Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Wiadomości (/Forum-Wiadomosci-117) +--- Wątek: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! (/Temat-Starter-z-Karta-SIM-tylko-na-dowod-133583) |
RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - krutek90 - 24-05-2016 21:02 Dlatego trzeba zamawiać darmowe startery i aktywować na rok RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - Takimyk - 24-05-2016 21:50 (24-05-2016 20:33)malena napisał(a): Spójrzcie na to z szerszej perspektywy. Gdy ktoś Was zacznie nękać.., ja kilka razy w życiu zmieniałam numer telefonu, wykrycie sprawcy było niemożliwe, a to nic nieprzyjemnego otrzymywać głuche telefony, kilkadziesiąt sms- ów. Nie My pierwsi.. Wydaje mi się, że jeżeli ktoś ma na Ciebie tak mocne uczulenie to raczej po wprowadzeniu nowych przepisów nie pójdzie do saloniku play czy tam orange po nowiutką kartę sim którą zarejestruje na swoje dane, czy skorzysta z numeru już zarejestrowanego na swoje dane, po to aby Cię dręczyć telefonicznie, to byłby czysty absurd Twoja teoria jest trochę, wybacz, ale śmieszna, równie dobrze złodziej może okraść bank z kominiarką na głowie i koszulką z dużym nadrukiem na którym widnieje jego Pesel wraz adres przebywania, miałoby to sens ? (24-05-2016 21:02)krutek90 napisał(a): Dlatego trzeba zamawiać darmowe startery i aktywować na rok Można też kupić sobie na jebaju prepaida z kraju EU w którym takiego obowiązku nie ma. RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - marcel_kk - 25-05-2016 14:44 (24-05-2016 21:02)krutek90 napisał(a): Dlatego trzeba zamawiać darmowe startery i aktywować na rok @[krutek90] starszy to Ty będziesz, ale mądrzejszy już nigdy. Zacznij rozróżniać czym się różni aktywacja od rejestracji. RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - twardy - 25-05-2016 14:53 Jemu pewnie chodzi o to, ze kupujac i aktywujac teraz, dluzej bedziemy sie cieszyc aktywna karta SIM. W dniu wejscia tej ustawy (jesli w ogole...) nowe karty bedzie trzeba rejestrowac przy aktywacji w salonie a stare juz aktywowane... bedziemy miec pol roku (czy jakos tak...) na ich akywacje. RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - krutek90 - 25-05-2016 15:11 @twardy, dokładnie RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - MoneyFetish - 31-05-2016 14:05 Pisałem o tym temacie ostatnio w moim dzienniku. Generalnie jesszcze nie wiadomo jak bedzie wygladac rejestracja aktualnytch kart (30 mln sztuk). Napisałem w tej sprawie międzyinnymi do nju, poniżej odpowiedź: Cytat:"Witam, Czyli, rejestrując teraz online bedziesz mial aktywna karte po okresie karencji. :-) RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - petroskis89 - 31-05-2016 15:00 siema kupiłem 10 starterow co myślicie mam je aktywac dzisiaj wszystkie 10 i aktywować na rok czy co ?? RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - twardy - 31-05-2016 15:06 Zadzwon do sejmu i sie zapytaj. RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - twardy - 07-06-2016 19:38 http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-rusza-rejestracja-kart-prepaid-powod-ustawa-antyterrorystycz,nId,2214427 To to ten tego... RE: Starter z Kartą SIM tylko na dowód ! - twardy - 15-06-2016 12:07 http://www.bankier.pl/wiadomosc/Zakup-telefonu-na-karte-po-wejsciu-w-zycie-ustawy-antyterrorystycznej-7412278.html Jak dobrze (raczej zle...) pojdzie to od lipca nie bedzie mozna kupic starteru bez podania danych osobowych... |