Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Zarabianie jako niepełnoletni - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33)
+--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248)
+--- Wątek: Zarabianie jako niepełnoletni (/Temat-Zarabianie-jako-niepelnoletni-137191)

Strony: 1 2

RE: Zarabianie jako niepełnoletni - themate0 - 21-08-2016 00:39

(21-08-2016 00:26)manetros napisał(a):  
(20-08-2016 23:45)sulliwan93 napisał(a):  Nie masz 18, lat wiec póki co zarabiaj dla siebie, a nie państwa i polskiej patologii socjalnej Big Grin

Gdy się urząd skarbowy przyczepi to już nie będzie tak ciekawie. Big Grin

'Słyszałem o takich" co jeszcze za czasów niepełnoletności zaczęli zarabiać pieniądze z rzędu 1-2k zł miesięcznie przez internet. Aktualnie dalej zarabiają przez internet w inny sposób ale podobne pieniądze i ogółem przez cały okres swojej 'działalności' nie zapłacili ani grosza podatku.

Minęło już ile? 6-7 lat i żadnego problemu z urzędem skarbowym nie mieli.
Nie namawiam tutaj oczywiście do nieodprowadzania podatku itp. ale osobiście za bardzo się straszy ludzi tekstami typu: "urząd skarbowy się dowie i zobaczysz"

RE: Zarabianie jako niepełnoletni - manetros - 21-08-2016 00:44

(21-08-2016 00:39)themate0 napisał(a):  
(21-08-2016 00:26)manetros napisał(a):  
(20-08-2016 23:45)sulliwan93 napisał(a):  Nie masz 18, lat wiec póki co zarabiaj dla siebie, a nie państwa i polskiej patologii socjalnej Big Grin

Gdy się urząd skarbowy przyczepi to już nie będzie tak ciekawie. Big Grin

'Słyszałem o takich" co jeszcze za czasów niepełnoletności zaczęli zarabiać pieniądze z rzędu 1-2k zł miesięcznie przez internet. Aktualnie dalej zarabiają przez internet w inny sposób ale podobne pieniądze i ogółem przez cały okres swojej 'działalności' nie zapłacili ani grosza podatku.

Minęło już ile? 6-7 lat i żadnego problemu z urzędem skarbowym nie mieli.
Nie namawiam tutaj oczywiście do nieodprowadzania podatku itp. ale osobiście za bardzo się straszy ludzi tekstami typu: "urząd skarbowy się dowie i zobaczysz"

Wiem, że wiele jest takich ludzi, ale na allegro nie brakuje donosicieli. Myślisz, że warto ryzykować?

RE: Zarabianie jako niepełnoletni - themate0 - 21-08-2016 01:01

szczerze mówiąc to na allegro nigdy nic nie sprzedawałem, musisz poszukaj w google historii innych osób na temat allegro bez działalności lub jako nieletni, przeróżnych głoszeń do US itp. itd.

jeśli chcesz kupować taniej klucze/gifty do gier i odsprzedawać drożej na allegro to pamiętaj, że będziesz miał dużo problemów z niby 'niedziałającymi kluczami' czy wymuszeń że klucz nie działa i klient chce zwrotu pieniędzy, a ty nie wiesz czy klucz faktycznie nie działał.

RE: Zarabianie jako niepełnoletni - manetros - 21-08-2016 01:54

(21-08-2016 01:01)themate0 napisał(a):  szczerze mówiąc to na allegro nigdy nic nie sprzedawałem, musisz poszukaj w google historii innych osób na temat allegro bez działalności lub jako nieletni, przeróżnych głoszeń do US itp. itd.

jeśli chcesz kupować taniej klucze/gifty do gier i odsprzedawać drożej na allegro to pamiętaj, że będziesz miał dużo problemów z niby 'niedziałającymi kluczami' czy wymuszeń że klucz nie działa i klient chce zwrotu pieniędzy, a ty nie wiesz czy klucz faktycznie nie działał.

Dlatego będę sprzedawać jak już to konta z grą dzięki czemu zawsze mogę to sprawdzić i wszystko musi działać.

RE: Zarabianie jako niepełnoletni - szymong - 22-08-2016 14:26

Sprzedawaj minecrafta na allegro Big Grin 3zł za konto

RE: Zarabianie jako niepełnoletni - themate0 - 22-08-2016 21:13

ta, tak samo jak kiedyś ( może dalej) ludzie sprzedawali konta steam, które można za darmo zrobić

RE: Zarabianie jako niepełnoletni - rachman - 22-08-2016 21:49

Cytat:Minęło już ile? 6-7 lat i żadnego problemu z urzędem skarbowym nie mieli.
Tylko czego to dowodzi? Bo gwarancji że akurat on pecha/życzliwego/wtopy nie będzie miał nie daje najmniejszej.

Cytat:Nie namawiam tutaj oczywiście do nieodprowadzania podatku itp. ale osobiście za bardzo się straszy ludzi tekstami typu: "urząd skarbowy się dowie i zobaczysz"
Nie myl straszenia z informowaniem - ktoś chce coś wiedzieć na jakiś temat to się mówi jak powinno się robić a czy weźmie pod uwagę FAKTY czy będzie wolał jednak ryzykować i kombinować to już przecież tylko jego decyzja. Konsekwencje tylko on poniesie i większym świństwem byłoby przed nim je ukrywać niż mu o nich wspominać. Wolałbyś by nikt Cię nie uprzedził że grożą konsekwencje w jakimś temacie który dopiero poznajesz? Ty może tak ale większość ludzi woli wiedzieć i samodzielnie decydować czy chce działać legal czy nie bardzo legalnie, rozumiesz... Wink

Jako nieletni możesz się pobawić bitcoinami. Coś uskubać, zainwestować, mnożyć itd. Może jakieś reklamowanie albo marketing szeptany, pisanie tekstów, wykonywanie zadań? Niektóre serwisy przynajmniej kiedyś płaciły doładowaniami i nie weryfikowały pełnoletności...

RE: Zarabianie jako niepełnoletni - Dzipsiok87 - 22-08-2016 23:04

Dużo nieletnich robi Revshary + wypłaty w BTC. Ogólnie chyba BTC to taki sposób na obejście tych rzeczy