Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
hosting pod forum - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358)
+--- Dział: Hostingi i Serwery (/Forum-Hostingi-i-Serwery-359)
+--- Wątek: hosting pod forum (/Temat-hosting-pod-forum-130215)

Strony: 1 2

RE: hosting pod forum - Admin - 08-03-2016 19:45

Wszystko zależy od strony/forum zwykł hosting może bez problemu zezwolić na ruch rzędu wspomnianych 10 tys odsłon dziennie... dziwie się że na podstawie maszyny szacujecie możliwy ruch na stronie nie znając ani jej silnika ani jej podstaw/templatki. Skoro to nowe forum to nie ma co inwestować, kup zwykły hosting, jak będzie za mało to migracja to przecież kilkanaście minut roboty.

Po temacie widać że autor dopiero raczkuje w tym temacie, niech zacznie od prostego hostingu na linuxpl.com może też skorzystać z najtańszych pakietów a w razie potrzeby migrować na wyższe, pomogą mu technicznie w razie problemów. Jak tniesz koszty to domene i za 0 zł zamówisz, dopiero przedłużenie będzie mniej korzystne, no ale to dopiero za rok więc będziesz mógł ocenić czy jest sens dalej inwestować w temat.

RE: hosting pod forum - zoebarnes - 08-03-2016 20:20

"Dyszka" dziennie to jednak trochę dużo jak na zwykły współdzielony hosting. Fakt, ciężko oszacować jest możliwości jeśli nie wiemy jakiego skryptu będzie używał .pvo. Zakładałem typową instalację MyBB/PHPBB z MySQL na Apache, która mówiąc krótko najwydajniejsza nie jest. Proponowałem Arubę, bo to KVM na całkiem dobrym sprzęcie i za przyzwoitą cenę (swoją drogą, koszt jest niższy niż nie jednego hostingu WWW).

Domena za 0 zł to trochę strzał w stopę, bo przedłużenie jest najczęściej dwukrotnie droższe niż u innych rejestratorów, u których na początek trzeba zapłacić tych paręnaście złotych.

Kiedyś trzeba zacząć i myślę, że lepiej od razu zająć się zapleczem strony. Gotowe rozwiązanie może i wygodne, nie daje swobody maszyny wirtualnej czy serwera dedykowanego.

RE: hosting pod forum - .pvo - 08-03-2016 20:34

Dokładnie interesuje mnie ten phpbb na poczatek moze później sie na coś lepszego przejdzie jesli koszty beda sie kalkulowac
Chyba ze polecicie mi jakis lzejszy skrypt do budowy forum z jakimś Panelem admina. Czatów i innych wodotryskow nie przewiduje bo ma to dzialac w miare plynnie

RE: hosting pod forum - Leśniczy - 08-03-2016 22:20

Super pomysł polecać nowicjuszowi VPSa. Zapłaci cztery zeta miesięcznie, a kto mu go skonfiguruje? Kto mu to ogarnie jak coś się posypie?

Słuchajcie Admina, dobrze gada. W MyDevil'u za 15 zeta miesięcznie (12 zeta ze zniżką) jest hosting o parametrach tego VPSa. Moim zdaniem wystarczy w zupełności na kilka tys. UU i kilkanaście tysięcy wyświetleń dziennie, chociaż te kilkanaście tysięcy to zupełna abstrakcja przy nowym forum, które do tej pory stało na hostingerze, a autor tematu jak sam przyznaje nie zamierza pakować w nie kasy na nie wiadomo jaki marketing. A zawsze można przejść na większy pakiet.

Domeny - polecam aftermarket, bezproblemowo tam jest, nie ma żadnych wygibasów przy cesji, jeśli chciałbyś sprzedać i przekazać komuś domenę, a ceny przyzwoite. Jeśli natomiast będziesz szukał domeny za "0zł" to wybierz jedno: Albo teraz nie płacisz nic, a chcąc ją przedłużyć za rok zapłacisz koło stówy, albo płacisz teraz 15-18 zeta, a za rok 60.

RE: hosting pod forum - lolko89 - 25-03-2016 14:54

cyberbunker.net