Wybór ryczałtu jako formy opodatkowania- suby i inne - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Wybór ryczałtu jako formy opodatkowania- suby i inne (/Temat-Wybor-ryczaltu-jako-formy-opodatkowania-suby-i-inne-127461) Strony: 1 2 |
RE: Wybór ryczałtu jako formy opodatkowania- suby i inne - mativip - 25-10-2016 23:37 a ja mam pytanie z innej beczki, jeśli rozpoczęło się zarabianie bez wybrania ryczałtu z "zapałem" do zapłacenia podatku 18% od całych kwot to z jakiego PITa należy skorzystać? czy jest taka możliwość w przyszłym roku? (mam na mysli, że zarabiam a konkretniej dorabiam bo nie są to zbyt wysokie dochody) dopiero od tego roku, a że w kwestii zarabiania w sieci byłem nowy to spóźniłem się z wyborem ryczałtu do 20 stycznia i teraz chciałbym rozliczyć się na początku przyszłego roku z racji PITu 36? coś takiego słyszałem, że to z niego trzeba skorzystać. Pozdrawiam RE: Wybór ryczałtu jako formy opodatkowania- suby i inne - Huston - 23-11-2016 08:56 Pani w urzędzie kazała mi otworzyć DG na ryczałcie, gdyż tłumaczyła mi swoje paragrafy, że w innym przypadku jest to nielegalne. Nie miałem czasu się kłócić. Nie jest źle, całość założenia firmy jest prosta, księgowa robi większość fuchy za nas. Polecam działać w taki sposób, płacimy podatki i śpimy spokojniej ^^. RE: Wybór ryczałtu jako formy opodatkowania- suby i inne - joseph - 02-12-2016 09:45 (23-11-2016 08:56)Huston napisał(a): Pani w urzędzie kazała mi otworzyć DG na ryczałcie, gdyż tłumaczyła mi swoje paragrafy, że w innym przypadku jest to nielegalne. Nie miałem czasu się kłócić. Czyli co musiałeś otworzyć DG i płacisz te 8.5% na ryczałcie i dodatkowo ZUS? |