Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Obecna sytuacja polityczna - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10)
+---- Dział: Ciekawe Dyskusje (/Forum-Ciekawe-Dyskusje-328)
+---- Wątek: Obecna sytuacja polityczna (/Temat-Obecna-sytuacja-polityczna-134046)

Strony: 1 2

RE: Obecna sytuacja polityczna - Verb22 - 03-06-2016 01:57

Bidbar w jakiej ty rzeczywistości żyjesz? PIS to nie jest partia katolicka. Kaczyński to jest agnostyk, kiedys w wywiadzie przyznał. Pis to partia neobolszewicka z rysami totalitaryzmu o czym świadczą ustawy które przepychają, a religia służy im aby prać mózgi obywateli. Kto na nich głosował? Mohery i bezrobotni.

RE: Obecna sytuacja polityczna - rachman - 03-06-2016 02:30

Cytat:Kto na nich głosował? Mohery i bezrobotni.
O przepraszam ale nie uogólniaj i nie obrażaj bezrobotnych. Znam wielu i d nie sprzedali Wink

RE: Obecna sytuacja polityczna - Oskarox - 03-06-2016 12:23

(02-06-2016 22:32)Bidbar96 napisał(a):  @rachman

Kosciol Katolicki stoi na strazy wartosci moralnych i dobytku kulturowego europy. Jesli choc troche myslisz i znasz historie to wiesz o czym mowie, jesli nie nie bede sie wglebial w temat bo nie zrozumiesz. Od dawna odgrywał wazną role polityczna (patrz, tu dowód na to ze jednak potrafie oddzielic wiare od instytucji kosciola) Tymi wartosciami i dobytkiem kulturowym pozwole sobie nazwac rodzine (kobieta+mezczyzna+dzieci) patriotyzm, poszanowanie prawa do zycia (sprzeciwianie sie eutanazji) i wiele innych. Osobami które wlasnie NIE POTRAFIĄ rozdzielic wiary a instytucji kosciola są w wiekszosci lewakami.
Wyobraz sobie ze w boga nie wierze, do kosciola nie chodze a szanuje tą instytucje tak samo jak szanuje rodzona matke.

"kim ty jestes by wyrzucac kogos z wlasnej ojczyzny" ?
a kim jestes ty by w tak pogardliwy sposob mowic o mnie?

@Oskarox

Jakie to smutne ze wyrazanie swoich pogladow moze spotkac sie z okresleniem o niedojrzalosci.
Moze ty wyrazisz swoje i wtedy mi pozwolisz ocenic hm? Chyba ze sie wstydzisz?

@radek0389
Znamienne, nazywac kogos pogardliwie 'pisowcem' a sam PIS utozsamiac tylko z KaczynskimSmile
Podaj mi choc jedną alternatywe z obecnej sceny politycznej. Nie wymieniaj zadnych malych ugrupowan ktore nawet nie istnieją w mediach (bez tego mogą pikietowac codziennie w kazdym miescie i tak nikt na nich nie zaglosuje)

@Czmiel
Tak? A w jaki sposób?

Co do Twojego zarzutu z moją stronę. Nie krytykuję tego, że wyrażasz swoje poglądy. Krytykuję tylko i wyłącznie sposób w jaki to robisz. Niestety, taka zjadliwa retoryka pokroju ,,jak wam KK przeszkadza to jedźcie się modlić do Allaha"; cechuje głównie ludzi młodych. Odwołałeś się do historii i jako człowiek, który niebawem skończy studia historyczne mogę Cię zapewnić, że owszem - religie odegrały olbrzymią rolę w historii całego świata, ale ta rola nie zawsze była taka ,,różowa". Wymieniając z głowy - Noc Św. Bartłomieja lub palenie na stosie ,,heretyków" pokroju Jana Husa. Zachęcam do lektury Undecided

Edit. - Chyba stwierdzenie rachmana będzie tutaj najlepszym podsumowaniem - nie wszystko jest czarno białe Smile

RE: Obecna sytuacja polityczna - mikuss - 03-06-2016 12:33

(03-06-2016 02:30)rachman napisał(a):  
Cytat:Kto na nich głosował? Mohery i bezrobotni.
O przepraszam ale nie uogólniaj i nie obrażaj bezrobotnych. Znam wielu i d nie sprzedali Wink

A ja znam wiele osób którzy dali się nabrać na slogan "dobra zmiana" a teraz się w łepecisko pukają co najlepszego zrobili dopuszczając popis do władzy.
Zapomnieli ludzie co popis wyprawiało przed 2 kadencjami PO, teraz nadrobią zaległości za okres skróconej kadencji i przerwy 8 lat, wszystko pędzikiem robią bo już 3 lata zostało a zdają sobie sprawę, że na następnych wyborach może się stać z nimi to co z sld czyli w ogóle być poza rządem a nie w rządzie.
We fracnji jak jest dzisiaj ? Ich stopa życiowa w stosunku zarobki a koszty życia jest o 23x lepsza jak w polsce a zmiany w prawie pracy na gorsze dla pracowników z jaką reakcją społeczną obecnie się spotkały ? Tam grupy zawodowe też są skłócone ale jak przychodzi co do czego to razem idą na ulicę i protestują walcząc o swoje i swój byt. A w polsce ? Tak wszystkich przez 25 lat skłócili że nie ma siły by wszyscy się zjednoczyli i walczyli o swoje. Komuna jaka była taka była ale wszelkie zmiany na niekorzyść ludzi pracujących od razu były rozstrzygane ogólnopolskimi strajkami milionów na ulicach tak jak dzisiaj we francji.

RE: Obecna sytuacja polityczna - daniel42na - 03-06-2016 12:43

Przewertuj sobie internet pod hasłem "przeszedł z PiS do PO" lub "przeszedł z PO do PiS" i zrozum, że to są 2 partie żyjące w symbiozie. Bez poglądów, bez ideologii i bez konkretnego programu.
Utożsamianie się z jednymi lub drugimi to strata Twojego cennego czasu, nie warto poświęcać go za wiele na politykę, zostaw to sobie jak będziesz staruszkiem.

Cytat:1. Zadnych ograniczen wolnosci nie ma, karty SIM w kiosku na dowód osobisty,
Zaprzeczasz troche samemu sobie. Wprowadzanie "karty na dowód" to jest właśnie ograniczenie wolności. Może ja kolekcjonuje karty sim i lubie na nie patrzeć? Nie moge tego robić?
Wiesz.. każde ograniczenie wolności jest tłumaczone "dobrem ogółu" i ludzie to łykają, ale wyobraź sobie, że kiedyś zechcą obciąć Ci penisa, bo to może być Twoje narzędzie gwałtu. Albo wprowadzą kontrolę ilości noży w domach, bo po co więcej niż 1? 1 wystarczy. Na dowód. I pozwolenie. Ostatnio facet zaatakował 2 policjantów nożem, to takie groźne narzędzie.
Komputer też jest groźny, można za jego pośrednictwem kogoś obrazić, np. jarka albo donalda. Proponuje wprowadzić więc likwidacje wszelkiej anonimowości, delegalizację VPN i podobnych wynalazków a następnie wprowadzenie powszechnie dostępnego rejestru adresów IP - do każdego przypisując PESEL i nazwisko właściciela. Przecież nikt, kto jest dobrym obywatelem na tym nie ucierpi. W imię dobra ogółu tak zróbmy. Przy okazji proponuję delegalizację nicków i zamiast nich posługiwanie się zestawem imie/nazwisko/pesel. Tak będzie bezpieczniej.

Cytat:o ACTA to juz zapomnieli?
Jasne, że nikt nie zapomniał, ale usprawiedliwać jednych bo "tamci robili gorzej" jest słabe. Jednych i drugich należy potępiać za złe zachowania.

Cytat:Placenie 500zl matce która wychowuje samotnie trójke dzieci i zarabia na etacie 1200-1300 TAK
Dlaczego tak? To idźmy dalej, płaćmy każdemu komu dzieje się krzywda i niesprawiedliwość. Czemu kryterium mają być akurat dzieci a nie np. choroby?

RE: Obecna sytuacja polityczna - rachman - 03-06-2016 18:19

@mikuss też znam sporo takich osób co nie zmienia że jak żartobliwie napisałem - nie powinno się uogólniać - nadal jest aktualne Smile Ludzie są różni i zarówno wśród bezrobotnych jak i wśród pracujących są tacy co świadomie głosowali, dali się zmanipulować lub głosowali byle by peło nie doszło ponownie do władzy.
Uogólnienie że na pis głosowali bezrobotni jest zbyt ogólne i np. mnie osobiście obraża (ale bez spiny oczywiście Wink ). Nie głosowałem na pis choć jestem bezrobotny. Jednym słowem tamto stwierdzenie jest fałszywe i o to mi chodzi tylko w wypowiedzi Verb22 Smile

RE: Obecna sytuacja polityczna - Nubit - 22-09-2022 12:43

Co sądzicie o obecnej sytuacji energetycznej? Sam jestem w trakcie budowania domu, zastanawiałem się nad rezygnacją z kominka ale aktualnie zastanawiam się czy go nie robić.

RE: Obecna sytuacja polityczna - itmaster - 23-09-2022 11:46

No, pompa ciepła to ma chyba sens jedynie, gdy się ma na dachu PV.