Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Poradnik
Spam na grupach porady - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33)
+--- Dział: Poradniki dotyczące Zarabiania przez Internet (/Forum-Poradniki-dotyczace-Zarabiania-przez-Internet-279)
+--- Wątek:
Poradnik
Spam na grupach porady (/Temat-Spam-na-grupach-porady-125074)

Strony: 1 2 3

RE: Spam na grupach porady - lubiekeppa - 03-12-2015 17:59

Czyli zamiast tresci dac tylko linka ?

RE: Spam na grupach porady - Kickster - 03-12-2015 18:01

Zarobiony, nie ma reguły na to w sumie. Facebook ma takie fale banów co dwa tygodnie średnio, jeden dzien mozesz spamic kontem na 100 grup i nic, a zaraz na drugi dzien po dwóch postach dostajesz bana. I najważniejsza sprawa, zależy czym spamisz. Jeżeli materiał jest wiarygodny i ludzie to komentują i lajkują to konta dłużej trzymają.

RE: Spam na grupach porady - maciej101 - 03-12-2015 18:49

@[Zarobiony_Koles] od jakichś 2-3 dni jest tak, że na świeżym koncie nie możesz spostować więcej niż 20 grup naraz bo odrazu blokada na postowanie i dołaczanie do grup leci...

RE: Spam na grupach porady - szczesny - 03-12-2015 18:52

(03-12-2015 17:42)tidid napisał(a):  Wystarczy wrzucać posty co 45-60 sekund. No chyba, że coś w ciągu 2 dni się zmieniło, bo nowego konta akurat teraz nie robiłem

@[tidid]

Fejs wprowadził 2-3 dni temu apdejty

Teraz nawet w odstępach 60-120 sekund nie wrzucisz więcej jak 20-25 postów.

Testowalem na 20 kontach stażowych 3-4 letnich , każda grupa = inny link + unikalny opis i nic nie przechodzi. Zresztą to nie problem tylko u mnie większość osób które masowo od dawna wrzuca posty ma to samo, to jest nie do obejścia (chyba że ustawiasz daily z 15min) , oni nie blokują linków ani konta po prostu za samą aktywność i wrzucenie 20 linków (nawet jak wrzucałem linki z onetu) dostajesz bana na 7 dni na wrzucanie a posty lądują do kosza.

RE: Spam na grupach porady - maciej101 - 03-12-2015 19:04

(03-12-2015 18:52)szczesny napisał(a):  
(03-12-2015 17:42)tidid napisał(a):  Wystarczy wrzucać posty co 45-60 sekund. No chyba, że coś w ciągu 2 dni się zmieniło, bo nowego konta akurat teraz nie robiłem

@[tidid]

Fejs wprowadził 2-3 dni temu apdejty

Teraz nawet w odstępach 60-120 sekund nie wrzucisz więcej jak 20-25 postów.

Testowalem na 20 kontach stażowych 3-4 letnich , każda grupa = inny link + unikalny opis i nic nie przechodzi. Zresztą to nie problem tylko u mnie większość osób które masowo od dawna wrzuca posty ma to samo, to jest nie do obejścia (chyba że ustawiasz daily z 15min) , oni nie blokują linków ani konta po prostu za samą aktywność i wrzucenie 20 linków (nawet jak wrzucałem linki z onetu) dostajesz bana na 7 dni na wrzucanie a posty lądują do kosza.

Co z tego że 20 grup zaspamujesz bez bana jak drugiej serii z tego samego konta już nie puścisz na 100% przynajmniej nie w ten sam dzień - blokada

RE: Spam na grupach porady - aero2 - 03-12-2015 19:11

Zawsze spamowałem (nie suby) prędkością delay 0 w bocie od @[TechByte] ale od grudnia po 20-30 wysłanych postach od razu blokada na pisanie i posty znikają, czy jeszcze da się to obejść? Jaką prędkość delay najlepiej teraz jest ustawić? Ktoś już złamał ich nowy system limitów?

RE: Spam na grupach porady - erner - 03-12-2015 19:26

Tu nie chodzi o 1 czynnik a o wiele. Czas w jakim dodamy X postów, ogólnie ile dodaliśmy już postów, jaka jest nasza inna aktywność na koncie, czy nas zgłaszają. Myślę że facebook posiada statystyki do każdego konta i flaguje osobę podejrzaną a jeżeli podpadniemy kolejny raz to już jesteśmy weryfikowani przez człowieka a nie system.

RE: Spam na grupach porady - liliput00 - 03-12-2015 22:32

Mi się wydaje ze fb ma algortym który sprawdza co ile dodawany jest post bot ma ustawioną stałą wartość przez co jest wykrywany bo człowiek nie jest wstanie dodawać posta dokładnie z takim samym odstępem.

RE: Spam na grupach porady - szczesny - 03-12-2015 22:51

(03-12-2015 22:32)liliput00 napisał(a):  Mi się wydaje ze fb ma algortym który sprawdza co ile dodawany jest post bot ma ustawioną stałą wartość przez co jest wykrywany bo człowiek nie jest wstanie dodawać posta dokładnie z takim samym odstępem.

Mylisz się Lol

W botach do postowania ustawiasz granice daily 60-120 sekund i wysyla kazdorazowo co inna ilość sekund z tego przedziału więc to nie ma znaczenia.

RE: Spam na grupach porady - oglaszam - 04-12-2015 13:36

(03-12-2015 22:51)szczesny napisał(a):  
(03-12-2015 22:32)liliput00 napisał(a):  Mi się wydaje ze fb ma algortym który sprawdza co ile dodawany jest post bot ma ustawioną stałą wartość przez co jest wykrywany bo człowiek nie jest wstanie dodawać posta dokładnie z takim samym odstępem.

Mylisz się Lol

W botach do postowania ustawiasz granice daily 60-120 sekund i wysyla kazdorazowo co inna ilość sekund z tego przedziału więc to nie ma znaczenia.

Kiedyś to miało znaczenie. Teraz zdarza się, że po 1 poście jest ban na 3 tygodnie.
Konta stare 4 letnie po wszelkich weryfikacjach. Po prostu jakaś padaka się na fb zrobiła. Ale na pocieszenie mogę powiedzieć, że przez spam robi się ruch. Brak spamu - brak ruchu - ludzie uciekają - brak kasy. Kiedyś jak im ruch zmaleje o 75% to żydek odpuści. Smilebeka