Gdzie otworzyć firmę? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Własna Firma (/Forum-Wlasna-Firma-447) +--- Dział: Działalność gospodarcza (/Forum-Dzialalnosc-gospodarcza-387) +--- Wątek: Gdzie otworzyć firmę? (/Temat-Gdzie-otworzyc-firme-125913) Strony: 1 2 |
RE: Gdzie otworzyć firmę? - kafu777 - 25-12-2015 11:42 Jeśli chodzi o kwestie związane z prawem hazardowym to chyba najlepiej na Cyprze. Sam osobiście nie zakładałem nigdy takiego biznesu ale byłem tam i widziałem ile tego jest na miejscu W internecie pewnie drugie tyle takich stron z siedzibą na Cyprze, musiałbyś wynająć jakieś małe pomieszczenie biurowe albo adres jakiś na Cyprze. RE: Gdzie otworzyć firmę? - siwrus1231 - 26-12-2015 11:02 Firma na Cyprze drogo wychodzi. Najpierw zobaczyłbym czy to sie sprawdzi... Mówie o założeniu firmy przez ludzi, którzy sie tym zajmują RE: Gdzie otworzyć firmę? - gregor1985 - 26-12-2015 14:48 Firma w UK zadziała tylko wtedy gdy będziesz ponad pół roku na ich ziemi. W przeciwnym wypadku urząd skarbowy się do ciebie dobierze. RE: Gdzie otworzyć firmę? - Obywatel - 17-01-2016 18:58 (26-12-2015 14:48)gregor1985 napisał(a): Firma w UK zadziała tylko wtedy gdy będziesz ponad pół roku na ich ziemi. W przeciwnym wypadku urząd skarbowy się do ciebie dobierze. Jeżeli chodzi o self-employed (sole trader), to wystarczy przebywać w UK. Możesz nawet otworzyć w dzień przybycia do UK. Jedyny wymóg, to adres. Nie wiem, jak się sprawa ma z działalością Ltd. |