Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Paypal, a urzad skarbowy - tak wiem, temat wałkowany/ - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: Paypal, a urzad skarbowy - tak wiem, temat wałkowany/ (/Temat-Paypal-a-urzad-skarbowy-tak-wiem-temat-walkowany-126467)

Strony: 1 2

RE: Paypal, a urzad skarbowy - tak wiem, temat wałkowany/ - twardy - 30-12-2015 22:57

Poczytaj regulamin paypala - dowiesz sie tam, ze musza udzielac informacji organom skarbowym w danym kraju, jesli o takie owy organ wystapi. Ale to tak jak z twoim kontem bankowym, jesli nie bylo donosu, kontroli czy nieprawidlowosci to skarbowska nie wie co sie dzieje u ciebie na kontach.

RE: Paypal, a urzad skarbowy - tak wiem, temat wałkowany/ - rachman - 02-01-2016 20:35

Cytat:Ciekawe, niech mi urząd udowodni że pieniądze trzymam na paypalu,...
Dobre Smile Od kiedy to fiskus ma komukolwiek coś udowadniać... Wink Dostają donos i ty masz się tłumaczyć, nie oni. Mają prawne narzędzia by w razie potrzeby uzyskać informacje (między innymi) PayPal czy masz tam konto i co się tam dzieje. Jak nie ma donosu albo info od banku (czy skądinąd) że jakieś dziwne "ruchy" na koncie to raczej nie robią losowania kogo by tu sprawdzić ale to nie znaczy że jest się w 100% poza zasięgiem.

RE: Paypal, a urzad skarbowy - tak wiem, temat wałkowany/ - Kowal80 - 07-01-2016 10:26

Ja w listopadzie miałem kontrolę za 2012 rok. US dostał pismo od jednej z firm ile mi zapłaciła, oglądałem to pismo i było tam napisane m.in. że wypłata na paypal, musiałem pokazać wszystkie faktury za 2012 rok aby zgadzała się kwota którą podałem w picie i ta kwota którą podała ta firma. Babka powiedziała mi że oni mogą wysłać np. pismo do danej firmy w celu wyjaśnienia. Powiedziała też że często właśnie z zagranicy dostają nawet takie informacje z kilkuletnim opóźnieniem.