Uwaga na użytkownika 12qwas - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +--- Wątek: Uwaga na użytkownika 12qwas (/Temat-Uwaga-na-uzytkownika-12qwas-133765) |
RE: Uwaga na użytkownika 12qwas - krutek90 - 27-05-2016 19:50 (27-05-2016 19:45)jamroczik napisał(a): W moim przypadku oszustwo na prawie 200zł Współczuję, u mnie zdecydowanie mniejsza kwota. Ale mam wielką nadzieję że bank cofnie blokadę z karty i zwróci środki, gdyż nie ważne jaka kwota ale ciężko i uczciwie zarobione pieniądze. RE: Uwaga na użytkownika 12qwas - Xanthi - 27-05-2016 20:09 Ode mnie chciał kupić kody PSC, zarezerwował sobie zakup, potem napisałem PW czy bierze czy nie, odpisał że tak i żebym mu wysłał kody, więc już alert mi się załączył że jakiś scammer Powiedziałem żeby wysłał kasę na Paypal, ale nie odpisał Nie dałem się oszukać, bo nie wysyłam 1-szy jako sprzedający RE: Uwaga na użytkownika 12qwas - krutek90 - 27-05-2016 20:19 To nieźle, jednak dobre miałem przeczucie z tym przeglądaniem profilu Fallriv przez tego oszusta, użytkownik Fallriv również został przez niego oszukany na ponad 2k zł. RE: Uwaga na użytkownika 12qwas - Obywatel - 27-05-2016 20:22 Typek pisał do mnie, iż ma 1.5 BTC na zbyciu. Nalegał na szybką płatność. RE: Uwaga na użytkownika 12qwas - Begrezen - 27-05-2016 20:29 serio, jak można zaufać komuś, kto ma naziste w avatarze w dodatku, naziste, który je banana wystarczyło być patriotą przez tą jedną chwilę i nie dalibyscie się oszukać RE: Uwaga na użytkownika 12qwas - Fallriv - 27-05-2016 20:33 Zostałem oszukany jak już wiecie - kwota to 540$, czyli sporo. Czuje się tak zły, że masakra. Już w trakcie wymiany miałem jakieś dziwne przeczucie i podejrzenia, ale cóż... naiwny człowiek i to bardzo, mimo że dorosły. Jak teraz czytam tą rozmowę i analizuje fakty, to się czuje jak idiota... No i mam za swoje, spieszyło mi się bo nie chciało się czekać na weryfikację konta na magneticexchange. Swoją drogą co ten człowiek ma w głowie? Przecież to logiczne, że od razu zgłosimy czy to na Skrillu czy Netellerze i poblokują te środki i konta. Problemów tylko na robił, a raczej nie zdążył nawet wypłacić. Od razu dzwoniłem do UK do Netellera i sprawę zgłosiłem, moje konto zawieszone do wyjaśnienia sytuacji, jego też pewnie. Poniżej zapis rozmowy na gg, numer ten sam co innym podał: RE: Uwaga na użytkownika 12qwas - Assasinoo - 27-05-2016 20:41 Wydawał się podejrzany, bo sam chciałem kupić od niego BTC, ale na starcie miałem czerwoną lampkę, a gość chciał bym to ja pierwszy wysyłał, więc olałem go. Swoją drogą, jeśli prowizja wynosi 7% od wpłat kartą kredytową, to chyba nie robi różnicy czy wpłata 250 czy 500, bo to od kwoty nadal 7% i tyle samo wyjdzie :| + numer gg świeżo założony, zawsze lepiej jeśli nr jest kilkuletni i ma jakąś historię w google, bo np. można w ten sposób gościa odnaleźć, lipa 2k, ale może support nettelera zaradzi coś... RE: Uwaga na użytkownika 12qwas - Fallriv - 27-05-2016 20:44 Zdecydowałem się na transakcję, bo konto na forum wydawało się legitne. A numeru gg nie przyszło mi do głowy szukać w google w sumie Neteller bardzo prawdopodobnie, że zwróci mi w końcu środki, ale z tego co czytam, to potrwać może nawet pół roku. Przydałoby się sprawę i tak na policję zgłosić, mogą dojść kto się logował ostatnio na ten numer gg i z jakiego IP i tak dalej. Tak samo administracja tego forum chyba może sprawdzić jakie IP się logowało na użytkownika? Znając życie, to jakiś gimbus i tylko sobie i nam problemów narobił. RE: Uwaga na użytkownika 12qwas - Hopekk94 - 27-05-2016 20:47 w sumie jak sie teraz nauczy przez przypał z policja to moze mu si eodechce robic ludzi w konia. co innego na 50 zl ale na ponad 1,5k PLN... RE: Uwaga na użytkownika 12qwas - Fallriv - 27-05-2016 20:48 2240zł dokładnie |