnich robi Revshary + wypłaty w BTC. Ogólnie chyba BTC to taki sposób na obejście tych rzeczy |